حجت الاسلام مهدی عبدالرزاق روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این موضوع در جلسه اخیر شورای شهر مورد بررسی قرار گرفته و به هیات تطبیق ارسال شده و در صورت تایید اجرایی میشود.
وی اولین مرحله صدور پروانه شهرسازی را در نظر گرفتن ضوابط و مقررات طرح تفصیلی و مصوبات شورای شهر از لحاظ سطح اشغال،تراکم، طبقات و همچنین محل توده گذاری با ارائه سایت پلان مشخص عنوان کرد و گفت:در این مرحله تمامی مطالبات از بابت زیر بنای اعلامی دریافت و پروانه شهرسازی، صادر میشود.
وی با اشاره به اینکه مالک پس از اخذ پروانه شهرسازی حق هیچ گونه عملیات ساختمانی را نداشته و در صورت تقاضای هر گونه تغییر از سوی مالک پس از اخذ پروانه مذکور ، برابر ضوابط جاری و اخذ هزینههای متعلقه به نرخ روز اقدام خواهد شد ادامه داد: پروانه تخریب و گود برداری دومین مرحله صدور پروانه راه و شهرسازی است که در صورت تقاضای مالکان و پس از تعیین ناظر تخریب و گود برداری توسط سازمان نظام مهندسی و همچنین اخذ تعهد لازم مبنی بر عدم رها سازی گود از سوی مالک و تعیین زمان شروع عملیات ساختمانی, پروانه مربوطه صادر میشود .
رئیس شورای اسلامی شهر بیرجند گفت: آخرین مرحله صدور پروانه نیز پس از تهیه و تایید نقشههای ساختمانی منطبق بر جداول سطح و سطوح پروانه شهرسازی است لذا تغییر زیر بنا تا ۱۰ متر مربع بلامانع خواهد بود.
وی ادامه داد: همچنین تایید نظام مهندسی نسبت به تعیین مهندسان مربوطه و مجری ذیصلاح و پس از ارائه پاسخ استعلامات لازم (آتش نشانی، میراث ، برق و غیره) توسط مالک ، صادر میشود.
حجتالاسلام عبدالرزاق نژاد تاکید کرد: شهرداری ، از تاریخ صدور پروانه شهرسازی تا دو سال مجاز به دریافت هیچ گونه وجهی ناشی از تغییر تعرفه و تغییر ارزش معاملاتی و غیره نیست لذا به مالکان از زمان پروانه شهرسازی حداکثر دو سال مهلت داده میشود تا نسبت به اخذ پروانه ساخت اقدام کنند.
وی یادآور شد:در این بازه ضوابط ساخت و عوارض پرداختی پروانه شهرسازی، معتبر بوده و خارج از بازه مذکور پروانه شهرسازی فاقد اعتبار است لذا متقاضی باید برابر ضوابط جاری و مصوبات شورای وقت نسبت به اخذ پروانه شهرسازی اصلاحی اقدام و مابه التفاوت هزینهها به نرخ روز محاسبه و دریافت خواهد شد .