حسن مصطفوی، تهیهکننده فیلم سینمایی «برف آخر» که این روزها در سینماهای کشور در حال اکران است، در گفتگو با خبرنگار ایلنا، درباره تهیه این اثر سینمایی اظهار کرد: اولین دلیلی که ساخت فیلم سینمایی «برف آخر» را به عنوان تهیهکننده برعهده گرفتم انسانی بودن قصه این اثر و متفاوت بودن آن بود. فیلمهای سینمایی بسیاری در این سالها ساخته شدهاند که در یک آپارتمان در تهران روایت شدهاند یا روایتگر قصه زندگی لاکچری قشری از جامعه بودند یا به سراغ قشر فقیر رفتهاند و به مشکلات آنها پرداختهاند اما «برف آخر» در این سینما اثر متفاوتی است که قصه متفاوتی هم روایت میکند. علاوه بر این چشمنواز بودن لوکیشنها برای من نکتهای بود که کار در این پروژه را جذابتر میکرد.
مصطفوی خاطرنشان کرد: «برف آخر» را فیلم شریفی میدانم چون به یک مسئله انسانی میپردازد. یوسف (کاراکتر اصلی فیلم) شخصیت غریبی است، او عاشق طبیعت و انسانها است و مشغول دامپزشکی است اما با وجود اینکه انسانی بسیار رفیقباز است به شکل ناجوانمردانهای تنها میشود و او در این تنهایی اصولی که در زندگیاش دارد را حفظ میکند.
وی افزود: قطعاً همه ما در زندگی زمانهایی داریم که میخواهیم تنها باشیم و از تنهاییمان لذت ببریم و کاراکتر یوسف در این فیلم تنهایی را پذیرفته و با توجه به شرایطی که دارد به نوعی تنهایی را آگاهانه انتخاب کرده و این انتخاب او که این شخصیت را در شرایط خاصی قرار میدهد از نظر من در فیلمنامه «برف آخر» بسیار جذاب بود.
این تهیهکننده درباره ریتم کند فیلم سینمایی «برف آخر» که در جشنواره فیلم فجر نیز انتقاداتی به آن مطرح شده بود، گفت: من این انتقاد را تا حدی پذیرفتم و به مخاطبان این فیلم در جشنواره فجر حق میدهم که ریتم «برف آخر» را کند دانستند و اتفاقاً من هم این نقد را به فیلم داشتم و به همین دلیل در اکران عمومی حدود ۱۰ دقیقه از فیلم را کم کردیم تا ریتم بهتری داشته باشد و باید بگویم که در نسخه اکران دیگر آن مشکل وجود ندارد و فیلم ریتم بهتری دارد.
وی با اشاره به گذشت سه سال از تولید این فیلم سینمایی، اظهار کرد: پس از ساخت این فیلم شاهد شیوع کرونا در کشورمان بودیم و پس از کرونا هم شرایط نامساعدی برای اکران فیلمهایی چون «برف آخر» وجود داشت و اگر امکانش وجود داشت ترجیحم بر این بود که در این زمان هم «برف آخر» را اکران نکنم چون به دلایل مختلف ازجمله شرایط اجتماعی امروز وضعیت به شکلی است که فقط فیلمهای کمدی امکان فروش دارند. البته من با فروش فیلمهای کمدی مشکلی ندارم، مردم حق دارند که بخواهند شاد باشند و اتفاقاً از فروش فیلمهای کمدی خوشحال هستم. سینمای ما با فیلمهای کمدی سر پا مانده و اگر همین فیلمها هم اکران نمیشدند و فروش نداشتند دیگر سینمایی نداشتیم و همین سینماها که در کشورمان وجود دارند هم تعطیل میشدند اما مسئله اینجاست که فقط فیلمهای کمدی میفروشند و با فروش این آثار معمولاً فیلمهایی چون «برف آخر»، «عزیز» و «علت مرگ، نامعلوم» که این روزها بر پرده سینماها هستند، نادیده گرفته میشوند.
وی افزود: من سالها در سینما کار کردم و از همین سینما پول درآوردم و همان پولها را برای ساخت «برف آخر» هزینه کردم و آقای احسان علیخانی هم با سرمایه شخصی برای این فیلم هزینه کردند که البته در ابتدا قرار بود ایشان تهیهکننده فیلم باشد و مجوز و پروانه ساخت هم به نام ایشان ثبت شد اما به دلیل اینکه آقای علیخانی در زمان ساخت «برف آخر» درگیر برنامه «عصر جدید» بود تهیهکنندگی اثر به من سپرده شد. این فیلم کاملاً مستقل ساخته شده و از آنجا که مدتی طولانی از ساخت آن میگذرد دیگر امکان صبر برای فراهم شدن شرایط بهتر برای ما وجود نداشت و هر چند که ترجیح ما اکران در شرایط بهتر بود، تصمیم گرفتیم در همین زمان «برف آخر» را اکران کنیم.
مصطفوی درباره انتخاب امین حیایی برای ایفای یک نقش درونگرا و همچنین انتخاب مجید صالحی برای بازی در یک فیلم تلخ و جدی، گفت: اگر به جای امین حیایی شخص دیگری در این فیلم بازی میکرد با اطمینان میگویم که «برف آخر» هیچگاه ساخته نمیشد. امین حیایی عاشق طبیعت و حیوانات است و ارتباط خوبی با نقش برقرار کرده بود و به همین دلیل فیلم را دوست داشت و برای آن زحمات بسیاری کشید. مجید صالحی هم از دوستان قدیمی من است، با وجود اینکه شاید او را بیش از هر چیز با فیلمهای طنز و کمدی به یاد بیاوریم اما او با ایفای نقش در فیلم آقای کاهانی نشان داد که بازیگری درجه یک و متبحر در ایفای نقشهای جدی است. هر دو بازیگر مرد فیلم به همراه خانم مستوفی واقعاً برای این فیلم که در شرایط سختی ساخته شد زحمات بسیاری کشیدند و به نظر من توانستند نقشهای بسیار خوبی خلق کنند و جالب است که در آن دوره جشنواره همه بازیگران این فیلم کاندیدای دریافت جایزه شدند که این هم نشان میدهد که انتخابهای درستی برای ایفای نقشها صورت گرفته است.
مدیر تولید فیلم سینمایی «جدایی نادر از سیمین» در پایان گفت: پیش از اکران «برف آخر» کاملاً میدانستیم که چه شرایطی وجود دارد و وضعیت را پیشبینی میکردیم اما متأسفانه شرایط از آنچه که مدنظر ما بود پیچیدهتر شد و با آلودگی هوا وضعیت به مراتب بدتر شد به طوریکه امروز مردم به دلیل آلودگی هوا ترجیح میدهند از خانه بیرون نیایند و این مسئله قطعاً بر میزان فروش فیلمها هم تأثیر میگذارد.
وی در پایان اظهار کرد: ما باید خودمان به داد خودمان برسیم، چند روز قبل من در صفحه اینستاگرام خودم مطلبی منتشر کردم و از مردم خواستم که برای زنده ماندن سینمای مستقل از سه فیلم «عزیز»، «علت مرگ، نامعلوم» و «برف آخر» حمایت کنید. خوشبختانه این مطلب من با استقبال خوبی روبرو شد و نزدیک به ۴۰۰ یا ۵۰۰ نفر این مطلب من را بازنشر کردند. در این بین بهرام افشاری و محسن تنابنده که خودشان هم این روزها فیلم بر پرده سینماها دارند هم مطلب من را بازنشر کردند که برای من این اقدام آنها بسیار ارزشمند بود و این حمایت آنها را هیچگاه فراموش نخواهم کرد.