شناسهٔ خبر: 70610668 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: میزان | لینک خبر

قالیباف: وعده الهی تغییر نمی‌کند اما باید با محاسبه و تدبیر عمل کرد

رئیس مجلس شورای اسلامی در مراسم گرامیداشت حماسه ۹ دی سال ۱۳۵۷ تربت حیدریه با بیان اینکه اگر به سنت‌های الهی ایمان نداشتیم، با دستان خالی در دفاع مقدس مقاومت نمی‌کردیم گفت: وعدۀ الهی تغییر نمی‌کند، اما باید با محاسبه و تدبیر عمل کنیم.

صاحب‌خبر -
خبرگزاری میزان -

محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی که به‌منظور نظارت میدانی وارد شهرستان تربت حیدریه شده بود، شامگاه امشب (پنجشنبه، ۱۳ دی ماه ۱۴۰۳) بعد از نماز مغرب و عشاء با حضور در مراسم گرامیداشت حماسه ۹ دی سال ۱۳۵۷ تربت حیدریه که در مسجد جامع این شهرستان برگزار شد، با بیان اینکه شهدا مصداق آیه شریفه‌ای «إنّ الله اشْترى من الْمؤْمنین أنْفسهمْ و أمْوالهمْ بأنّ لهم الْجنّة یقاتلون فی سبیل الله» هستند که خداوند در آن می‌فرماید خدا خریدار جان و مال مؤمنان به بهای بهشت است، گفت: جوانانی از تربت حیدریه ۴۳ روز پیش از پیروزی انقلاب اینگونه در کنار مردم غیور این سرزمین می‌ایستند و رژیم شاه را از قدرت به پایین می‌کشند. بی شک، همه آن مردم و این شهدای عزیز، خالصانه و شجاعانه به این وعده الهی ایمان داشتند.

قالیباف با بیان اینکه امشب مصادف با حلول ماه عظیم و عزیز رجب، ماه بندگی است، گفت: امشب شب لیله الرغائب و سالروز ولادت امام محمدباقر (ع) است. همچنین در پنجمین سالگرد شهادت شهید سلیمانی قرار داریم. برگزاری چنین نشست‌هایی در چنین زمانی، فلسفه و حکمتی دارد که باید آن را به‌درستی تشخیص دهیم. امشب من هم توفیق حضور و زیارت شما عزیزان و همچنین همسنگران خود از این خطه را داشتم.

رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: مردم تربت حیدریه که شهید برونسی، شهید رمضانی، جانبازان، رزمندگان و بسیجیان عزیزی را دارد که در دوران دفاع مقدس، حوادث کردستان، فتنه‌های داخلی و دفاع از حرم همواره پای کار بوده‌اند باید به خود ببالند و افتخار کنند که اینگونه دین خود را به اسلام، انقلاب، مکتب اهل بیت (ع) و برای عزت و اقتدار ایران اسلامی ادا کرده‌اند. من به سهم خودم که توفیق حضور در این جمع را دارم از همه شما تقدیر و تشکر می‌کنم.

وی در ادامه با اشاره به فلسفه انقلاب و حرکت امام (ره)، عنوان کرد: امام ما کلامی جز برای خدا نگفت و گامی جز در راه خدا برنداشت و یک تنه ایستاد. زمانی که امام (ره) مبارزه خود را آغاز کرد بسیاری از افراد چه از حوزه‌ها، چه دانشگاه‌ها و چه بخش‌های نخبگانی توصیه کردند وارد این میدان نشود چرا که همراهی ندارد، اما در حوزه جهاد تبیین باید به این موضوع دقت شود که ایشان علیرغم تمام این صحبت‌ها، راه خود را ادامه داد.

 قالیباف ادامه داد: امام (ره) در سال ۱۳۴۳ زمانی که انگشت اشاره خود را به سمت دشمن اصلی برد گفت دشمن اصلی ما رژیم صهیونیستی است که البته خود این رژیم نیز دست نشانده آمریکا است. اگر هم امام (ره) با رژیم پهلوی مخالف بود، چون این رژیم عمله و نوکر صهیونیست‌ها بود. این فرهنگ ادامه یافت و امام (ره) در ۱۵ خرداد ۱۳۴۲ گفت آنهایی که به میدان می‌آیند و قیام می‌کنند همان‌هایی هستند که هم اکنون در گهواره‌ها هستند.

رئیس نهاد قانونگذاری کشورمان در ادامه با بیان اینکه مردم تربت حیدریه ۹ دی ماه سال ۱۳۵۷ بود که ایستادند، مبارزه کردند و شهید شدند، چون باور آنها همین بود، گفت: انقلاب اسلامی زمانی به پیروزی رسید که کسی گمان آن را نمی‌برد. الجزایر چند دهه مبارزه کرد و تعداد زیادی شهید داد تا بتواند مستقل شود، اما انقلاب اسلامی در این مسیر و با ایمان به سنت‌های الهی که نه تحویل و نه تبدیل می‌شوند و تا ابد ثابت هستند، به پیروزی رسید. در این مسیر توطئه‌های زیادی همچون کودتا، قائله کردستان و اتفاقات دیگر را چه قبل از جنگ و چه بعد از آن دیدیم.

وی در ادامه با یادآوری این مطلب که همه این اتفاقات زمانی رخ داد که کشور‌ها به لحاظ امنیتی، نظامی، سیاسی، اقتصادی و ... یا تحت سیطره آمریکا و یا تحت سیطره شوروی بودند و هیچ کشوری به جز جمهوری اسلامی ایران به‌صورت مستقل عمل نمی‌کرد، اظهار داشت: ما در اوج مظلومیت در زمان جنگ به پیروزی رسیدیم. آن زمان موشک هم نداشتیم و برد آتش خمپاره‌هایمان تنها ۱۵ کیلومتر و با قبضه‌های محدود بود که همان هم گلوله‌های محدودی داشت و در شب عملیات استفاده می‌شد و بعد از آن جیره‌بندی می‌شد. همه اینها حاکی از مظلومیت ما در دوران دفاع مقدس بود و در چنین شرایطی دشمن را عقب راندیم.

قالیباف در ادامه روز پذیرش قطعنامه ۵۹۸ و آتش بس را از تلخ‌ترین روز‌های امام (ره) رزمندگان و مردم دانست و افزود: ظهر روزی که قطعنامه پذیرفته شد همه گریه می‌کردند و پذیرش آن سخت بود. اما باید بدانیم که این فراز و نشیب‌ها در مسیر انقلاب یک امر طبیعی است. زخم زبان‌های منافقین هم بعد از آن ادامه داشت که می‌گفتند پیروزی شما کجاست؟ کربلایتان کجاست؟ صدام و حزب بعث هم هنوز در جای خود است؛ پس چرا جنگیدید؟

رئیس دستگاه تقنینی کشور در ادامه با یادآوری اینکه بعد از پذیرش قطعنامه، صدام دور جدید تهاجم خود را آغاز کرد که در نتیجه آن مهران و منطقه فاو را گرفت و تانک‌هایش تا جاده خرمشهر-اهواز و تا بیمارستان امام حسین (ع) آمدند، گفت: آنها باز هم ما را به ابتدای جنگ بازگرداندند. منافقان هم از غرب کشور تا نزدیک کرمانشاه آمدند. با این حال مردان خدا در اوج مظلومیت و اوج ناراحتی خود از پذیرش قطعنامه که احساس می‌کردند به خاطر کم‌کاری آنها بوده است، باز هم شجاعانه ایستادند تا مهران را آزاد کردند، جاده اهواز-خرمشهر را گرفتند و باز هم به خطوط دژ کربلای ۵ بازگشتیم که آن زمان صدام دید دیگر توان مقاومت ندارد و بازگشت.

وی همچنین با بیان اینکه دشمن صهیونیستی به دنبال استقرار در مرز‌های ما بود از این رو از گروه‌های ضد انقلاب به ویژه در کردستان عراق همچون دموکرات و کومله استفاده کرد، گفت: عوامل و عناصر آنها تا منطقه «جلولا» آمدند که تنها ۳۰ کیلومتر تا مرز ما فاصله دارد، اما این براساس وعده الهی بود که در نهایت صدام سقوط و با آن فضاحت فرار کرد و با آن ذلت محاکمه و اعدام شد، راه کربلا باز شد و دیدید که امروز جبهه مقاومت در مرز‌های رژیم صهیونیستی حضور پیدا کرده و امت اسلامی متحد شده است.

قالیباف در ادامه با بیان اینکه جنگ ترکیبی دشمن، تهمت‌های آنها و ضدانقلاب و تحلیل‌های غلطی که می‌دهند، شیوه امروز آنها است، گفت: ما بر این باوریم که سنت‌های الهی قابل تحویل و تبدیل نیستند و با رویکرد آیه شریفه «قال الّذین یظنّون أنّهم ملاقو اللّه کم من فئةٍ قلیلةٍ غلبت فئةً کثیرةً بإذن اللّه» پیش می‌رویم، همچنین بر اساس آیه شریفه «و أعدّوا لهمْ ما اسْتطعْتمْ منْ قوّه»، هرچه عدّه و عدّه داریم برای این کار جمع می‌کنیم.

رئیس مجلس شورای اسلامی در این بخش از سخنان خود، با بیان اینکه در علم نظامی می‌گویند تجهیزات و نیرو باید سه برابر دشمن باشد تا احتمال پیروزی وجود داشته باشد، گفت: این در حالی است که ما این اندازه تجهیزات نداشتیم و فقط ایمان به خدا داشتیم و هرچه عدّه و عدّه داشتیم جمع کردیم. خداوند هم وعده حمایت از مؤمنان را داده، اما باید بدانیم که در زمین و میدان جنگ باید محاسبه و تدبیر کرده و بعد عمل کنیم. جنگ احد و حنین نیز مثال آن است.

وی در ادامه با یادآوری اینکه فلسفه بودن من و شما در دنیا برای آزمایش من و شما است، گفت: زمانی بود که پشت کانال ماهی و شهرک دوعیجی و در زمان عملیات بدر و خیبر و در جزیره مجنون به جایی می‌رسیدیم که می‌گفتیم خدایا ما دیگر این خاکریز را هم نمی‌خواهیم فقط اجازه بده بتوانیم پیکر شهدایمان را باز گردانیم. همه اینها به‌خاطر سختی‌ها بود، اما سنت الهی بر پیروزی بود. به هر حال باید صف کفار از مؤمنان جدا شود که با سختی‌ها نشان داده می‌شود.

 قالیباف ادامه داد: بر اساس آیه شریفه «إذْ جاؤکمْ منْ فوْقکمْ و منْ أسْفل منْکمْ و إذْ زاغت الْأبْصار و بلغت الْقلوب الْحناجر و تظنّون باللّه الظّنونا» سختی کار گاهی به جایی می‌رسد که چشم‌ها از درگیری و حیرت گرد می‌شود و جان‌ها به گلو می‌رسد تا جایی که برخی افراد نعوذبالله نسبت به خدا و وعده‌الهی شک می‌کنند. آن روز ما پیکر شهدایمان را گذاشتیم و برگشتیم که همه اینها فراز و نشیب جنگ است و ما به همان نیز ایمان داریم. آیه شریفه «هنالک ٱبتلی ٱلمؤمنون وزلزلواْ زلزالا شدیداً» نیز مصداق این است که مؤمنین هم تزلزل می‌یابند، چون باید صف مومنان از کفار جدا شود.

قالیباف در ادامه تصریح کرد: روز‌هایی را به یاد بیاورید که داعش آمد و شهید سلیمانی عزیز به آنجا رفت. داعش دست پرورده آمریکا و رژیم صهیونیستی و بخشی از جبهه عبری-عربی بود که دیدید ترامپ در دوره قبل انتخابات ریاست جمهوری خطاب به دموکرات‌ها گفت طبق اسناد، شما داعش را راه اندازی و تجهیز کردید. روز‌هایی بود که دو سوم سوریه دست آنها بود و گلوله سلاح به مرکز حکومت بشار اصابت می‌کرد و همانجا بود که از ما درخواست کمک کرد.

رئیس قوه مقننه در ادامه با بیان اینکه داعش تا موصل و دروازه‌های بغداد پیش آمد، اما در نهایت شکست خورد، گفت: وضعیت امروز سوریه به اندازه آن روز‌ها بد نیست. حتما نقاط قوت و ضعفی داشتیم، اما نباید بگوییم که همه چیز تمام شده بلکه تازه همه چیز آغاز شده و همه اینها بر اساس باور‌های ماست. ما در سال‌های بعد از انقلاب اینها را دیده‌ایم و این مسیر را آمده‌ایم لذا نباید هرگز نگران این وضعیت باشیم.

ضدانقلاب با شایعه‌پراکنی و تهدید‌های غلط به دنبال سست کردن اراده مردم است، اما هرگز این اتفاق رخ نمی‌دهد

وی با بیان اینکه نگرانی ما باید جایی باشد که بنده و امسال بنده بدانیم مردم به ویژه محرومان و پابرهنگان، حقی بر گردن ما دارند، عنوان کرد: امام (ره) فرمودند کسانی تا پایان خط با انقلاب هستند که طعم فقر و محرومیت را چشیده باشند. آنها فرزندان خود را فرستادند تا در جبهه بجنگند که این افتخارات را آفریدند. دیدید که داعش با زن و بچه مسلمانان چه کرد؟

قالیباف همچنین یادآور شد: با یک فاصله زمانی از دفاع مقدس همه می‌گفتیم اگر جنگ شود باز هم جوانان به میدان می‌آیند یا نه؟ اما دیدیدم که جوانان برای دفاع از حرم آماده شدند. آنها شجاعانه‌تر به مسافت دورتری رفتند و مظلومانه‌تر جنگیدند از این رو ما باید بتوانیم حق و دین خود را نسبت به محروم و مستعضفان از جمله در حوزه مسائل اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی ادا کنیم که بستگی به عملکرد خودمان دارد. ما باید بدانیم که ضدانقلاب با شایعه پراکنی، حرف‌ها و تهدید‌های غلط قصد دارد اراده مردم را سست کند، اما هرگز این اتفاق رخ نمی‌دهد. با این حال روشنگری وظیفه ماست که ملت ما آن را نشان داده است.

رئیس مجلس در ادامه با تأکید بر ضرورت حفظ انسجام اجتماعی گفت: ما مسئولان باید درباره موضوعات اقتصادی چاره اندیشی کنیم که اقدام شود و مردم در عمل و سر سفره خود آثار آن را ببینند. ما در مجلس به طور ویژه در جریان بررسی احکام قانون برنامه هفتم و بودجه آن را دنبال کردیم و حتما با کالابرگ الکترونیکی به گونه‌ای عمل می‌کنیم که کالا‌های اساسی به ویژه برای طبقه‌ای که تغییرات قیمتی به زندگی آنها فشار می‌آورد، تأمین شود. دولت و مجلس پای کار است تا به گونه‌ای اقدام شود که هرگز نوسانات قیمت‌ها تأثیری در زندگی جاری مردم نگذارد. ما باید برای این کار وحدت و انسجام داشته باشیم که وعده الهی است که بر دشمن نیز پیروز می‌شویم.

وی در ادامه با اشاره به نتایج سفر نظارتی امروز خود به شهرستان تربت حیدریه، یادآور شد: شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان با حضور استاندار و دو وزیر برگزار شد که درباره مسائل استان صحبت کردیم. یک بحث درباره آب استان بود که تصمیماتی برای آن گرفته شد. اما به‌طور ویژه برای تربت حیدریه جلسه‌ای داشتیم که طی آن مقرر شد پروژه‌های ضروری و نیمه تمام شهرستان تکمیل شود.

قالیباف در ادامه با اشاره به فرصت‌های کشاورزی، صنعتی، معدنی، حمل و نقل ریلی و جاده‌ای تربت حیدریه، عنوان کرد: تلاش داریم با پیگیری‌های جدی و همکاری‌های خوب، از همه ظرفیت‌ها استفاده کنیم. مردم ما همانند دوران جنگ باز هم پای کار هستند پس ما هم باید پای کار باشیم. دیدیم وقتی رئیس جمهور از مردم خواست تنها دو درجه کمتر از سیستم گرمایشی استفاده شده و صرفه جویی شود، همه آنها به ویژه همین مردم محروم کمتر گاز مصرف کردند تا جایی که ۴۵ میلیون متر مکعب گاز در روز صرفه جویی شد لذا می‌توانیم با استفاده از ظرفیت‌ها اقدام کنیم.

رئیس نهاد قانونگذاری در پایان با بیان اینکه بی تعارف، در حوزه کارآمدی و مدیریت اشکالاتی داریم، خاطرنشان کرد: ما باید با کمک مردم، نخبگان و به ویژه جوانان مشکلات را تبدیل به مسأله کرده و بایستیم تا آن را حل و فصل کنیم و پذیرفتنی نیست که مسائلی ۲۰ سال بماند و برطرف نشده باشد.

گفتنی است در این مراسم قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی از خانواده شهیدان علی اکبر خاکشور، حسینعلی دلدار تربتی، قدرت‌الله صالحی سر پالیزی، رضا عسکری شهدای ۹ دی ماه سال ۱۳۵۷ تربت حیدریه و همچنین خانواده مرحوم سردار تقی ایمانی از فرماندهان دوران دفاع مقدس قدردانی به عمل آورد و از آنها بابت سال‌ها صبوری‌شان تشکر کرد.

انتهای پیام/