شناسهٔ خبر: 70609290 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: خبرآنلاین | لینک خبر

مصطفی پورمحمدی در مراسم بزرگداشت آیت‌الله مجتبی تهرانی

عالمی که ۲۰ سال پیش احساس خطر کرده بود

نقل به معنا می‌کنم، فرمودند: «من احساس خطر می‌کنم و نگرانم که اگر این اتفاق بیفتد تا ۵۰ سال دیگر هم کشور، هم اسلام و هم روحانیت آسیب‌هایی خواهند دید که کسی نمی‌تواند مانع آن بشود.»

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، مراسم بزرگداشت حضرت آیت‌لله العظمی حاج آقا مجتبی تهرانی (ره) روز چهارشنبه ۱۲ دی‌ماه در مجموعه حوزوی امام رضا(ع) برگزار شد. در ادامه فرازهایی از سخنان حجت‌الاسلام مصطفی پورمحمدی رئیس مرکز اسناد انقلاب اسلامی را در این مراسم می‌خوانید:

حضرت حاج آقای مجتبی تهرانی اعلی‌الله مقامه یک اسوه و الگوی به تمام معنا و یک عالم در تراز بود. زندگی ایشان الهام‌بخش و آموزنده بود. یکی از ویژگی‌های بسیار برجسته‌ی ایشان اخلاص‌شان بود. ایشان به تمام معنا مخلص بود. هیچ ادعا و تظاهری نداشت و به‌شدت از تظاهر متنفر بود. ایشان به‌شدت نسبت به رفتار خالصانه به‌خصوص برای طلاب، علما و روحانیون حساسیت داشت و معتقد بود مردم باید در ما صفا، صداقت و اخلاص ببینند، و نه ظاهر و باطن متفاوت. درباره‌ی این ویژگی البته روایاتی فراوان وجود دارد. جمله‌ی معروفی نیز از پیامبر صلوات‌الله علیه و سلام علیه در این باره نقل شده که می‌گویند: «مَن أخلَصَ لِلّهِ أربَعینَ صَباحا ظَهَرَت یَنابیعُ الحِکمَةِ مِن قَلبِهِ عَلی لِسانِهِ».

ویژگی دیگر ایشان بصیرت‌شان بود. ما با احوالات مرحوم آیت‌الله تهرانی بیش‌تر به عنوان استاد فلسفه، کلام، اخلاق، تفسیر، و سخنرانی‌های‌شان در شب‌های احیا و ماه مبارک انس داریم، ولی ایشان کاملا در جریان مسائل حساس و تعیین‌کننده‌ای نیز که در جامعه جریان داشت بودند. جا دارد یک چشمه‌ از بصیرت ایشان را در این‌جا یادآوری کنم؛ حدود ۲۰ سال قبل در زمستان ۱۳۸۳ برخی اتفاقات در جریان مسائل انتخاباتی کشور در حال انجام بود که ایشان احساس خطر کرد. تعابیری کرد که نمی‌توانم آن تعابیر را بگویم اما اگر مناسبتی باشد، آثار آن را می‌گویم. ایشان فرمود اگر بی‌توجهی کنیم، دقت نکنیم، عمق مطالب را نفهمیم، نشناسیم و تسلیم این فضاها و ظهور و بروزها و قیل و قال‌ها، جاروجنجال‌ها شویم، آثار بدی ایجاد می‌کند. نقل به معنا می‌کنم، فرمودند: «من احساس خطر می‌کنم و نگرانم که اگر این اتفاق بیفتد تا ۵۰ سال دیگر هم کشور، هم اسلام و هم روحانیت آسیب‌هایی خواهند دید که کسی نمی‌تواند مانع آن بشود.» و امروز پس از ۲۰ سال بخشی از آن نگاه بصیر ایشان را می‌بینیم.

۲۰ سال پیش این مرد الهی هشدار داد، تذکر داد، گفت فریب نخورید. حتی بعضی وقت‌ها عصبانی می‌شد و به ما تندی می‌کرد که حواس‌تان را جمع کنید، فریب نخورید. و متاسفانه متاسفانه...

بله جامعه به چنین علمایی نیاز دارد، عالم، عامل، مهذب، مخلص، بصیر، معلم مردم و در میان مردم و به تعبیر بنده عالمی در تراز معلمی برای همیشه و برای همه‌جا.

به روح بلندش درود می‌فرستیم و برای همه‌ی خوبانی که راهش را ادامه می‌دهند و می‌خواهند ادامه دهند آرزوی توفیق می‌کنیم.

۲۵۹