شناسهٔ خبر: 70604156 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

استاندار مرکزی:

اجرای طرح‌های اضطراری برای نجات اراک و ساوه از کم‌آبی

ساوه - ایرنا - استاندار مرکزی گفت: با توجه به بحران خشکسالی و کمبود منابع آبی در شهرهای اراک و ساوه، طرح‌های اضطراری برای تامین آب شرب این شهرها در حال اجراست.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، مهدی زندیه‌وکیلی، روز پنجشنبه در بازدید معاون وزیر نیرو و مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران از سد الغدیر ساوه و طرح انتقال آب شرب از سد کوچری به ساوه اظهار کرد: در سال‌های گذشته پدیده خشکسالی به شدت منابع آبی استان را تحت تأثیر قرار داده است.

وی افزود: به همین دلیل اکنون شهرهای اراک و ساوه با کمبود جدی ذخایر آبی مواجه هستند و برنامه‌ریزی‌های گسترده‌ای از دو ماه گذشته برای تامین پایدار آب در این مناطق آغاز شده است.

زندیه‌وکیلی با تاکید بر ضرورت صرفه‌جویی در مصرف آب توسط شهروندان، اضافه کرد: طرح انتقال آب از سد کوچری به عنوان بزرگ‌ترین پروژه عمرانی استان مرکزی با جدیت در حال پیگیری است.

وی یادآور شد: این طرح که سال‌ها در دستور کار بوده، با توجه به خشکسالی‌های اخیر اهمیتی دوچندان پیدا کرده استو در حال حاضر، ۳۰ کیلومتر از مسیر انتقال آب در اولویت قرار دارد و اعتبارات لازم برای این بخش تامین و تخصیص آن توسط وزیر کشور به سازمان مدیریت بحران ابلاغ شده است.

استاندار مرکزی ادامه داد: اجرای این طرح در ۳۰ کیلومتر نهایی مسیر (از آوه تا ساوه) با جدیت بیشتری نسبت به سال‌های گذشته دنبال خواهد شد و امیدواریم این بخش تا پیش از تابستان سال آینده به بهره‌برداری برسد.

زندیه‌وکیلی در خصوص تامین آب مورد نیاز کشاورزان نیز گفت: تمام تلاش دستگاه‌های اجرایی استان به ویژه شرکت آب منطقه‌ای این است که آب مورد نیاز تمامی ذی‌نفعان، از جمله کشاورزان، تامین شود.

وی خاطر نشان کرد: اگرچه در تلاشیم محدودیت‌ها برای بخش کشاورزی اعمال نشود، اما اگر تامین آب شرب به موقع انجام نشود، تابستان سال آینده با چالش‌های جدی مواجه خواهیم بود.

وی ابراز امیدواری کرد که با اجرای دقیق برنامه‌ها و همراهی مردم، شرایط آبی استان به وضعیت پایداری برسد.

حفر و تجهیز چاه‌های جدید برای مدیریت بحران آب ادامه دارد

مدیر عامل آب و فاضلاب استان مرکزی هم در این جلسه اظهار کرد: از سال گذشته شرایط ساوه به‌عنوان بحرانی اعلام شد و تصمیم گرفتیم برداشت از سد را به حداقل برسانیم و  در این راستا، حفر ۱۹ حلقه چاه برنامه‌ریزی شد که تاکنون ۱۷ حلقه حفر شده و هشت حلقه از آن‌ها وارد مدار بهره‌برداری شده است.

حشمت اله عباسی با بیان اینکه ۹ حلقه دیگر نیز نیازمند تأمین اعتبار برای تکمیل و بهره‌برداری هستند یادآور شد: برای تکمیل این پروژه، ۲۵ کیلومتر خط انتقال نیاز است که بخش عمده آن مربوط به تامین آب شهر ساوه است.

وی افزود: با وجود منابع مناسب برای اجرای این طرح، همچنان در جمع‌آوری اعتبارات با چالش‌هایی روبه‌رو هستیم و برای این منظور، تصویب ۲ هزار و ۱۰۰ میلیارد ریال اعتبار ضروری است.

وی با بیان اینکه  هرچند تاکنون بدون اتلاف وقت و به‌صورت تعهدی کارها پیش رفته و سعی کرده‌ایم با حداقل تنش، پروژه‌ها را پیش ببریم اضافه کرد: از محل حفر چاه های جدید تاکنون ۳۸۸ لیتر بر ثانیه به منابع آبی ساوه افزوده‌اند، اما به دلیل افت آب برخی چاه‌ها، حدود ۱۹۴ لیتر از این میزان کاهش یافته است.

مدیر عامل آب و فاضلاب استان مرکزی افزود: متوسط مصرف آب در ساوه ۸۳۵ لیتر در ثانیه و در اوج مصرف به یک هزار و ۱۵۰ لیتر در ثانیه می‌رسد.

وی گفت:  در حال حاضر، ۲۰۰ لیتر از سد و ۵۷۴ لیتر از منابع زیرزمینی تامین می‌شود و تلاش ما این است که با کاهش ۱۰ درصدی مصرف توسط شهروندان، بتوانیم تابستان سال آینده را بدون چالش‌های جدی پشت سر بگذاریم.

عباسی در پایان خاطرنشان کرد :اجرای این اقدامات با هدف جلوگیری از بحران‌های احتمالی در فصل تابستان انجام شده و امیدواریم با همراهی مردم و تخصیص اعتبارات لازم، بتوانیم شرایط پایداری را ایجاد کنیم.