شناسهٔ خبر: 70603490 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: دانشجو | لینک خبر

احتمال تعویق انتخابات شورا‌ها بسیار ضعیف است

سخنگوی کمیسیون شورا‌های مجلس با اشاره به زمان‌بر بودن پروسه اصلاح قانون انتخابات مجلس گفت: احتمال تعویق انتخابات شورا‌ها بسیار ضعیف است.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، ولی‌الله بیاتی؛ سخنگوی کمیسیون شورا‌های مجلس شورای اسلامی، به آخرین وضعیت برگزاری انتخابات دوره هفتم شورا‌های شهر و روستا اشاره کرد و گفت: تا امروز آنچه که در مجلس مصوب شده، برگزاری انتخابات در تاریخ ۳۰ خرداد است. این تاریخ با توجه به اینکه باید هیئت نظارت از سوی مجلس نیز تعیین شود، هیئت نظارت مجلس و هیئت‌های نظارت استانی هم تایید و اعلام شده‌اند.

وی افزود: البته برخی از همکاران پیشنهاد داده‌اند که زمان برگزاری انتخابات به تعویق بیفتد، اما این پیشنهاد هنوز در حد نظر است و هیچ مصوبه‌ای در این خصوص نه در مجلس و نه در کمیسیون شورا‌ها به تصویب نرسیده است.

بیاتی ادامه داد: در کمیسیون و مجلس تاکنون صحبتی در مورد تعویق انتخابات نشده است. برخی پیشنهادات مطرح شده بود که زمان انتخابات سه ماه به تعویق بیفتد تا انتخابات در مناطقی که نماینده ندارند هم‌زمان با دیگر مناطق برگزار شود، اما چون این زمان به فصل زمستان می‌خورد، مخالفت‌هایی در این خصوص وجود دارد و این موضوع همچنان در دستور کار کمیسیون قرار دارد.

وی در پاسخ به سؤالی درباره اینکه اگر این پیشنهاد در کمیسیون تصویب شود، زمان برگزاری انتخابات چه زمانی خواهد بود که امکان ثبت‌نام برای همه وجود داشته باشد، گفت: اگر این پیشنهاد در کمیسیون تصویب و سپس در مجلس تصویب شود، باید حداقل دو ماه طول بکشد تا فرایند‌های قانونی طی شود البته، چون طبق قانون، ۶ ماه قبل از ثبت‌نام باید قانون انتخابات تصویب شده باشد، این زمان باید حتماً لحاظ شود. برخی از نمایندگان پیشنهاد داده‌اند که انتخابات یک سال به تعویق بیفتد، اما چون هنوز هیچ مصوبه‌ای در این زمینه تصویب نشده، نمی‌توانیم نظری قطعی بدهیم.

سخنگوی کمیسیون شورا‌های مجلس تصریح کرد: طبق قانون فعلی، وزارت کشور کار خود را برای برگزاری انتخابات شروع کرده است. در صورتی که تغییری در زمان برگزاری انتخابات در مجلس مصوب شود، این موضوع با ملاحظات لازم انجام خواهد شد تا نمایندگان تمامی حوزه‌های انتخابی بتوانند در انتخابات شرکت کنند.

بیاتی درباره احتمال به تعویق افتادن انتخابات شورا‌ها گفت: به نظر من احتمال عقب افتادن انتخابات بسیار ضعیف است، چون هم‌اکنون کلیت مجلس با جابجایی انتخابات شورا‌ها موافق نیست و طبیعتاً امکان برگزاری انتخابات در ۴ حوزه انتخابیه مجلس میسر نخواهد بود. البته اگر مجلس در ارتباط با این موضوع استفساریه‌ای به شورای نگهبان ارسال کند و شورای نگهبان بپذیرد که به صورت استثنا در انتخابات آتی شرط استعفای مسئولان از سمت خود حذف شود، مشکل آن ۴ حوزه انتخابیه برای انتخابات میان‌دوره‌ای نیز برطرف می‌شود.

وی یادآور شد: ما نمی‌توانیم کل کشور را معطل ۳ حوزه انتخابیه کنیم. به هر حال مهلت قانونی ۴ ساله فعالیت شورا‌ها سال آینده به پایان می‌رسد و انتظار مردم این است که برای دور جدید انتخابات در موعد مقرر برگزار شود، بویژه اینکه برخی از شورا‌های شهر و روستا در سطح کشور به دلیل تخلفات صورت گرفته هم‌اکنون منحل شده و مردم این شهر‌ها هم‌اکنون در انتظار برگزاری انتخابات جدید هستند.