شناسهٔ خبر: 70602991 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

درخواست‌های سرمایه‌گذاران از استاندار سمنان در مسیر توسعه مهدیشهر

سمنان - ایرنا - پیگیری اخذ مجوز منطقه آزاد گردشگری و الحاق زمین به بافت شهری، توجه به تجاری‌سازی محصول‌ انار، صنایع دستی و گوشت سنگسری، ایمن‌سازی راه دسترسی به بیمارستان و تسریع در اجرای طرح ملی قطب دامپروری در مهدیشهر، از جمله درخواست‌های سرمایه‌گذاران بخش خصوصی مهدیشهر از استاندار بود.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار ایرنا، محمدجواد کولیوند استاندار سمنان روز پنجشنبه در قالب برنامه‌های سفر به مهدیشهر در جمع فعالان اقتصادی این شهرستان حضور یافت و از نزدیک به بررسی درخواست‌ها و مشکلات این قشر پرداخت.

مهدیشهر از شهرهای سرآمد کشاورزی و گردشگری

فرماندار مهدیشهر در این نشست گفت: ۹هزار و ۵۱۰ تن محصولات زراعی، ۴۶ هزار تن محصولات باغی و سه‌هزار و ۲۰۰ تن محصولات گلخانه‌ای سالانه در این شهرستان تولید می‌شود.

علی خداداد افزود: پنج روستا و پنج منطقه گردشگری و ۱۳۲ اثر تاریخی ثبت ملی در مهدیشهر وجود دارد.

وی بیان کرد: شهرستان مهدیشهر ۳۶ هزار مشترک گاز طبیعی شامل ۲۷ هزار نفر در بخش خانگی، ۲۴ هزار مشترک برق و ۲۲ هزار انشعاب آب دارد.

وی افزود: سرانه دانش آموزی در مهدیشهر ۲۱ و ۱۳ صدم درصد به ازای یک کلاس و طبق معیار نفر مدرسه هفت و ۲ دهم درصد است.

مشکلات سرمایه‌گذاران دیده شود

سرمایه‌گذار بخش خصوصی مهدیشهر در این نشست گفت: مهدیشهر به عنوان نقطه اتصال کویر به رشته کوه البزر ظرفیتی ارزشمند در توسعه گردشگری دارد.

منصور بیرقی ادامه داد: کار غیراصولی و غیرکارشناسی و طولانی‌بودن روند اداری مشکل اساسی در بخش سرمایه‌گذاری شهرستان مهدیشهر است و انتظار می‌رود رفع این مسایل مدنظر باشد.

وی اضافه کرد: وعده و قول پرداخت تسهیلات و کم‌توجهی در عمل به وعده‌ها، به سرمایه‌گذار ضربه می‌زند و باید این موضوع مدنظر مسوولان باشد.

این سرمایه‌گذار مهدیشهرب با اشاره به ظرفیت شهرهای مختلف این شهرستان در جذب سرمایه‌گذار و استفاده به عنوان تفرج‌گاه، افزود: صدور مجوزها برای ساخت مسکن و ایجاد شهرک ویلایی در شهرهای این شهرستان برای جذب سرمایه‌گذار مورد توجه باشد.

وی با اشاره به کیفیت انار و ظرفیت صنایع‌دستی در مهدیشهر گفت: تجاری‌سازی محصولات کشاورزی و صنایع‌دستی این شهرستان غفلت نشود.

بیرقی خاطرنشان کرد: پایین بودن قیمت زمین و ملک از مساله‌های مهم در مهدیشهر است و باید این فضا احیا و اصلاح شود.

وی تاکید کرد: تشکیل کارگروه رفع موانع سرمایه‌گذاری همپای کارگروه رفع موانع تولید و درنظرگرفتن بسته سرمایه‌گذاری برای توسعه گردشگری در شهرستان مهدیشهر مورد توجه باشد.

مهدیشهر دارنده رتبه نخست سرانه دام عشایری کشور

عضو شرکت تعاونی عشایری مهدیشهر گفت: ۵۴ درصد دام استان سمنان یعنی حدود ۴۰۰ هزار راس در مهدیشهر پرورش می‌یابد.

صمدیان با بیان اینکه مهدیشهر بیشترین سرانه دام عشایر کشور را دارد، ادامه داد: سرانه ملی دام عشایر ۱۲۵ راس و در این شهرستان ۲ برابر سرانه ملی و حدود ۳۰۰ راس است.

وی گفت: ایل سنگسری دوازدهمین ایل رسمی کشور است و عشایر این شهرستان ۳۲ فرآورده لبنی از شیر تولید می‌کنند.

وی افزود: ۸۵ درصد عشایر مهدیشهر باسواد هستند و با یک‌هزار و ۲۰۰ کیلومتر طول مسیر کوچ، طولانی‌ترین مسیر را در بین عشایر کشور دارند. ۲۸۰ هزار راس بره سنگسری سالانه توسط عشایر مهدیشهر پرگروش می‌یابد.

وی با بیان اینکه شرکت تعاونی عشایری مهدیشهر با ۴۶ سال سابقه فعالیت بیش از یک‌هزار و ۵۰۰ عضو فعال دارد، گفت: تسریع در روند واگذاری مجتمع دامپروری سبک به ظرفیت ۱۰۰‌ هزار راس در منطقه سیاه‌کوه و پرداخت تسهیلات به بهره‌برداران مورد توجه باشد.

وی با اشاره به مصوبه دور نخست سفر شهید آیت‌الله سیدابراهیم رئیسی به استان سمنان برای ایجاد قطب دامپروری در مهدیشهر بیان کرد: شرکت تعاونی عشایر مهدیشهر پیرو این مصوبه آب مورد نیاز برای ۳۰ هزار راس دام سبک با ورودی ۵۰ لیتر بر ثانیه به ارزش ۱۰ میلیارد خریداری کرد.

به گفته وی، اجرای طرح قطب دامپروری کشور در مهدیشهر ۳۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و برای تسطیح زمین و تامین زیرساخت‌ها ۳۰۰ میلیارد ریال در دور نخست سفر دولت سیزدهم به استان سمنان مصوب شد، اما تخصیص نیافت.

عضو شرکت تعاونی عشایر مهدیشهر گفت: سهم ۵۴ درصدی مهدیشهر از شمار عشایر، ضرورت ارتقای نمایندگی به اداره عشایری مهدیشهر را دوچندان می‌کند تا این مجموعه اختیارات لازم را برای مسایل سرمایه‌گذاران داشته باشد.

وی تصریح کرد: واگذاری نهاده مدت‌دار، رسیدگی به مساله استفاده از اتباع خارجی برای چوپانی، خرید تضمینی دام عشایر، ممانعت از واردات دام و درنظرگرفتن بسته حمایتی از عشایر با توجه به خشکسالی‌ها از جمله درخواست‌های عشایر مهدیشهر است.

ضرورت توسعه مهدیشهر طبق سند آمایش سرزمین

فعال بخش خصوصی مهدیشهر در زمینه ساخت و ساز بیان کرد: مهدیشهر شهرستانی چهار فصل، با ضعف امکانات رفاهی، خدماتی، بهداشت و درمان مواجه است و به همین دلیل ۲۰‌ هزار مهدیشهری در سمنان سکونت دارند.

اسکندری با انتقاد از حادثه‌خیز بودن راه دسترسی به بیمارستان مهدیشهر گفت: ایمن‌سازی راه دسترسی به این مرکز درمانی اصلاح شود.

به گفته وی، بیش از ۸۰ درصد پیمانکاران و انبوه‌سازان استان سمنان از مهدیشهر هستند و این موضوع درشرایطی است که مهدیشهر از لحاظ عمرانی دچار عقب‌ماندگی است.

وی تاکید کرد: حرکت و توسعه بر اساس سند آمایش سرزمین از بروز بسیاری از مشکلات جلوگیری می‌کند و انتظار می‌رود این مهم مدنظر باشد. بازآفرینی و احیای بافت فرسوده مهدیشهر نیازمند همراهی بخش‌های مختلف است.

وی درخواست کرد که الحاق محدوده به شهرهای مهدیشهر برای شهرک‌سازی ویلایی مدنظر باشد تا شهروندان مهدیشهری به زادگاه خود بازگردند.

وی تاکید کرد: توجه به دانشکده روانشناسی، شهرک اداری و تشکیل کارگروه تخصصی عمران، از مباحث کمک‌کننده در توسعه مهدیشهر است.

پیگیری صدور مجوز منطقه آزاد گردشگری برای مهدیشهر

سرمایه‌گذار بخش گردشگری مهدیشهر با اشاره به ظرفیت جاذبه طبیعی و صنایع‌دستی این شهرستان گفت: گرفتن مجوز منطقه آزاد گردشگری مهدیشهر آینده این شهرستان را متحول می‌کند و انتظار می‌رود مسوولان پیگیر تحقق این پیشنهاد باشد.

رحیمی افزود: توسعه گردشگری نقشی مهم در رونق اقتصادی، اشتغالزایی و بهبود معیشت خانوارها دارد و انتظار به این ظرفیت مهدیشهر بیش از پیش توجه شود.

مدیریت مصرف برق با استفاده از تجهیزات روشنایی مناسب

یکی از تولیدکنندگان مهدیشهری فعال در صنعت روشنایی در این نشست گفت: دست‌کم حدود یک و نیم تا ۲ مگاوات مصرف برق را با استفاده از تجهیزات روشنایی مناسب می‌توان کاهش داد.

صحافی‌فر با اشاره به هزینه توسعه انرژی خورشیدی افزود: استفاده از تجهیزات روشنایی مناسب در کاهش ناترازی برق موثر است.

عباس گلرو نماینده مردم سمنان، مهدیشهر و سرخه در مجلس شورای، علی خداداد سرپرست فرمانداری مهدیشهر، و جمعی از مسوولان این شهرستان و استان سمنان در این نشست حضور داشتند.

به گزارش ایرنا، شهرستان مهدیشهر در ۱۵ کیلومتری شمال مرکز استان سمنان و ۲۳۰ کیلومتری تهران واقع است.