به گزارش ایلنا به نقل از وبدا، دکتر محمد رضا ظفرقندی در همایش تقدیر از بهورزان، مراقبین سلامت و مربیان بهورزی که به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد ضمن گرامیداشت یاد و خاطره سردار حاج قاسم سلیمانی «مرد اخلاق و شجاعت» اظهار کرد: ارتقاء شاخصهای سلامت کشورمان در جهان جای بسی افتخار دارد و کاهش مرگ و میر مادران باردار و نوزادان در ردیف بهترین آمارهای جهان است که محصول یک عمر تلاش افرادی است که خالصانه در این حوزه خدمت کردند.
وی با بیان اینکه نخستین خانه بهداشت کشور در سال ۱۳۵۵ در یکی از مناطق روستایی ارومیه ایجاد شد و امروز حدود ۱۸ هزار خانه بهداشت در مناطق روستایی فعال است خاطر نشان کرد: در حال حاضر ۲۹ هزار بهورز در مناطق روستایی کشورمان در حال خدمت هستند که در مسیر ارتقاء شاخصهای سلامت تلاش میکنند.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ضمن قدردانی از بهورزان، مراقبین سلامت و مربیان مراکز بهورزی خاطر نشان کرد: سلامتی یک حق اساسی در کشور است و پیش نیاز سلامتی بحث بهداشت، پیشگیری و آموزش عمومی سلامت است که امروز نیاز است بهورزان بیشتر روی آموزش عمومی سلامت کار کنند.
دکتر ظفرقندی با بیان اینکه بهورزان، مراقبین سلامت و مربیان بهورزان از پایههای نظام سلامت محسوب میشوند، اظهار کرد: مسیر سلامت به طور مرتب در حال تغییر و تحول است و باید همراه با نیازهای جدید حوزه سلامت خود و سیستم و نظام شبکه را با آن منطبق کنیم.
وی با بیان اینکه ارتباط نزدیک و تنگاتنگ با مردم یکی از مزیتهای کار بهورزان محسوب میشود خاطر نشان کرد: در گذشته بیماریهای واگیر یکی از مشکلات سلامت محسوب میشد اما امروز با تغییراتی که در سلامت مردم ایجاد شده و بیماریهایی که همچون دیابت، فشار خون، اضافه وزن و چاقی گسترش یافته است، باید آموزشها تغییر یابد و رویکردها اصلاح شود.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خاطر نشان کرد: بحث جمعیت را فقط با توصیه و نوشتن نمیتوانیم به نتیجه برسانیم و نیازمند یک عزم ملی است، بخش عمدهای در حوزه وزارت بهداشت است و بخش عمده دیگر در حوزه فرهنگ، مسائل اقتصادی، اجتماعی و مسکن میباشد که باید تمام حوزهها وارد شوند.
دکتر ظفرقندی با بیان اینکه علاوه بر عزم ملی و رویکردهای علمی، وجود نظام شبکه میتواند در رفع این مشکل جمعیتی اثر گذار باشد خاطر نشان کرد: در نظام شبکه و با حضور بهورزان که به طور مستقیم و چهره به چهره با مردم در ارتباط هستند میتوانیم مسائل مختلف مرتبط با سلامت از جمله جوانی جمعیت را حل کنیم.
وی با بیان اینکه در صورت رشد جمعیت در منطقه ای، مشوقهایی از سوی وزارت بهداشت پیش بینی شده است تصریح کرد: به طور قطع با برنامه ریزی منسجم، با تلاش بهورزان و در قالب نظام شبکه میتوانیم در حوزههای مختلف از جمله سبک زندگی، جوانی جمعیت، پیشگیری از بیماریهای غیر واگیر و تغذیه سالم موفق عمل نماییم.
وی تصریح کرد: علاوه بر اینکه نیروی انسانی و مسائل اقتصادی نیاز به ترمیم دارد باید ساختار هم اصلاح شود این امر با اهمیت دادن به نظام شبکه، پزشکی خانواده، نظام ارجاع باید انجام شود.
تقدیر از ۵۱۸ بهورز، مراقب سلامت و مربی بهورزی نمونه کشوری از سراسر کشور
با حضور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از ۵۱۸ بهورز، مراقب سلامت و مربی بهورزی نمونه کشوری از سراسر کشور در مشهد تقدیر به عمل آمد.
همایش تقدیر از بهورزان، مراقب سلامت و مربیان بهورزی نمونه کشوری صبح امروز با حضور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و معاون بهداشت این وزارتخانه، رئیس کمیسیون بهداشت و درمان و اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی و رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد به میزبانی این دانشگاه در تالار شهید مطهری مجتمع شهدای سلامت مشهد برگزار شد.
در این مراسم از ۵۱۸ بهورز، مراقب سلامت و مربی بهورزی نمونه کشوری از سراسر کشور توسط دکتر ظفرقندی، دکتر شهریاری، حجتالاسلام پژمانفر و دکتر شبستری تقدیر به عمل آمد.
از مجموع ۵۱۸ بهورز، مراقب سلامت و مربی بهورزی نمونه کشوری ۱۸ نفر از آنها از دانشگاه علوم پزشکی مشهد بودند.
نمونههای تقدیر شده در حوزههای جوانی جمعیت، فرزندآوری، سلامت خانواده شهری و روستایی، آموزش بهورزی، پیشکسوتان سلامت، رابطان نشریه بهورز و کارشناسان مسئول بهورزی بودند.
در این مراسم که با حضور ۵۱۸ بهورز، مراقب سلامت و مربی نمونه بهورزی و خانوادههای آنان برگزار شد، تقدیرشدگان گلهای اهدایی خود را به تمثال مبارک شهید قاسم سلیمانی که روی سن برگزاری مراسم نقش بسته بود تقدیم نمودند.