شناسهٔ خبر: 70601007 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

بهره برداری از انشعاب خط لوله انتقال نفت گوره - جاسک و صرفه جویی ۸۰ میلیون دلاری

با حضور محمد صادق عظیمی فر مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران، انشعاب طرح راهبردی انتقال نفت خام گوره به جاسک به بهره برداری رسید.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خلیج فارس، مدیرعامل شرکت پالایش نفت بندرعباس گفت: با بهره برداری از انشعاب خط لوله انتقال نفت خام گوره - جاسک، سالانه ۸۰ میلیون دلار صرفه جویی ارزی می‌شود.

احمد هاشمی افزود: پیش از این پالایشگاه نفت بندرعباس تنها پالایشگاه کشور بود که خوراک مورد نیاز خود را از کشتی دریافت می‌کرد و این روشِ تامین سوخت، هزینه اقتصادی و احتمال خطر‌های استراتژیک بالایی داشت.

وی گفت: همچنین پیش از بهره برداری از این خط لوله، روزانه حدود ۳۵۰ هزار بشکه خوراک و میعانات گازی پالایشگاه با کشتی حمل می‌شد که اکنون با اجرایی شدن این طرح، تنها میعانات مورد نیازمان را که روزانه حدود ۳۰ هزار بشکه است از طریق کشتی تامین می‌شود.

مدیرعامل شرکت پالایش نفت بندرعباس گفت: خط لوله انتقال نفت گوره - جاسک، خوراک ۳۰۰ هزار بشکه نفت خام را تامین می‌کند.

احمد هاشمی با اشاره به اینکه انتقال خوراک از این خط به صورت آزمایشی عملیاتی شده است افزود: این طرح شامل دو بخش انشعاب از خط لوله گوره-جاسک تا تأسیسات میترینگ در شمال پالایشگاه به طول ۳۷ کیلومتر، و تأسیسات میترینگ تا محل اتصال به خط لوله ورودی پالایشگاه به طول پنج و نیم کیلومتر است.

وی گفت: با انتقال نفت خام از استان بوشهر به هرمزگان بطول هزار و صد کیلومتر، تولید فراورده‌های نفتی پایدار شد.

مدیرعامل شرکت پالایش نفت بندرعباس گفت: اکنون نفت خام با فشار حدود صد PSI در حال پمپاژ به سمت پالایشگاه نفت بندرعباس است.

بیشتر بخوانید: افزایش ظرفیت تولید بنزین و گازوئیل در پالایشگاه نفت بندرعباس

احمد هاشمی افزود: تامین بموقع خوراک نفت خام برای استمرار تولید پالایشگاه، کاهش احتمال خطر‌های تامین نفت خام کشتی و کاهش چشمگیر هزینه‌های انتقال نفت خام از اهداف بهره برداری از این طرح است.

وی گفت: در صورت تأمین نفت خام از خط لوله، امکان تغییر کاربری اسکله نفتی موجود در بندرعباس وجود دارد و می‌توان از این اسکله برای صادرات فرآورده‌های تولیدی مازاد پالایشگاه استفاده کرد.

مدیرعامل شرکت پالایش نفت بندرعباس گفت: سالانه ۱۷۶ سفر با کشتی‌ها نیز برای تامین خوراک پالایشگاه بندرعباس صورت می‌گرفت که با بهره برداری از این طرح ۴ فروند کشتی افراماکس از سرویس خارج می‌شوند.

هاشمی افزود: هزینه‌های سنگین لایروبی کانال دسترسی و حوضچه چرخش، افزایش غیر متعارف اجاره بهای استفاده از اسکله نفتی فولاد و هزینه‌های مربوط با منطقه ویژه اقتصادی خلیج فارس، افزایش ناگهانی، مستمر و بسیار زیاد هزینه‌های بندری از دیگر چالش‌های تامین خوراک از طریق کشتی بود.

مدیرعامل شرکت پالایش نفت بندرعباس افزود: جلوگیری از آلودگی زیست‌محیطی دریایی و کاهش خطر‌های احتمالی عملیاتی ناشی از کمبود نفت خام از دیگر مزایای این طرح است.

هاشمی گفت: اکنون در نقطه پایانی خط لوله انتقال نفت خام گوره - جاسک، بخش خصوصی درحال ساخت سه پالایشگاه دیگر است.

وی گفت: یکی از این پالایشگاه‌ها پتروپالایش مکران است که ظرفیت پالایش روزانه حدود ۳۰۰ هزار بشکه نفت خام دارد.

صادرات نفت خام از جاسک به سراسر دنیا از دیگر مزیت‌های بهره برداری از این خط لوله انتقال است.

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران گفت: افزایش تولید با فعالسازی ظرفیت‌های خالی مانده، از اهداف دولت چهاردهم در سرفصل انرژی است.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خلیج فارس؛ محمد صادق عظیمی فر امروز در مراسم بهره برداری از انشعاب خط انتقال نفت خام از گوره استان بوشهر به بندر جاسک در هرمزگان افزود: با افزایش تولید و انتقال نفت خام، دستیابی به تولید ۱۳۰ میلیون لیتر بنزین تا پایان دولت چهاردهم در کشور ممکن می‌شود.

وی گفت: توسعه زیر ساخت‌های انتقال برای تامین فرآورده‌ها و انتقال به موقع خوراک پالایشگاهی در ایران تا پایان سال، از چهارده هزار به پانزده هزار کیلومتر افزایش می‌یابد.

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران طرح انتقال نفت خام از گوره استان بوشهر به جاسک هرمزگان را یکی از طرح‌های مهم کشور با همین هدف عنوان کرد.

مدیر عامل شرکت پالایش نفت بندرعباس هم در این مراسم گفت: با بهره برداری از انشعاب خط انتقال نفت خام از گوره در استان بوشهر به بندر جاسک در هرمزگان تامین خوراک پالایشگاه نفت بندرعباس هم پایدار شد.

احمد هاشمی افزود: پیش از این خوراک پالایشگاه با کشتی و از منطقه نفت خیز خارک در آب‌های استان بوشهر با هزینه سالانه هشتاد میلیون یورو تامین می‌شد که گاه به علت بدی آب و هوا و تعمیر شناور‌ها پایدار نبود.

مدیر عامل شرکت پالایش نفت بندرعباس تاکید کرد این پالایشگاه به ظرفیت کامل تولید روزانه ۳۵۰ هزار بشکه نفت سنگین و میعانات گازی می‌رسد و با این اقدام بخشی از مشکل ناترازی انرژی در کشور نیز برطرف می‌شود.

مدیر عامل شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران هم در این مراسم گفت: انشعاب خط انتقال نفت خام از گوره به بندر جاسک در محدوده شرکت پالایش نفت بندرعباس، با هزینه ۳۲ میلیون یورو صورت گرفت و تامین خوراک این پالایشگاه پایدار شد.

محمد مشکین فام افزود: عملیات اجرایی انشعاب از سال ۹۸ آغاز شد و امروز بصورت رسمی به بهره برداری رسید.

وی گفت: طراحی، اجرا و همچنین فولاد مورد نیاز انشعاب خط انتقال نفت از گوره به جاسک برای خوراک رسانی به پالایشگاه نفت بندرعباس در داخل کشور تهیه و تامین شد.

نماینده مردم حوزه انتخابیه مرکز استان در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: شناسایی ظرفیت‌های استان از راهبرد‌های اقتصادی در هرمزگان است.

احمد مرادی افزود: ساخت هزار وصد کیلومتر خط انتقال نفت خام از گوره بوشهر به بندر جاسک در هرمزگان از طرح‌های ابر ملی است، طرحی که دریافت خوراک را برای پالایشگاه‌های در مسیر، ارزان‌تر و راحت‌تر از گذشته کرده است.

وی گفت: پنجاه درصد از بنزین کشور در پالایشگاه‌های جنوب کشور و بیشتر در هرمزگان تولید می‌شود.

نماینده مردم هرمزگان از دست اندرکاران صنعت نفت خواست با این بهره مندی مسئولیت‌های اجتماعی از جمله ساخت مراکز درمانی در سراسر استان و ورزشی در مناطق سخت گذر روستایی را همچنان پی بگیرند.

رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی هم در این مراسم گفت: این طرح نه تنها گام بلند در توسعه اقتصادی و صنعتی کشور بلکه نمادی از توانمندی‌های بومی و خود اتکایی ملت ایران است.

حجت الاسلام والمسلمین احمدی افزود: امروز با بهره برداری از خط لوله تامین خوراک پالایشگاه نفت بندرعباس، فصل نوین در مسیر پیشرفت و توسعه انرژی ایران گشوده می‌شود.

وی گفت: در اهمیت راهبری این طرح اینکه، نه تنها یک زیر ساخت اقتصادی بلکه یک ابتکار استراتژیک و زیست محیطی است که نقش محوری در بهبود امنیت انرژی کشور ایفا می‌کند.

رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی افزود: با بهره برداری از این خط لوله انتقال خوراک به پالایشگاه بندرعباس از مسیر‌های پر هزینه دریایی به زمینی انتقال می‌یابد که علاوه بر کاهش هزینه‌ها زمان انتقال بهبود می‌یابد و در زمینه امنیت و ناترازی انرژی بسیار تاثیر گذار است.

حجت الاسلام احمدی گفت: این طرح در شرایطی به ثمر رسیده که کشور با شدید‌ترین تحریم‌ها درگیر است، تحریم‌هایی که تلاش داشتند زنجیره تولید و صادرات انرژی ما را مختل کنند و این طرح پاسخ قاطع ملت ایران به این فشارهاست.

رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت: این دست آورد بزرگ نتیجه همت مهندسان، کارگران و متخصصانی است که در برابر موانع ایستادگی کردند.

حجت الاسلام احمدی افزود: از ملت ایران می‌خواهم که به توانمندی‌های فرزندان این مرز بوم ایمان داشته باشند همانگونه که با تکیه بر عظم ملی شاهد بهره برداری از این طرح هستیم.

وی گفت: این طرح آغازی برای عبور از خام فروشی و حرکت به سمت تولید ارزش افزوده است.

استاندار هرمزگان نیز ساخت پالایشگاه‌های بخش خصوصی در امتداد خط لوله انتقال نفت خام از گوره استان بوشهر به بندر جاسک در استان هرمزگان را از نتایج این طرح ملی برشمرد.

محمد آشوری گفت: هم اینک سه مجتمع پترو پالایشی در شهرستان بندر جاسک در دست ساخت است که تا سال ۱۴۰۷ به مرور بهره برداری از همه آنان آغاز می‌شود و هر یک روزانه تا شصت هزار بشکه فرآورده‌های نفتی و پتروشیمی تولید می‌کنند.

وی گفت: تجمیع تولید فرآورده‌های نفتی و پتروشیمی نیز از مزایای خط انتقال نفت بین دو استان بوشهر و هرمزگان در جنوب کشور است.

استاندار هرمزگان همراهی مدیران صنعت نفت در مسولیت‌های اجتماعی با ساخت مدارس و مراکز درمانی و ورزشی را خوب ارزیابی کرد و ادامه این روند را خواستار شد.

محمد آشوری گفت: انجام مسئولیت‌های اجتماعی صنایع از نیازهاست.

استاندار هرمزگان افزود: هرمزگان به پایدار ماندن تامین گاز برای ادامه تولیدات صنعتی، پالایشگاهی و نیروگاهی نیاز دارد و در برنامه ریزی‌ها باید این مهم منظور شود، زیرا مردم استان در مصرف گاز خانگی انتهای جدول هستند و تنها دو درصد از گاز کشور را مصرف می‌کنند که آن هم برای حفظ تولید است.

<div id="video-display-embed-code_11886575"><script type="text/JavaScript" src="https://www.iribnews.ir/fa/news/play/embed/4421292/11886575?width=650&height=350"></script></div>