شناسهٔ خبر: 70600495 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: بسیج نیوز | لینک خبر

در همایش تخصصی بررسی راهکارهای توسعه صادرات به عراق مطرح شد؛

لزوم توجه به ظرفیت‌های بازار عراق برای توسعه صادرات/ صادرات بیش از 200 میلیون دلاری استان مرکزی به عراق

مدیرکل دفتر غرب آسیا سازمان توسعه تجارت ایران بر لزوم توجه به ظرفیت‌های بازار عراق برای توسعه صادرات تاکید کرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری بسیج استان مرکزی؛ عبدالامیر ربیهاوی مدیرکل دفتر غرب آسیا سازمان توسعه تجارت ایران، در همایش تخصصی بررسی راهکارهای توسعه صادرات به عراق با در نظر گرفتن پتانسیل‌های استان مرکزی گفت: هدف از برگزاری این همایش را حمایت از بخش خصوصی، تولیدکنندگان و صادرکنندگان برای آشنایی با بازار عراق و بهره‌مندی از ظرفیت‌ها و امکانات ایجاد شده از سوی دولت در این حوزه است.

وی با بیان اینکه بالاترین ارزش صادرات ایران با عراق رقم خورد، گفت: 45 تا 46 درصد از مجموع صادرات ایران با کشورهای همسایه است، افزود: مهمترین اقلام صادراتی شامل گاز مایع، مقاطع فولادی، انواع کالاهای پتروشیمی، مصالح ساختمانی و مواد غذایی می‌شود. بیشترین کالاهای وارداتی از عراق نیز ضایعات آهن آلات و آلومینیوم و بعضی از فرآورده‌های نفتی است.

مدیرکل دفتر غرب آسیا سازمان توسعه تجارت ایران کالاهای صادراتی به عراق را 3500 قلم اعلام کرد و گفت: این میزان و تنوع در نوع خود بی‌نظیر بوده و هیچ کشوری به این میزان کالای صادراتی به عراق ندارد.

ربیهاوی بر تقویت توسعه بحث صادرات و تعامل تجاری با عراق تاکید کرد و گفت: آمار صادرات استان مرکزی در 8 ماهه نخست امسال از نظر ارزش دلاری معادل یک‌هزار و 23 میلیارد و 24 میلیون ریال بوده که نسبت به 8 ماهه گذشت 37 درصد رشد داشته است؛ از این میزان صادرات استان بیش از 200 میلیون دلار به عراق بوده که باتوجه به ظرفیت استان دارای جایگاه هشتم در بین سایر استان ها بوده که قابل قبول نیست.

وی تصریح کرد: باید برنامه ریزی براساس ظرفیت‌های استان انجام شود تا بتواند سهم قابل توجهی از بازار صادرات را به خود اختصاص دهد؛ ظرفیت‌های نظیر نمایشگاه سنگ، موادغذایی و خذدمات فنی و مهندسی را باید مورد توجه قرار دهیم.

مدیرکل دفتر غرب آسیا سازمان توسعه تجارت ایران با اشاره به دشواری‌های تجارت در شرایط تحریم، گفت: ضمانت‌نامه بانکی در شرایط تحریم به شرکت‌های ایرانی داده نمی‌شود و سخت‌گیری‌ها در این باره زیاد است از این‌رو سرمایه‌گذاران ایرانی پروژه‌ها را با مشارکت سرمایه‌گذاران بومی پیش می‌برند و هم اکنون ایران در عراق، سوریه، عمان، امارات و لبنان پروژه‌های عمرانی متعددی دارد که در این بین ایران در عراق بیشترین تعداد پروژه‌ها را دارد ولی در بخش اجرای پروژه‌های دولتی به دلیل این موضوع همچنان مشکل داریم.

صادرات بیش از 200 میلیون دلاری استان مرکزی به عراق 

مهدی زندیه‌وکیلی استاندار مرکزی نیز در این همایش، تنوع تولیدات و موقعیت جغرافیایی استان را از مزیت‌های این استان در حوزه صادرات عنوان کرد و گفت: در 9 ماهه نخست امسال 249 میلیون دلار به عراق صادرات انجام شده و 16 میلیون دلار نیز از این کشور واردات داشته‌ایم. 

وی بر کیفیت تولیدات تاکید و خاطرنشان کرد: کیفیت محصولات بایستی در این زمینه مورد توجه باشد تا بتوانیم از بازار عراق برای ورود به سایر کشورها بهره بگیریم.

ناصر بیکی رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اراک نیز در این همایش  با اشاره به ظرفیت‌های بخش خصوصی در عرصه تولید گفت: تردیدی نیست که بیشترین بضاعت‌ها در بخش خصوصی نهفته است.

بیکی با اشاره به ظرفیت‌های مختلف تولیدی استان مرکزی گفت: توان تولیدی پایتخت صنعت کشور ایران این امکان را ایجاد می‌کند که صادرات به عراق بسیار بیش از چیزی که اکنون شاهد هستیم افزایش یابد.

انتهای پیام/