شناسهٔ خبر: 70599574 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

کارشناس مسائل سیاسی:

حاج قاسم، مظهر تقویت حس تعلق و همبستگی ملی است

یک کارشناس مسائل سیاسی گفت: تأکید بر ارزش‌های ملی و اخلاقی که قهرمانان ملی مانند سردار شهید سلیمانی تجسم می‌کنند، می‌تواند به تقویت حس تعلق و همبستگی ملی کمک کند.

صاحب‌خبر -

مرتضی اشرافی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: یک سرباز واقعی و عالی برای نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و خدمت به مردم بر اساس ابعاد شخصیتی سردار شهید سلیمانی باید دارای شاخص‌ها و ویژگی‌های مانند تعهد و اخلاق حرفه‌ای، توجه به نیازهای مردم، تخصص و مهارت، رعایت قوانین و مقررات و شاخص‌های دیگر باشد.

وی اضافه کرد: درخصوص تعهد و اخلاق حرفه‌ای باید گفت که این شاخصه خود در دو محور تعهد به کار و صداقت و انصاف قرار می‌گیرد؛ تعهد به کار یعنی انجام وظایف محوله با حداکثر دقت و مسئولیت‌پذیری و صداقت و انصاف یعنی برخورداری از صداقت در تمام امور و رعایت انصاف در تصمیم‌گیری‌ها.

عضو اندیشکده مطالعات راهبردی کریمه(س) ادامه داد: توجه به نیازهای مردم وارائه خدمات با کیفیت و توانایی برقراری ارتباط مؤثر و احترام‌آمیز با مردم با توجه به آرمان‌ها و ارزش‌های والای انسانی و اخلاقی بر مبنای دین مبین اسلام و معارف اهل بیت(ع) یکی دیگر از شاخصه‌های مهم سربازی برای وطن است.

وی گفت: داشتن روحیه تیمی در انجام امور محوله، برخورداری از روحیه مثبت و انگیزه‌بخش همراه با رعایت کامل قوانین و مقررات سازمانی و ارائه اطلاعات شفاف و صحیح به مردم از دیگر شاخص‌های یک سرباز واقعی برای نظام جمهوری اسلامی ایران و خدمت به مردم براساس ابعاد شخصیتی سردار شهید سلیمانی است. این ویژگی‌ها می‌توانند به ما به عنوان سربازان واقعی مکتب اهل بیت(ع) و نظام جمهوری اسلامی ایران کمک کنند تا بهترین خدمات را در هر جایگاهی که هستیم به مردم کشورمان ارائه کنیم.

اشرافی رویکرد شهید سلیمانی در دوری از نفاق را مورد توجه قرار داد و گفت: مردم و مسئولان باید بر اساس شاخص‌های ایمانی و اعتقادی از دوقطبی‌های مرسوم در نظام غربی فاصله گرفته و با همدلی و وحدت حول محور اهل بیت(ع) و معارف اصیل اسلامی از هرگونه نفاق و دودستگی در جامعه پرهیز کنند، در همین خصوص ایجاد وحدت و همدلی و جلوگیری از قطبی سازی در جامعه یک فرآیند پیچیده و چندبُعدی است که نیازمند تلاش‌های متقابل و همکاری مستمر است.

وی راهکارهای کلیدی برای تقویت وحدت و همدلی و جلوگیری از دوقطبی شدن جامعه بر اساس دیدگاه و مسلک سردار شهید سلیمانی را مورد توجه قرار داد و گفت: در مرحله اول باید ارتقاء شفافیت و پاسخگویی اتفاق بیافتد، به عبارت دیگر مسئولین باید به‌طور شفاف و کامل اطلاعات مربوط به تصمیمات، سیاست‌ها و برنامه‌های خود را در اختیار مردم قرار دهند و با پاسخگویی سریع و مؤثر به درخواست‌ها و مشکلات مردم، می‌توانند به ایجاد اعتماد و ارتباط مؤثر و جلوگیری از دوقطبی شدن جامعه کمک کنند؛ همچنین، مبارزه با فساد و جلوگیری از سوءاستفاده از قدرت نیز می‌تواند باعث ایجاد وحدت دولت و ملت شده و از تفرقه و دودستگی و نفاق جلوگیری کند.

این کارشناس مسائل سیاسی مردمی بودن را از مهمترین ویژگی‌های شخصیتی سردار سلیمانی دانست و گفت: مسئولیت‌پذیری در قبال اعمال و تصمیمات، پاسخگویی به سوالات و نگرانی‌های مردم، برخورد صادقانه با مردم و ارائه اطلاعات شفاف، توانایی گوش دادن به مشکلات و نیازهای مردم، احترام به نظرات و دیدگاه‌های مختلف و لحاظ کردن آن‌ها در تصمیم‌گیری‌ها، نشان دادن احساس همدردی و تلاش برای درک شرایط و مشکلات مردم، رفتار منصفانه از مهمترین ویژگی‌هایی بودند که باعث شدند سردار شهید سلیمانی در دل مردم جای داشته باشند.

عضو اندیشکده مطالعات راهبردی کریمه(س) اظهار کرد: ما امروز در برابر سردار شهید سلیمانی و شهدای مدافع حرم و امنیت و شهدای هشت سال دفاع مقدس وظیفه‌ای سنگین داریم، مهم‌ترین وظیفه ما دفاع از آرمان‌ها وارزش‌های والای انقلاب اسلامی ایران و کیان وطن است که هزاران شهید و جانباز برای حفظ این ارزش‌ها داده‌ایم و باز هم خواهیم داد.

اشرافی یادآور شد: بر اساس مسلک و راه شهید سلیمانی باید با پیروی از قوانین و مقررات کشور، رعایت اصول و ضوابط اجتماعی، کمک به افزایش آگاهی جامعه از مسائل ملی و وظایف شهروندی، شرکت در انتخابات، مشارکت در انجمن‌ها، گروه‌های مردمی و فعالیت‌های اجتماعی، ترجیح استفاده از محصولات و خدمات داخلی برای حمایت از تولید ملی، همکاری با دیگر شهروندان و کمک به آنان در مواقع نیاز، شناخت و حفظ ارزش‌های فرهنگی و تاریخی کشور و انتقال به نسل‌های آینده به وظیفه ملی و دینی خود عمل کنیم.

وی گفت: سردار سلیمانی نشان داد که قدرت مردم در مقابله با بحران‌ها و عبور از سختی‌های جامعه بسیار چشمگیر و چند بعدی است. این قدرت می‌تواند در ابعاد مختلف از جمله اتحاد و همبستگی اجتماعی، مشارکت فعال مردمی، مصرف محصولات داخلی، مشارکت مردم در تصمیم‌گیری‌های مهم و در بحران‌ها، اقدامات خیریه و داوطلبانه مردم نمود پیدا کند.

این کارشناس مسائل سیاسی تاکید کرد: قدرت مردم در مواجهه با بحران‌ها و عبور از سختی‌ها بر اساس تعامل و همکاری، آگاهی و آموزش، نوآوری و خلاقیت و حمایت از اقتصاد محلی شکل می‌گیرد و این مؤلفه‌ها می‌توانند به ایجاد جامعه‌ای مستحکم و مقاوم در برابر بحران‌ها کمک کنند.

وی تصریح کرد: قهرمان‌های ملی نمونه‌های بارز فداکاری و از خودگذشتگی برای کشور هستند و این روحیه می‌تواند در مردم انگیزه ایجاد کند؛ همچنین تأکید بر ارزش‌های ملی و اخلاقی که قهرمانان ملی مانند سردار شهید سلیمانی تجسم می‌کنند، می‌تواند به تقویت حس تعلق و همبستگی ملی کمک کند.

اشرافی در پایان گفت: مقاومت قهرمانان و شهدای والا مقام در برابر سختی‌ها و تهدیدات، می‌تواند نمونه‌ای الهام‌بخش برای مردم باشد، شهدای بزرگی مانند شهید سلیمانی به عنوان نمادهای اتحاد و همبستگی شناخته می‌شوند و الگوگیری از آن‌ها ان‌شاءالله می‌تواند به تقویت وحدت میان مردم کمک کند.

انتهای پیام