شناسهٔ خبر: 70599283 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: جام‌جم آنلاین | لینک خبر

رئیس ستاد کل نیروهای مسلح در یادداشت اختصاصی برای «جام‌جم» از ویژگی های شخصیتی سردار سلیمانی می‌گوید

حاج‌قاسم نماد وحدت دیپلماسی و میدان

 پنجمین سالگرد شهادت سردار شهید حاج قاسم سلیمانی، یکی از تأثیرگذارترین شخصیت‌های تاریخ معاصر ایران و منطقه، فرصتی برای مرور میراث او و بررسی مسئولیت‌هایی است که بر دوش جامعه، مسئولان و نسل‌های آینده گذاشته شده است. شهید سلیمانی را می‌توان فراتر از یک فرمانده نظامی، نمادی از ایستادگی، شجاعت و خدمت به امت اسلامی و جامعه جهانی قلمداد کرد.

صاحب‌خبر -
 
مسئولیت ما در پنجمین سالگرد شهادت این قهرمان ملی، ادامه مسیر و طی طریق او در عرصه‌های سیاسی، فرهنگی و اجتماعی است. 
پنجمین سالگرد شهادت سردار حاج‌قاسم سلیمانی فرصتی است تا بار دیگر به آرمان‌ها و ارزش‌هایی که او برای آنها جان خود را فدا کرد، بیندیشیم. راه شهید سلیمانی راهی پر از مسئولیت است که بررسی ابعاد شخصیتی او نیازمند بینش و بصیرت است. گرامیداشت او، تنها در مراسم و سخنرانی‌ها خلاصه نمی‌شود؛ بلکه در عمل به آرمان‌هایش معنا پیدا می‌کند. یاد او همیشه در قلب ملت‌های آزادیخواه زنده خواهد ماند.این فرمانده در تراز انقلاب اسلامی نه تنها به‌عنوان یک فرمانده نظامی، بلکه به‌عنوان یک استراتژیست برجسته و الهام‌بخش برای ملت‌های مظلوم و ستمدیده، نقشی بی‌بدیل در بیداری اراده ملت‌ها ایفا کرد.
 
او با رویکردی فراتر از مرزهای جغرافیایی و نژادی، توانست ایده مقاومت و ایستادگی در برابر ظلم را به یک الگوی جهانی تبدیل کند.اوشکاف‌های مذهبی، قومی و سیاسی را از میان برداشت و با حضور میدانی خود در عراق، سوریه، لبنان، فلسطین و یمن، رویکردی فراملی با هدف تحقق عدالت و آزادسازی ملت‌ها از چنگال استکبار و تروریسم را به منصه ظهور رساند.   سردار سلیمانی با کنش و منش خود نشان داد که می‌توان در برابر قدرت‌های استکباری ایستاد و پیروز شد. اقدامات او در مبارزه با گروه‌های تروریستی مانند داعش که تهدیدی برای امنیت منطقه و جهان بودند، نمونه‌ای از این اراده قوی بود که ملت‌ها را به حرکت در مسیر خودباوری و مقاومت سوق داد. شهید سلیمانی در حالی‌که قهرمانی ملی برای ایرانیان است، قهرمانی بزرگ برای امت اسلامی و بلکه آزادگان جهان، فارغ از تفاوت ادیان و مذاهب شده است.‌ شهید سلیمانی فراتر از یک فرمانده خستگی‌ناپذیر و مدبّر نظامی، به‌عنوان یک چهره‌ موثر و عالیرتبه سیاسی نیز عمل کرد و جدایی‌ناپذیری میدان و دیپلماسی را در عمل اثبات کرد. او ملت‌ها را به این باور رساند که می‌توانند با اراده و اتحاد، مسیر سرنوشت خود را تغییر دهند. این بیداری سیاسی و خودباوری، به‌ویژه در میان جوانان کشورهای منطقه، نقطه‌عطفی در تاریخ مقاومت بود. رهبر معظم انقلاب پس از شهادت ایشان، تاکید کردند که اهالی فکر و اندیشه، مکتب شهید سلیمانی را برای جامعه، مبارزان محور مقاومت و آزادگان و آزادیخواهان جهان تبیین کنند و در همین راستا دو مولفه «صدق و اخلاص» را از شاخصه‌های این مکتب بیان کردند.شهید سلیمانی بر اساس آیه «رجال صدقوا ما عاهدواا... علیه» صادقانه و در قله‌ اخلاص بر عهدی که با خداوند تبارک بسته بود تا آخرین لحظات عمر گرانقدرشان ثابت‌قدم ماند و همین پایبندی بر عهد، نامش و مسیر نورانی‌اش را جاودانه کرد.‌ اقدامات و اندیشه‌های شهید سلیمانی محدود به منطقه غرب آسیا نبود. او با دفاع از آرمان فلسطین، مقابله با استعمارگری و حمایت از ملت‌های مظلوم، پیام جهانی عدالت‌خواهی را منتقل کرد. این پیام امروز نیز الهام‌بخش جنبش‌های آزادی‌بخش در سراسر جهان است. پس از حوادث اخیر در لبنان و سوریه، امپراتوری رسانه‌ای غرب و رژیم‌صهیونیستی به شکلی گسترده درتلاشند تا پایان محور مقاومت را به جهانیان القا کنند؛ غافل از آن‌که شجره‌ طیبه مقاومت، که از ثمرات مجاهدت‌های شهید سلیمانی است، تبدیل به درخت تناوری شده است که با بریدن شاخ و برگ‌هایش نه فقط از بین نمی‌رود، بلکه با قدرت درون‌زایی و استقلال ذاتی، روز‌به‌روز تنومندتر خواهد شد. امروز مقاومت در اعماق باورها و اندیشه‌ها ریشه دوانده است.‌ شهادت حاج‌قاسم سلیمانی، نه‌ فقط پایان راه او نبود، بلکه نقطه آغاز یک بیداری عمیق‌تر در میان ملت‌ها بود. امروز، راه و اندیشه او همچنان در دل‌ها و حرکت‌های مردمی زنده است و تبدیل به چراغ راهی برای نسل‌های آینده شده است. برخی دیگر از بارزترین شاخصه‌های فرماندهی سردار سلیمانی، بصیرت، دیدگاه عمیق و راهبردی، نگاه نافذ، درایت، شجاعت، قاطعیت، فرصت‌سازی و جلوگیری از فرصت‌سوزی بود.شهید قاسم سلیمانی، با ایثار وجانفشانی خود ثابت کرد که یک مجاهد صادق و مخلص می‌تواند با اراده و ایمان، تاریخ را تغییر دهد و ملت‌ها را از خواب غفلت بیدار کند. او نه‌ فقط یک قهرمان ملی، بلکه نمادی از انسانیت و مقاومت در برابر ظلم بود.