به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در بیرجند، مرتضی حسنی، فعال فرهنگی خراسان جنوبی، چهارشنبه شی در این جلسه دورهمی بیان کرد: در این کتاب که در سال ۲۰۱۱ از طرف سایت گودریدز نامزد بهترین کتاب خاطرات و اتوبیوگرافی شد، سنکویچ خاطرات خیرهکنندهای از دوران کتابخوانی ممتدش را به ثبت رسانده است.
وی گفت: نینا سنکویچ که مادر چهار فرزند است پس از مرگ خواهرش، خود را در غم و اندوه فراوان میبیند و از فعالیتی به فعالیت دیگر میرود تا ذهنش را مشغول نگه دارد و به همین خاطر به مدت یک سال هر روز یک کتاب را بهطور کامل میخواند و نقدی از آن را در وبسایت خود منتشر میکند.
وی افزود: نینا سنکویچ در نهایت خاطرات این یک سال را به کتاب تولستوی و مبل بنفش تبدیل کرده است.
حسنی با بیان اینکه نویسنده در این کتاب به شکلی تأثیرگذار نشان میدهد که چگونه ادبیات میتواند ابزاری برای بازسازی روحی و روانی باشد، اظهار کرد: روایت وی در این کتاب شخصی، صمیمی و ملموس است.
وی خاطرنشان کرد: هر کتابی که وی میخواند، بازتابی از وضعیت ذهنی و احساسیاش است و این رویکرد باعث میشود خواننده بتواند با تجربههای او همذاتپنداری کند هر چند نویسنده در کنار داستان زندگی خود، تحلیلهایی هوشمندانه و مختصر از کتابهایی که خوانده ارائه میدهد.
این فعال فرهنگی ادامه داد: این تحلیلها به کتاب جذابیت دوچندانی میبخشد، چرا که خواننده را با آثار مختلف ادبی آشنا میکند و نشان میدهد که چگونه این آثار میتوانند درک ما از زندگی را گسترش دهند.
وی گفت: در مجموع کتاب تولستوی و مبل بنفش میتواند انگیزههای قوی برای کتابخوانی، در همه افراد به ویژه برای کسانی که در سوگ و یا اندوه فقدان عزیزی به سر میبرند، ایجاد کند.
∎