شناسهٔ خبر: 70598212 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: ایکنا | لینک خبر

اعمال لیله‌الرغائب

امشب ملائکه نیت‌های پاک را به خداوند می‌رسانند + اعمال لیله‌الرغائب

امشب شب پربرکت و خاص لیله‌الرغائب است که برای بهره‌مندی از ویژگی خاص این شب اقامه نماز مخصوص آن توصیه شده است.

صاحب‌خبر -

پنج شنبه/ امشب نیت‌های پاکتان را ملائک به خداوند می‌رسانند+ اعمال لیله‌الرغائببه گزارش ایکنا، اولین شب جمعه ماه پربرکت رجب را «لیلة الرّغائب» نامیده‌اند؛ شبی با ویژگی خاص که در آن ملائک بر زمین نزول می‌كنند و مسئول بردن پیغام از نیت‌های پاک بندگان به خداوند هستند.

حضرت رسول(ص) در خصوص این شب می‌فرمایند: از شب جمعه اول ماه رجب غفلت نکنید همانا آن شب، شبی است که ملائکه آن شب را لیلة الرغائب می‌نامند و در آن شب وقتی یک سوم شب گذشت هیچ ملکی در آسمان و زمین باقی نمی‌ماند مگر این که در کعبه و حوالی آن جمع می‌شوند و خداوند خطاب به آنها می‌فرماید: ای ملائکه من؛ هر چه در دل دارید از من بخواهید و ملائکه می‌گویند: ای خدای ما حاجت ما از تو این است که روزه گیرندگان ماه رجب را ببخشی و خداوند در جواب آن‌ها می‌فرماید: این کار را انجام دادم.

از دیدگاه آیت‌الله جوادی آملی لیله الرغائب به معنای شب آرزوها نیست، بلکه شب رغبت‌ها و گرایش‌ها و مجذوب‌شدن‌هاست. لذا به انجذاب و گرایش و میل و شوق انسان به پروردگار رغبت می‌گویند که در برابر رهبت قرار دارد. خدای سبحان جنّاتی دارد که ما را به آنها ترغیب کرده و برای روح ما هم بهشتی دارد که ما را به آن ترغیب کرده است.

نماز مخصوص لیله‌الرغائب

نماز لیله‌الرغائب نمازی دوازده رکعتی است که به صورت نمازهای دو رکعتی اقامه می‌شود که در هر رکعت از آن یک مرتبه حمد و سه مرتبه «سوره قدر» و دوازده‏ مرتبه «سوره توحید» خوانده می‌شود و هنگامی که از نماز فارغ شدی هفتاد مرتبه می‌گویی: «اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ النَّبِیِّ الْأُمِّیِّ وَ عَلَی آلِهِ [وَ آلِ مُحَمَّدٍ]. سپس به سجده می‌روی و هفتاد مرتبه می‌گویی: «سُبُّوحٌ قُدُّوسٌ رَبُّ الْمَلائِکَةِ وَ الرُّوحِ؛ پاک و منزّه است پروردگار فرشتگان و روح». آنگاه سر از سجده بر می‌داری و هفتاد مرتبه می‌گویی: «رَبِّ اغْفِرْ وَ ارْحَمْ وَ تَجَاوَزْ عَمَّا تَعْلَمُ إِنَّکَ أَنْتَ الْعَلِیُّ الْأَعْظَمُ؛ پروردگارا! مرا بیامرز و بر من مهر بورز و از آنچه از من می‌دانی بگذر، تو خدای برتر و بزرگ‌تری». سپس دوباره به سجده می‌روی و هفتاد مرتبه می‌گویی: «سُبُّوحٌ قُدُّوسٌ رَبُّ الْمَلائِکَةِ وَ الرُّوحِ؛ پاک و منزّه است پروردگار فرشتگان و روح». سپس حاجت و آرزوی خود را طلب کنید تا به خواست و اراده خدا به آن برسید. (ابن طاووس، الإقبال بالأعمال الحسنة، ۱۳۷۶ ش، ج ۳، ص ۱۸۶)

پیامبر اکرم(ص) پس ازبیان این عمل، پاداش آن را چنین عنوان می‌کنند: کسی که چنین نمازی بخواند خداوند همه گناهانش را بیامرزد و در قیامت درباره ۷۰۰ نفر از خاندانش شفاعت کند وچون شب اول قبر فرارسد خداوند پاداش این نماز را به نیکوترین چهره با رویی گشاده و درخشان و زبانی فصیح و گویا به سوی قبر او می‌فرستد.

آن چهره نیکو به وی می‌گوید: ای حبیب من! بر تو بشارت باد که از هر شدت و سختی نجات یافتی. ازآن چهره نورانی می‌پرسد تو کیستی؟ من تاکنون چهره‌ای از تو زیباتر ندیده‌ام و بویی از بوی تو خوش‌تر به مشامم نرسیده است؟ آن چهره نیکو پاسخ می‌دهد: ای حبیب من، من پاداش آن نمازی هستم که تو در فلان شهر، فلان ماه و در فلان سال به جا آوردی. من امشب نزد تو آمده‌ام تا حقت را ادا کنم و مونس تنهایی تو باشم، وحشت را از تو برطرف کنم (همواره در کنارت باشم) و تا زمانی که همگی در روز قیامت برخیزند، بر سرت سایه بیفکنم.

انتهای پیام