شناسهٔ خبر: 70597443 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

پژوهشی از فناوران پارک علم و فناوری کاشان

تجاری سازی دستگاه طیف سنج مادون قرمز در کاشان

دستگاه طیف سنج مادون قرمز دستاورد جدید پژوهشگران کاشانی با قابلیت‌ آنالیز دقیق عناصر به مرحله تجاری سازی رسید.

صاحب‌خبر -

 تجاری سازی دستگاه طیف سنج مادون قرمز در کاشانبه گزارش  خبرگزاری صداوسیما، مرکز اصفهان؛ پژوهشگران یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان مستقر در پارک علم و فناوری کاشان موفق به تولید دستگاه طیف سنج مادون قرمز شدند که کاربرد گسترده ای در صنایع مختلف نظامی، هوافضا، دارویی، آزمایشگاهی، پتروشیمی، علوم دریایی، علوم غذایی و محیط زیست دارد. 

 مدیرعامل این شرکت دستگاه های طیف‎ سنج را از جمله سیستم‌‎هایی برای آنالیز و تشخیص مواد تشکیل دهنده عناصر و مولکول‏‌ها قابل استفاده دانست و افزود: طیف مواد به عنوان شناسنامه مواد محسوب می‏‌شوند واین طیف‌‏ها در کیهان یکتا هستند یعنی هر عنصر و مولکولی طیف منحصر‌به‌فرد خودش را دارد از این لحاظ دستگاه طیف سنج کمک می‎‌کند تا طیف هر مواد و عناصری را بدست بیاوریم.

 امیرحسین فخار افزود: طیف مواد به عنوان شناسنامه مواد محسوب می‏‌شوند. این طیف‌‏ها در کیهان یکتا هستند یعنی هر عنصر و مولکولی طیف منحصر‌به‌فرد خودش را دارد از این لحاظ دستگاه طیف سنج کمک می‎‌کند تا طیف هر مواد و عناصری را بدست بیاوریم.

وی این شرکت را از قابلیت دستیابی به فناوری تولید این محصول دانش بنیان در سه محدوده طیفی فرابنفش، مرئی و مادون قرمز برخوردار دانست و گفت: دستگاه طیف سنجی فرابنفش، مرئی مادون قرمز محدوده ۲۰۰ تا ۱۱۰۰ نانومتر را پوشش می‏‌دهد. این پژوهشگر همچنین این دستگاه را در محیط زیست از قابلیت آنالیز سموم و فرمولاسیون آب آلوده همچنین آنالیز میزان سدیم، گوگرد و دیگر عناصر خاک مانند نیتروژن و کربن برخوردار دانست.

وی تاکید کرد: منحصر به فردترین دستگاه این مجموعه، دستگاه طیف سنج مادون قرمز است، زیرا از فناوری خاصی برخوردار بوده و طیف مولکول‌هایی همچون دی اکسید کربن، مونوکسید کربن تنها در محدوده مادون قرمز است و با چشم عادی نمی‌توان این مولکول‌ها را دید؛ این مولکول‌ها تنها با طیف سنج‌ها و آشکارساز‌های مخصوص قابل مشاهده هستند. مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان، فناوری ساخت این محصول را بسیار هایتک و کاربردش را نیز پویا بیان کرد: این فناوری که به آن FT_IR می‌گویند، پس از آمریکا، ژاپن و آلمان به عنوان پنجمین تولید کننده در جهان فناوری آن در این شرکت تجاری‌سازی سازی شده است.

 به گفته وی، زمانی که ستارگان رو به افول می‌روند، طیف سوخت و سازشان از هیدروژن به نیتروژن تبدیل می‌شود. این تغییر باند را تنها با یک طیف سنج می‌توان آنالیز کرد به همین لحاظ این محصول از نظر تکنیکال جزو هایتک‌ترین تجهیزات است.

 مدیرعامل این شرکت دانش بنیان قیمت داخلی این محصول را یک چهارم مشابه خارجی بیان کردو گفت: طبق برآورد‌ها با ساخت این محصول در سال ۱۴۰۰ ، سالانه حدود ۳۰۰ هزار دلار از خروج ارز پیشگیری شده است. امیر حسین فخار گفت: در حال حاضر نتوانسته‌ایم این محصولات را صادر کنیم.

وی افزود: انتظار داریم بازار جهانی به روی ایران بازتر شود تا بتوانیم با تولید کنندگان خارجی ارتباط برقرار کنیم. ارز نیز به صورت راحت‌تر وارد کشور شود.