شناسهٔ خبر: 70597342 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: باشگاه خبرنگاران جوان | لینک خبر

در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح شد؛ در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح شد؛

جشنواره عمار برگ برنده ارتباط هنر و مردم است

محسن عقیلی کارگردان مستند «پرواز از گلزار» معتقد است که اکران‌های مردمی جشنواره عمار برگ برنده‌ای برای ارتباط هنرمندان با مخاطبان است.

صاحب‌خبر -

باشگاه خبرنگاران جوان؛ زهرا بالاور - مستند «پرواز از گلزار» محسن عقیلی، از جمله مستندهایی است که استانداردهای اکران در جشنواره عمار را داشت و نظر هیئت داوران را جلب کرد. این مستند در پنجمین روز از جشنواره بین‌المللی عمار در سینما بهمن اکران شد که به گفت‌وگو با محسن عقیلی کارگردان این مستند پرداختیم.

محسن عقیلی بیان کرد: «من قرابت خاصی با کادر درمان دارم چرا که پدرم از شهدای مدافع سلامت هستند. دوست داشتم بدانم در حادثه گلزار شهدای کرمان که حادثه عظیمی محسوب می‌شد، زاویه دید نیروهای اورژانس و هلال‌احمر و کادر درمان چیست و چه چیزهایی دیده‌اند. وقتی در مرحله پژوهش ورود کردم چهلم شهدای کرمان بود. از همانجا این زاویه روایت را انتخاب کردم و پژوهش را ادامه دادم. می‌توان گفت ایده این کار را مدیون پدرم هستم.»

وی در ادامه درباره چالش‌های کاری‌اش گفت: «وقتی از بزرگترین حادثه تروریستی پس از انقلاب اسلامی صحبت می‌کنیم، طبیعیست که محدودیت‌های زیادی وجود دارد. دستگاه‌های امنیتی در چنین سوژه‌هایی غالبا همکاری نمی‌کنند. همچنین با توجه به اینکه حادثه مربوط به سال گذشته بود به حجم زیادی آرشیو نیاز داشتیم که پیدا کردنشان کار سختی بود. در نهایت نیز به مقدار کمی از این آرشیوها دسترسی پیدا کردیم.»

عقیلی اینگونه ادامه داد: «واقعا می‌توانم بگویم با موچین به جان این منابع تصویری اندک افتادیم و تصاویر مدنظرمان را پیدا کردیم. به طبع اگر آرشیوهای بیشتری در دسترس ما بود می‌توانستیم خروجی باکیفیت‌تری داشته باشیم. اما ترجیح دادیم اثر را معطل نکنیم.»

این مستندساز به مزایای اکران اثر در جشنواره عمار اشاره کرد: «وقتی کارگردانان به لحاظ محتوایی جشنواره‌های کشور را رصد می‌کنند، جشنواره عمار به لحاظ محتوایی و فکری با انقلاب اسلامی قرابت دارد و جشنواره‌های دیگر در رده پایین‌تری قرار می‌گیرند. همچنین عمار به خاطر مزیت اکران‌های مردمی بهترین بستر دیده شدن سوژه‎‌هایی‌ست که با اجتماع و مردم در ارتباط هستند. اکران‌های مردمی برگ برنده‌ای برای ارتباط هنرمندان با مخاطبی است که از فضای رسانه فاصله دارد.»

وی در ادامه اظهار داشت: «این مستند بین همکاران از نظر فنی بازخورد خوبی را دریافت کرده است. همچنین با اینکه امسال اولین سالگرد حادثه است، میبینیم که موضوع هنوز برای مردم تازه است و کسی باور نمی‌کند که یک‌سال گذشته است؛ چرا که پس از این حادثه بزرگ، اتفاقات غریب و بزرگی پشت‌سرهم رقم خورد. حدس من این است که این نکته برای مخاطب جذاب خواهد بود.»

عقیلی در پایان گفت: «اگر سوژه جذاب و قابل توجهی داشته باشم، خوشحال می‌شوم که باز هم در این جشنواره کار داشته باشم. البته احساس می‌کنم عمار برای سرپا ماندن و رشد کردن به یک پوست‌اندازی و تحول جدی نیاز دارد.»

شایان ذکر است این مستند از جمله آثار بخش رقابتی «آرمان روح الله» است که یکی از بخش‌های ویژه پانزدهمین جشنواره بین‌المللی عمار به شمار می‌رود. این جشنواره تا سیزده دی ماه در سینما بهمن، میزبان علاقه‌مندان خواهد بود.

برچسب‌ها: