به گزارش خبرنگار ایرنا، نادرقلی ابراهیمی شامگاه چهارشنبه در نشست تخصصی با محوریت بررسی موضوعات مرتبط با مدیریت تعاون روستایی که با حضور سرپرست سازمان تعاون روستایی و استاندار مرکزی در اراک برگزار شد، افزود: این تعداد عضو بهرهبردار، افتخار بخش کشاورزی استان مرکزی هستند و باید از این ظرفیت در نشستهای تصمیمگیری استان هم استفاده شود.
وی بیان کرد: تعاون روستایی مترقیترین قوانین را دارد و باید از ظرفیت اعضای تعاون روستایی در توسعه بخش اقتصادی کشور بیشترین استفاده شود.
نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای ادامه داد: باید از ظرفیت تولید گندم در ارزش افزوده محصولات کشاورزی استفاده شود، فرصتی که در استان فراموش شده است.
ابراهیمی به ضرورت «بازار روستا » در استان مرکزی اشاره کرد و افزود: باید پایانه محصولات کشاورزی و میادین عرضه پروتئین در استان راهاندازی شود تا محصولات کشاورزی به صورت مستقیم از تولید کننده خریداری و در اختیار مردم قرار گیرد.
دیگر نماینده اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی هم گفت: قیمت میوه در اراک گرانتر از سایر استانها است، در حالیکه استان مرکزی، سومین تولیدکننده گوشت است اما مردم قیمت بیشتری باید هزینه کنند.
محمد جمالیان افزود: لازم است برای این مهم برنامهریزی لازم توسط جهاد کشاورزی، تعاون روستایی و شهرداری مورد اهتمام قرار گیرد.
وی در ادامه به وضعیت کارخانجات آرد استان مرکزی اشاره کرد و تصریح کرد: برخی کارخانههای آرد در استان با ۲۰ درصد ظرفیت فعالیت دارند که هم حمایت نمیشوند و هم صادرات نمیتوانند داشته باشند که ادامه این روند به این واحدها آسیب وارد میکند.
نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: امروز اراک هیچ انباری برای ذخیره سازی شکر و روغن ندارد که فقدان آن تهدید است، زیرا اراک معین پایتخت محسوب میشود.
اراک نیازمند مراکز عرضه مستقیم کشاورزی
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی هم گفت: در این استان و به ویژه در اراک، ایجاد مراکز عرضه مستقیم کشاورزی کمرنگ است تا در تنظیم قیمت بازار اثرگذار باشند.
علی صفری افزود: کلانشهر اراک از معدود شهرهایی است که مدیریت میدان میوه تره بار با شهرداری نیست بلکه با تعاون روستایی است.
وی بیان کرد: جهاد کشاورزی در سنوات گذشته برای میوه شب عید یارانه پرداخت میکرد اما در ۲ سال اخیر، تعاون روستایی استان اقدام به عرضه میوه شب عید کرد و اکنون لازم است تا در خنداب برای محصول کشمش اتحادیه تشکیل شود.
۶۷۰ هزار هکتار اراضی باغی و کشاورزی در استان مرکزی وجود دارد که یک و ۲ دهم درصد تولیدات کشاورزی مازاد بر نیاز استان به سایر مناطق ارسال می شود.
استان مرکزی با تولید حدود ۵۴ هزار تن گوشت سفید، ۵۳ هزار تن تولید گوشت قرمز، ۳۲۰ هزار تن شیر، حدود ۴۱ هزار تن تولید تخم مرغ از جایگاه ویژه ای در بخش کشاورزی و دامداری کشور برخوردار است.