شناسهٔ خبر: 70595578 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: جوان | لینک خبر

«جوان» حواشی متعدد و ساختار شکن در معاونت هنری وزارت ارشاد را بررسی می‌کند

ترویج نرم بی‌حجابی در معاونت هنری!

کسانی که در جریات اتفاقات اخیر دخالت داشتند، باید به شکل جدی‌تری مورد مؤاخذه و توبیخ قرار می‌گرفتند تا بقیه متمردین از قانون و متوهمین عادی‌انگاری بی‌حجابی بدانند که نمی‌توان همزمان هم سر در مناصب نظام داشته باشند و هم به صورت آن پنجه بکشند

صاحب‌خبر -
جوان آنلاین: با وجود اینکه مدت زیادی از روی کار آمدن دولت جدید نمی‌گذرد، وزارت ارشاد، معاونت هنری و برخی مدیران آن وارد حواشی بد فرجامی شده اند؛ عادی‌سازی و ترویج بی‌حجابی و خوانندگی زنان نیمه عریان و فضا دادن به زنان بی‌حجاب در وزارتخانه‌ای که مسئول آن پرورش یافته حوزه علمیه است، زیبنده جمهوری اسلامی نیست.
 
 شروعی مبتذل و ساختار‌شکن
با مستقر شدن وزرای دولت جدید معاونان وزرا هم به تناوب تغییر کردند و وزیر ارشاد سکان مدیریت معاونت هنری وزارت ارشاد را به نادره رضایی سپرد. 
از همان ابتدا برخی از منتقدان و رسانه‌ها با اشاره به سابقه رضایی که محور فعالیت‌هایش تا پیش از آن در حوزه اجتماعی و البته عمدتاً سیاسی بود، انتصاب وی را به عنوان معاونت هنری که انصافاً یکی از حساس‌ترین و گسترده‌ترین معاونت‌های وزارت ارشاد هم محسوب می‌شود، اشتباه می‌دانستند. به هر حال رضایی به عنوان سکاندار معاونت هنری وزارت ارشاد که شامل حوزه‌های مهمی از جمله موسیقی، هنر‌های نمایشی، هنر‌های تجسمی و رویداد‌های بین‌المللی مرتبط با آنها می‌شود، شد.
انتصاب یک زن در جایگاه معاونت وزارتخانه مهمی مثل وزارت ارشاد برای جریان حامی دولت به عنوان یک دستاورد محسوب می‌شد که عناصر رسانه‌ای وابسته به آنها در حال تکرار پر بسامد آن بین رسانه‌ها و فضای مجازی بودند. معاونت هنری ارشاد بعد از اغتشاشات سال ۱۴۰۱ دچار نوسانات زیادی شد، اما آرام آرام با سعه‌صدر و نگاه شفقت‌آمیز نظام و نجابت هنرمندان واقعی آرامش بر آن حاکم شد. با نشستن نادره رضایی پشت میز معاونت، تودیع و معارفه‌های متعددی انجام شد که در مورد برخی از آنها حرف و حدیث‌هایی هم در رسانه‌ها منتشر شد، ولی اجرای «کنسرت فرضی» پرستو احمدی در کاروانسرای دیر گچین قم آن هم با بدنی نیمه‌برهنه سرآغاز یک سلسله اتفاق شد. 
 
 ترویج بی‌حجابی با چاشنی حافظ‌خوانی!
در واقع حواشی زودتر از آن چیزی که تصور آن می‌شد بر متن غلبه کرد و معاون هنری را به درون خودش کشید. بعد از اجرای زنده موسیقی احمدی و پخش همزمان آن در شبکه یوتیوب و اینستاگرام، تصویری از لایک کردن این اقدام سخیف و مبتذل و همچنین پست‌های قبلی وی از سوی معاون هنری ارشاد در رسانه‌ها منتشر شد. پس از بروز این جنجال بلافاصله سعید اسلام‌زاده، مدیر روابط عمومی معاونت هنری تکذیبیه‌ای را در فضای مجازی منتشر کرد، اگرچه در ابتدا به رضایی هم توصیه کرده‌بود واکنشی نداشته‌باشد، ولی در ادامه هم او و هم معاون هنری مجاب شدند که به افکار عمومی و رسانه‌ها احترام بگذارند و تکذیبیه را صادر کنند. همزمان با بالا گرفتن موضوع و از آنجایی که اجرای آن موسیقی با حضور چندین نفر نوازنده و پلاتویی که طراحی شده‌بود نیازمند نفرات زیاد و هماهنگی‌های قبلی برای ترابری و جابه‌جایی ادوات و وسایل بود با ورود دادستانی به عنوان مدعی‌العموم برای آنها پرونده قضایی تشکیل شد که بررسی آن همچنان ادامه دارد. 
وزیر میراث فرهنگی و گردشگری، مدیر کل میراث فرهنگی و گردشگری و مدیر صندوق احیای بنا‌های تاریخی استان قم را به علت سهل‌انگاری برکنار کرد و کاروانسرای دیرگچین پلمب شد و مدیر کاروانسرا هم به علت تخلف از ضوابط بهره‌برداری به دادگاه استان قم معرفی گردید، اما در وزارت ارشاد و معاونت هنری آن به غیر از یک تکذیبیه اکراه‌آمیز آب از آب تکان نخورد!
هنوز تکذیبیه دفاع‌گونه از معاون هنری در رسانه‌ها وجود داشت که حاشیه بعدی با نقش‌آفرینی مستقیم مدیر روابط عمومی معاون وزیر ارشاد در شب یلدا رقم زده شد. روز یکم دیماه بود که ویدئوی حافظ‌خوانی سعید اسلام‌زاده در کنار دختر جوانش که حجاب نداشت دست به دست می‌شد، البته او قبل از اینکه مدیر روابط عمومی معاونت هنری وزارت ارشاد بشود هم بار‌ها عکس‌هایی از خودش و دخترش بدون داشتن حجاب در صفحه شخصی‌اش در فضای مجازی منتشر کرده‌بود و یکی از دلایلی که گماردن او به عنوان مدیر روابط عمومی معاونت هنری را عجیب و باور ناپذیر می‌کرد، رویکرد او در همین زمینه بود. 
سعید اسلام‌زاده در آن ویدئو بعد از اقدام پرستوی کاروانسرا، گام دوم عادی‌سازی و ترویج بی‌حجابی را البته به شکلی رسمی‌تر برداشت، چه اینکه او حالا دیگر یکی از مدیران وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است، نه صرفاً یک شهروندی که عکس‌های دختر بی‌حجابش را استوری می‌کند! بعد از این اقدام، گفته شد که اسلام‌زاده به خاطر این کارش توبیخ شده و ضمناً آن پست را هم از صفحه‌اش برداشته است و مجدداً در وزارت ارشاد و معاونت هنری آب از آب تکان نخورد!
 
 لزوم توقف رواج بی‌حیایی
به قول عوام که می‌گویند «تا سه نشه، بازی نشه» سومین پرده از این نمایش در افتتاحیه بخش کیوریتورال دوازدهمین دوسالانه ملی هنر سرامیک ایران در فرهنگسرای نیاوران اجرا شد. دوازدهمین دوسالانه سرامیک ایران که با دبیری مجتبی قربانی شاه‌کوچکی و با همکاری و حمایت معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حال برگزاری است توسط بیتا فیاضی کیوریتور بخش «آن موج» دوسالانه و بدون حجاب اسلامی صورت گرفت. این اتفاق در حالی رخ داد که برگزار کنندگان این رویداد نه تنها به بیتا فیاضی تذکری ندادند، بلکه با دهانی تا بنا گوش به خنده باز شده برایش کف و سوت هم زدند و او نیز به ابراز احساسات آنها پاسخ می‌داد! همانطور که پیش‌بینی می‌شد، معاونت هنری وزارت ارشاد با انتشار یک اطلاعیه و ضمن عذرخواهی کردن، توجیهاتی مثل چند مورد اخیر ارائه کرد و مجدداً در وزارت ارشاد و معاونت هنری آب از آب تکان نخورد!
برخی از افراد معتقدند که این اتفاقات بخشی از یک پروژه هستند که مأموریت عادی‌سازی و ترویج بی‌حجابی است آن هم با پوشش ببخشید و عذر می‌خواهیم و بدون هماهنگی بود و اینجور حرف‌ها! اما می‌توان فرض کرد از آنجایی که وزیر ارشاد خودش پرورش یافته حوزه علمیه است، اجازه بروز چنین تخلفات و ناهماهنگی‌هایی را نمی‌دهد، ولی کسانی که در جریات اتفاقات اخیر دخالت داشتند، باید به شکل جدی‌تری مورد مؤاخذه و توبیخ قرار می‌گرفتند تا بقیه متمردین از قانون و متوهمین عادی‌انگاری بی‌حجابی بدانند که نمی‌توان همزمان هم سر در مناصب نظام داشته باشند و هم به صورت آن پنجه بکشند و ارزش‌هایی را که ماحصل خون ده‌ها هزار شهید است، بازیچه خودشان و کودکانشان بکنند؛ چه اینکه برای عزل کردن یک مدیر یا فرد نالایق هر کدام از این موارد کافی بود.