رقیه فاضل امشب ۱۲ دیماه، در افتتاحیه پانزدهمین جشنواره مردمی فیلم «عمار» خراسان رضوی در پردیس سینمایی هویزه، ضمن عرض تبریک به مناسبت حلول ماه رجب و گرامیداشت روز مقاومت به ارائه گزارشی از فعالیتهای زنان مشهد برای کمک به جبهه مقاومت پرداخت و اظهار کرد: این فعالیتها بهویژه در زمینه کمک به جبهه مقاومت، از جمله جمعآوری طلا و کمکهای نقدی، توجه ویژهای را به خود جلب کرده است.
وی افزود: این فعالیتها در قالب یک هیئت متشکل از بانوان است که از سال گذشته یعنی پس از عملیات «طوفان الاقصی» آغاز به کار کرده است. مراسم دعای ندبه این هیئت در منازل برگزار میشود و از فضای عمومی و خانوادگی برای گردهمآیی بهره میگیرد. دلیل انتخاب این مدل فعالیت آن است که صبحهای جمعه هم برای بانوان و هم برای خانوادهها موقعیت مناسبی برای دورهمی و تبادل نظر است.
فاضل ادامه داد: در این گردهماییها مسائلی مانند سبک زندگی مجاهدانه و مقاومتی مورد بحث قرار میگیرد. این جلسات تلاش میکنند آرمانهای زندگی مقاومتی را به زندگی روزمره وارد کرده و الگویی برای زیست مجاهدانه ارائه دهند. اگر بخواهیم این سبک زندگی در خانوادهها جا بیفتد، بانوان نقشی بسیار کلیدی دارند، چراکه میتوانند مقاومت را به جریان زندگی خانوادگی و اجتماعی ببرند.
عضو هیئت علمی دانشگاه فرهنگیان اضافه کرد: در مهرماه ۱۴۰۲ متوجه شدیم جامعه با دو مدل از زندگی مواجه شده است؛ یکی «زندگی معمولی و بیآرمان» و دیگری «زندگی مجاهدانه و هدفمند» که شرایط مقاومت در سال ۱۴۰۲، ضرورت یک زیست مومنانه و مقاومتی را پررنگتر کرد.
وی تصریح کرد: این دغدغهها منجر به شکلگیری فعالیتهایی شد که حتی ابعاد خانوادگی و اجتماعی را در بر میگیرد. چگونگی ایجاد نشاط در خانواده، حفظ استقامت در برابر مشکلات و مسائلی از این دست، محور بحثها و برنامههای هیئت بوده است.
این فعال فرهنگی و اجتماعی اظهار کرد: پس از آنکه چند روز پیش از شهادت سید حسن نصرالله، رهبری حکم جهاد برای بازگشت فلسطین به فلسطینیان و مقاومت در برابر دشمنان صادر کردند، بانوان هیئت ما تصمیم به اقدامی عملی گرفتند و جمعآوری کمکهای نقدی و طلا برای جبهه مقاومت را آغاز کردند. موضوع تنها کمکهای نقدی نبود، بلکه نحوه جمعآوری و تبدیل آن به انرژی اجتماعی پایدار نیز اهمیت پیدا کرد.
عضو هیئت علمی دانشگاه فرهنگیان اضافه کرد: از دل خاطرات پشتیبانی جنگ، موضوعی مورد توجه قرار گرفت و آن اهدای طلا در دفاع مقدس بود که این ایده بار دیگر احیا شد. از یک مراسم کوچک که در آن چند نفر حلقههای ازدواج و یا گردنبندهای ارزشمند خود را اهدا کردند، جریانی جدی آغاز شد. اهدای این طلاها به مزایده گذاشتهشد و حتی افرادی حاضر بودند برای خرید طلاهای اهدایی جبهه مقاومت چندین برابر ارزش معمول بپردازند. جالب اینجاست که برخی از این طلاها چندین بار بین مردم خرید و دوباره اهدا شدند.
فاضل تصریح کرد: جمعآوری طلاها و کمکها گاه با خاطرات جذابی همراه بود. مثلاً دانشآموزی که وسایل ورزشی خود را فروخت تا پول آن را برای جبهه مقاومت اهدا کند، دختری که گردنبند هدیه جشن تکلیفش را به هیئت آورد، یا برندهای که سکۀ جایزه خود را اهدا کرد، همگی نشاندهنده عمق این حرکت مردمی هستند.
وی افزود: حتی کودکان دبستانی با رضایت والدین خود بخشی از داراییهایشان را برای این کار اهدا کردند. این حرکت به اندازهای جالب و تاثیرگذار بود که جشنواره عمار مشغول مستندسازی و نوشتن فیلمنامههایی درباره آن است.
فاضل گفت: در مناطقی همچون حجتآباد که از محلات حاشیهای مشهد محسوب میشود، زنان با دستخالی اما با انگیزهای بالا در این حرکت شریک شدند. زنانی در این منطقه حتی با فروش ترشیها و مرباهایی که خودشان تهیه کرده بودند، مبالغی کوچک به دست آوردند و آن را به جبهه مقاومت اهدا کردند. این اقدامات همچنان ادامه دارد و به یک جنبش اجتماعی پایدار تبدیل شده است.
عضو هیئت علمی دانشگاه فرهنگیان بیان کرد: تاکنون در قالب ۹ دوره مزایده مردمی، مبلغی بالغ بر ۷ میلیارد و ۱۹۵ میلیون تومان به جبهه مقاومت اختصاص یافته است. در این میان بیش از ۱.۶ کیلوگرم طلا نیز اهدا شده که در فرآیند مزایده به فروش رسیده است.
علوم انسانی و بازآفرینی مقاومت
این فعال فرهنگی و اجتماعی عنوان کرد: این حرکتها نشان میدهد که مقاومت نهتنها در میدان جنگ، بلکه در زندگی روزمره نیز معنا دارد. اگر این مفهوم وارد علوم انسانی شود و مجدداً در عرصههای اجتماعی و خانوادگی بازآفرینی شود، میتواند به الگویی قدرتمند برای حفظ آرمانها و ارزشهای انقلاب اسلامی تبدیل شود.
نقاشی دیواری رسانهای برای معرفی شهداست
احمد منصوب، هنرمند نقاش در ادامه اظهار کرد: بسیار خرسندم امشب در این جمع و در جشنواره عمار، برنامهای برای رونمایی از کتاب نقاش مردم رقم خورد، فکر میکنم این اثر به نوعی دین کوچکی به بزرگی و رشادتهای شهدای عزیز ماست.
وی ادامه داد: نقاشی دیواریای که از مرداد سال گذشته آغاز و تا اواخر امسال انجام شد، به دلیل سرمای زمستان و ماه مبارک رمضان با تأخیر مواجه شد. این نقاشی به یاد شهدای عزیزمان طراحی شده است و توسط خطاط بزرگ، استاد علی رشیدی نیز به زیبایی تکمیل شده است. این اثر با سرایش اشعار و ضربآهنگ حماسی، نشان از صفات عالی شهدا و نمایانگر ویژگیهای بارز آنهاست.
منصوب بیان کرد: اگر برخی از شما بزرگواران، نقاشی دیواری موجود در حاشیه بلوار فردوسی و نزدیک سالن شهید بهشتی را مشاهده کرده باشید، میدانید که تیم ما با دقت و احساس مسئولیت این کار را انجام داد. از شما درخواست میکنم که وقتی در کنار بچهها هستید، لحظههایی را برای پیادهروی و تماشا به این مکان زیبا اختصاص دهید.
این هنرمند نقاش تصریح کرد: نگارگری ایرانی در این اثر با فرم و رنگهای خاصش، روایتی از تاریخ و فرهنگ ماست. این اثر حالات عرفانی، معرفتی، معنوی و روحانی را القاء میکند و نمایانگر «عند ربهم یرزقون» است.
وی با اشاره به استقبال مردمی از این آثار اضافه کرد: در ادامه کار تلاش داریم تا با استفاده از تکنیکهای نوین، چهره و پیکر شهدا را بهصورت طبیعی به تصویر بکشیم.
منصوب افزود: با خلق آثار هنری به یاد شهیدان بزرگوار، مخصوصاً سردار دلها، حاج قاسم و همراهانش، ابومهدی المهندس و دیگر شهدای سرافراز، یاد و خاطره آنها را گرامی میداریم. همچنین یاد شهید سیدحسن نصرالله و شهدای مقاومت حزبالله را نیز زنده نگاه میداریم. این بزرگواران مظلومانه جان خود را فدای ارزشهای اسلامی و انقلاب کردند.
انتهای پیام