شناسهٔ خبر: 70592312 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

چاپ کتاب‌هایی که در انبار ناشر نیست/ «می‌خوانم» چه تسهیلاتی دارد؟

تهران- ایرنا- مدیر شرکت سازنده سامانه «می‌خوانم» درباره تسهیلاتی که این سامانه ممکن می‌کند، گفت: حتی زمانی که یک دوره از چاپ کتابی تمام شده باشد، تا زمانی که ناشر چاپ جدید کتاب را در بازار موجود کند، در فاصله بین دو شماره چاپ متقاضیان می‌توانند با استفاده از سامانه چاپ بر اساس تقاضا به کتاب مورد نظر دسترسی پیدا کنند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار کتاب ایرنا، مراسم رونمایی از ایستگاه چاپ بر اساس تقاضا با عنوان می‌خوانم در کتاب‌فروشی چشمه کارگر عصر چهارشنبه ۱۲ دی ۱۴۰۳ با حضور ناشران و مولفان برگزار شد.

این سامانه امکان دسترسی مخاطبان به کتاب‌های ناشرانی را که به آن پیوستند، مهیا می‌کند. فرد با مراجعه به سامانه می‌خوانم یا مراجعه به کتاب‌فروشی و استفاده از ایستگاه می‌خوانم، می‌تواند کتاب را سفارش دهد. اگر کتاب در انبار ناشر باشد، به آدرس فرد یا کتاب‌فروشی ارسال خواهدشد.

همچنین اگر کتاب در بازار موجود نباشد، امکان چاپ تک نسخه آن برای افراد ممکن است.

چاپ کتاب‌هایی که در انبار ناشر نیست/ «می‌خوانم» چه تسهیلاتی دارد؟

این گروه در نظر دارد سامانه چاپ بر اساس تقاضا را در کتاب‌فروشی‌های مختلف رونمایی کند. رونمایی نخست در کافه کتاب ققنوس انجام شده بود و کتابفروشی چشمه کارگر، دومین کتاب‌فروشی است که ایستگاه می‌خوانم را در فروشگاه فعال می‌کند.

انتشار کتاب در مدت زمان ۱۲ دقیقه

بابک ندرخانی در بررسی آماری شمارگان کتاب در سال‌های گذشته، بیان کرد: باید توجه کرد شمارگان تعداد قابل توجهی از عنوان‌های کتاب در بازار موجود نیست. در روش‌های مرسوم کتاب ابتدا تولید و بعد فروخته می‌شود، اما در چاپ براساس تقاضا کتاب ابتدا فروخته و بعد از آن چاپ می‌شود.

مدیر شرکت رهپویان که این سامانه را راه‌اندازی کرده است، در توضیح عملکرد چاپ بر اساس تقاضا گفت: سامانه چاپ براساس تقاضا با ناشر، چاپخانه و بازار در ارتباط است. زمانی که این پروژه را شروع کردیم، گفتند ممکن نیست که بتوانید کتاب را سفارش بگیرید، چاپ و پست کنید و بتوانید سودی داشته باشید. به همین دلیل چاپخانه‌های این سامانه راه‌اندازی شد. در این روزها کتاب در ۱۲ دقیقه در چاپخانه آماده می‌شود.

او با اشاره به اینکه ۱۰ درصد نشر کشور به شکل الکترونیک فروخته می‌شود، ادامه داد: حدود ۷ درصد نشر کشور در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران به فروش می‌رسد و ۸۳ درصد در کتاب‌فروشی‌ها فروخته می‌شود. پس دنبال ابزاری بودیم که در کتاب‌فروشی فعالیت کند، به همین دلیل ایستگاه‌ها راه‌اندازی شد.

ندرخانی درباره تسهیلاتی که سامانه چاپ بر اساس تقاضا ممکن می‌کند، بیان کرد: حتی زمانی که یک دوره از چاپ کتابی تمام شده باشد، در فاصله بین دو شماره چاپ، تا زمانی که ناشر چاپ جدید کتاب را در بازار موجود کند، متقاضیان می‌توانند به کتاب مورد نظر با استفاده از سامانه چاپ بر اساس تقاضا دسترسی پیدا کنند. همچنین اگر کتاب با جلد گالینگور در انبار ناشر موجود باشد، اما مخاطب جلد شومیز کتاب را بخواهد، یا کتاب با کاغذ تحریر موجود باشد و مخاطب کتاب را با کاغذ بالکی بخواهد، مخاطب می‌تواند بر اساس سلیقه کتاب را از سامانه چاپ بر اساس تقاضا سفارش دهد.

او درباره هزینه ایستگاه‌هایی که در کتاب‌فروشی مستقر خواهدشد، اعلام کرد: در این روزها هر ایستگاه ۴۰ میلیون تومان برای شرکت هزینه دارد، برای ۶ ماه نخست، ایستگاه به شکل رایگان در اختیار کتاب‌فروش قرار داده می‌شود. اما اگر کتاب‌فروش بخواهد از ایستگاه استفاده کند، لازم است ۶۰ درصد این مبلغ را پرداخت کند. همچنین برای این موضوع امکان قسط‌بندی هم درنظر گرفته شده است.

به گفته او برای انتشار ۱۵ هزار کتاب سنگی، سربی و خطی و کتاب‌های کتابخانه مجلس شورای اسلامی، ۱۴۰ هزار عنوان در حوزه تخت جمشید، موزه قرآن شیراز توافق شده است.

در کل هر اثری از قبل و بعد از انقلاب که امروز مجوز داشته باشد در این سامانه ارائه خواهدشد.