شناسهٔ خبر: 70592235 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: قدس آنلاین | لینک خبر

علی صالح‌آبادی؛ سفیر جمهوری اسلامی ایران در قطر مطرح کرد: گشایش افق‌های جدید در روابط اقتصادی تهران – دوحه

سفیر ایران در دوحه درباره نتایج دهمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و قطر گفت: پرونده‌های روی میز این اجلاس، ۱۵ محور مذاکراتی برای همکاری مشترک را شامل می‌شد.

صاحب‌خبر -

دهمین اجلاس کمیسیون همکاری‌های مشترک اقتصادی ایران و قطر ۲۰ تا ۲۲ آذر ماه به ریاست «فیصل بن ثانی بن فیصل آل ثانی» وزیر صنعت و تجارت قطر و رئیس کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی جمهوری اسلامی ایران و قطر و با حضور «عباس علی آبادی» وزیر نیرو در راستای توسعه همکاری‌های اقتصادی و تعامل سازنده دو کشور ایران و قطر در دوحه برگزار شد.

این کمیسیون در قالب چهار کمیته تخصصی شامل کمیته تجارت (بازرگانی، صنایع و اتاق‌های بازرگانی، بانکی، گمرکی و بیمه)، کمیته زیر ساخت ( راه و شهرسازی، کشاورزی و فناوری اطلاعات و ارتباطات و کار)، کمیته اجتماعی و فرهنگی (گردشگری و صنایع دستی، بهداشتی، علوم و پژوهش، قضائی و حقوقی) و کمیته انرژی (آب و فاضلاب، برق و نقت و گاز و محیط زیست) برگزار ‌شد.

بحث درباره تفاهم‌ نامه‌ها و توافق های دو کشور و بررسی زمینه‌های لازم برای پیشبرد توافقات فوق در زمره محورهای مورد بحث در این اجلاس بود. براساس گزارش های موجود، در این اجلاس بیش از ۶۰ نفر از نمایندگان دستگاه‌های مختلف دولتی و خصوصی ایران و قطر حضور داشتند.

درباره موضوعات مورد بحث در این اجلاس و دستاوردهای گفت و گوهای صورت گرفته با علی صالح‌آبادی؛ سفیر جمهوری اسلامی ایران در دوحه گفت و گوی کوتاهی داشتیم که مشروح آن را در زیر می خوانید:

۱۵ محور روی میز مذاکرات تهران و دوحه

سفیر ایران در پاسخ به پرسشی درباره نتایج دهمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی ج.ا.ایران و قطر با اشاره به اینکه این اجلاس در راستای توسعه روابط اقتصادی میان دو کشور و تحقق اهداف مشترک و توسعه روابط دو جانبه صورت گرفته، گفت: دهمین اجلاس کمیسیون مشترک اقتصادی بین دو کشور با تولیت وزارت نیروی ج.ا.ایران و وزارت تجارت و صنایع دولت قطر از تاریخ در دوحه برگزار شد.

این اجلاس با محتوایی غنی که تبلور اهتمام و جدیت طرفین برای توسعه همکاری های دو جانبه میان دو کشور بود، ۱۵ محور مذاکراتی برای همکاری مشترک را شامل می شد که این محورها از سوی کارشناسان سازمان های مختلف دولتی مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.

یکی از مهمترین این محورها، مسائل تجارت و صنعت بود که طرفین در راستای افزایش حجم مبادلات تجاری دو کشور، موضوعات مختلفی را مورد بررسی قرار دادند. همگامی با تحولات نوین در عرصه اقتصاد جهانی، تاکید بر سرمایه گذاری در حوزه های مورد علاقه طرفین و استفاده از ظرفیت گرانبهای سطوح مختلف گردشگری، از جمله موضوعات روز مطرح در این اجلاس بود.

فعال سازی و توسعه همکاری های اتاق های بازرگانی دو کشور و مناطق آزاد تجاری، برگزاری کمیته های تخصصی در زمینه های مختلف بازرگانی، گمرکی، فرهنگی، گردشگری و ورزش و جوانان و .. در سال آینده نیز از دیگر موارد مورد مذاکره و توافق در این اجلاس بود.

بازبینی ظرفیت های همکاری دو جانبه

سفیر ایران در قطر با اشاره به اینکه خروجی اجلاس های کمیسیون مشترک، نقشه راه تعاملات و همکاری های دو جانبه میان کشورها به شمار می رود، گفت: دستاورد دهمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاری های ایران و قطر، بازبینی ظرفیت ها بر اساس تحولات علم و فناوری نوین به ویژه در جهان اقتصاد بود تا در ماه ها و سال های آینده، باب گشایش افق های جدید در روابط همکاری دو کشور باز شود.

به ویژه اینکه ظرفیت های خوبی در حوزه های تبادل الکترونیکی اطلاعات، برگزاری نمایشگاه های تخصصی مشترک، ترویج گردشگری دریایی و توسعه برنامه های گردشگری در مکان های دیدنی ساحلی و همچنین ترویج گردشگری درمانی، برگزاری کنفرانس ها و کارگاه ها و پژوهش های مشترک و تشویق تبادل تجربیات و تبادل استاد و دانشجو برای ارتقای جایگاه علمی و فرهنگی دو کشور، وجود دارد.

ایجاد هماهنگی دوجانبه؛ هدف اصلی کمیسیون مشترک دوجانبه

صالح آبادی در پاسخ به این پرسش که علاوه بر مسائل اقتصادی و تجاری، نتایج همکاری ها در سایر زمینه ها در اجلاس مذکور چه بود، گفت: در مدیریت کلان، پرداختن به هر بخش تخصصی، مستلزم ایجاد هماهنگی در شبکه و زنجیره ای فراگیر در بخش ها، سازمان ها و سطوح مختلف است. لذا هدف اصلی کمیسیون مشترک همکاری های دو کشور، ایجاد نوعی هماهنگی و هم طرازی میان بخش های مختلف دو کشور در راستای دستیابی به هدف مشترک و تامین منافع مشترک دوجانبه است.

بر همین اساس، دهمین اجلاس کمیسیون مشترک، با رویکردی کاملا کارشناسی شده و تخصصی، زنجیره ای از موضوعات به هم پیوسته در زمینه هایی اعم از حمل و نقل، بنادر، کریدورها، فرهنگ و زبان، کشاورزی و امنیت غذایی، تکنولوژی نوین روز دنیا، تبادل اطلاعات، گمرک، نیروی کار، بهداشت و غیره را شامل می شد تا در واقع یک نقشه راه مناسب را برای همکاری های دو جانبه با حداقل چالش ها، ترسیم کند.

در این نقشه راه، در وهله اول، فعال سازی و برنامه ریزی برای اجرای تفاهم نامه های به امضا رسیده و همچنین توسعه مراکز آموزشی برای متخصصان و صنعت گران به طور ویژه، مورد اهتمام طرفین قرار گرفت. خوشبختانه روند گام به گام کمیسیون مشترک، طبق آمار و ارقام، رو به رشد بوده و طبق هماهنگی های به عمل آمده، نتایج به دست آمده در زمینه همکاری ها در مدت اخیر، نمودار تصاعدی و مطلوبی را نشان می دهد.

۲۵ درصد افزایش در حجم مبادلات تجاری دو کشور

سفیر ایران در دوحه در پاسخ به پرسشی درباره آخرین آمار مبادلات تجاری بین ایران و قطر گفت: بر اساس آخرین آمار گمرک ج.ا.ایران ارزش حجم مبادلات تجاری دو کشور، در ۸ ماهه نخست سال ۱۴۰۳ بالغ بر ۱۹۱ میلیون دلار است که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، ۲۵ درصد افزایش داشته است. مهمترین کالاهای صادراتی کشورمان محصولات کشاورزی، تره بار، میوه ها، آبزیان، مصالح ساختمانی، مواد معدنی، فرش، خشکبار و... می باشد. از طرفی طی همین مدت اقلام وارداتی از قطر عمدتا اقلام واسطه ای بوده است.

مسیر رو به گسترش روابط اقتصادی و تجاری

صالح آبادی درباره چشم انداز روابط اقتصادی و تجاری ایران و قطر گفت: با توجه به روابط مطلوب سیاسی بین دو کشور، حسن همجواری، قرابت های فرهنگی و تاریخی، نزدیکی مسافت بنادر دو کشور و حضور پر تعداد ایرانیان مقیم در قطر، روابط اقتصادی و تجاری رو به گسترش است.

اتباع ایرانی مقیم در حوزه های رستوران داری، فعالیت در بازار سنتی سوق واقف، میدان های اصلی تره بار و کلینیک های پزشکی و تدریس در دانشگاه ها و مراکز علمی و اشتغال در شرکت های خصوصی و تجاری مشغول فعالیت هستند. اتباع ایرانی از طریق سامانه قطر دیسکاوری به راحتی در حال رفت و آمد هستند. اتباع قطری نیز جهت سفرهای توریستی و درمانی، به راحتی به ایران تردد دارند.

رئیس پیشین بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در پایان گفت: شرکت های ایرانی در نمایشگاه های تخصصی و بین المللی قطر حضور فعال دارند. همزمان با برگزاری دهمین اجلاس کمیسیون مشترک ایران و قطر، هیئت تجاری ۴۰ نفره از اتاق مشترک ایران و قطر با هماهنگی های سفارت از منطقه آزاد قطر، بازدید کردند و با حضور وزرای دو کشور همایش معرفی فرصت های تجاری و بازرگانی در محل اتاق بازرگانی قطر برگزار شد و تجار ایرانی و قطری نشست های تجاری داشتند. تمامی این تحولات حاکی از پویایی روابط رو به رشد دو کشور در زمینه های تجاری و اقتصادی است.

برچسب‌ها: