شناسهٔ خبر: 70590266 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

رئیس اتاق بازرگانی استان خبر داد

کرمانشاه در جایگاه ۱۶ فضای کسب و کار کشور قرار گرفت

رئیس اتاق بازرگانی کرمانشاه گفت: رتبه کرمانشاه در شاخص فضای کسب و کار کشور به جایگاه شانزدهم رسیده است.

صاحب‌خبر -

رضا سلیم ساسانی در جلسه امروز (۱۲ دی) شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان کرمانشاه با اشاره به آخرین گزارش شاخص فضای کسب و کار که توسط اتاق بازرگانی ایران تهیه شده است، اظهار کرد: آخرین گزارشی که منتشر شده مربوط به تابستان ۱۴۰۳ است که بر این اساس استان کرمانشاه به لحاظ شاخص فضای کسب و کار در جایگاه شانزدهم کشور قرار گرفته است.

وی عدد شاخص فضای کسب و کار استان کرمانشاه در تابستان امسال را ۶.۰۴ درصد اعلام کرد که نسبت به میانگین کشور با عدد ۶.۰۲ وضعیت بدتری داریم.

رئیس اتاق بازرگانی کرمانشاه از نامناسب شدن وضعیت فضای کسب و کار کرمانشاه نسبت به فصل قبل (بهار ۱۴۰۳) یاد کرد و ادامه داد: در فصل گذشته با عدد شاخص فضای کسب و کار ۵.۷۹ در جایگاه هفتم کشور بودیم و نسبت به میانگین کشور وضعیت بهتری داشتیم، اما در فصل تابستان وضعیت فضای کسب و کار استان بدتر شده است.

ساسانی سه عامل اصلی دشواری تامین مالی از بانک‌ها، غیرقابل پیش‌بینی بودن و تغییرات قیمت مواد اولیه و محصولات و همچنین رویه‌های ناعادلانه ممیزی و دریافت مالیات را مهمترین موانع پیش روی فضای کسب و کار استان از دید فعالین اقتصادی برشمرد.

وی درباره دشواری تامین مالی از بانک‌ها عنوان کرد: مسدودی بخشی از تسهیلات، زمان‌بر بودن فرآیند دریافت وام‌ها و بروکراسی شدید، جرائم و دیرکردها، وثایق بانکی، عدم ارائه تسهیلات به تجار، پایین بودن اختیارات بانک‌ها برای پرداخت تسهیلات (بین ۵ تا ۲۰ میلیارد تومان) از اهم مشکلات بخش خصوصی با بانک‌هاست.

رئیس اتاق بازرگانی کرمانشاه از معضل عدم مصرف منابع بانک‌های خصوصی در استان نیز یاد کرد که اکنون در برخی بانک‌ها کمتر از ۱۰ تا ۲۰ منابع در استان مصرف می‌شود و ادامه داد: درخواست ما این است که حداقل ۵۰ درصد منابع این بانک‌ها در کرمانشاه هزینه شود.

به گزارش خبرنگار ایسنا، محسن دارابی مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کرمانشاه نیز با اشاره به محدودیت اختیار بانک‌ها در پرداخت تسهیلات، گفت: این روند دستگاه‌های اجرایی را خسته کرده است.

وی افزود: در حال حاضر اعتبار مورد نیاز برای پروژه‌های خرد و متوسط ما ۳۰ تا ۵۰ میلیارد تومان است و تقاضا داریم کف اختیارات بانک‌های استان نیز حداقل به ۵۰ میلیارد تومان برسد.

مدیرکل صمت استان کرمانشاه همچنین پیشنهاد کرد که بانک‌ها ۶۰ درصد محل اجرای طرح‌ها را به عنوان وثیقه بپذیرند.

دارابی خواستار این شد که بانک‌های خصوصی به تکالیف خود عمل کرده و منابع خود را در کرمانشاه هزینه کنند.

انتهای پیام