شناسهٔ خبر: 70590149 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

استاندار چهارمحال و بختیاری: تحقق گفتمان وفاق ملی ضرورتی برای پیشبرد بهتر امور است

شهرکرد- ایرنا- استاندار چهارمحال و بختیاری گفت: به عنوان نماینده دولت و نظام در استان در تلاشم تا شعار و گفتمان وفاق ملی را محقق کنم چرا که معتقدیم شعار "وفاق ملی" یک سیاست نیست بلکه ضرورتی برای پیشبرد بهتر امور استان و کشور است.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، جعفر مردانی روز چهارشنبه در دیدار با ائمه جمعه این استان افزود: این نشست فرصت مغتنی است که با همفکری و هم‌افزایی بیشتر، راهکارهای عملیاتی برای ارتقای وضعیت اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی استان فراهم شود.

استاندار چهارمحال و بختیاری به نقش ائمه جمعه در تحقق وفاق، همدلی و هم‌افزایی در استان و در شهرستان‌ها اشاره کرد و گفت: ائمه جمعه به عنوان پدران معنوی جایگاه مهمی برای حفظ و تقویت انسجام و همدلی دارند و تقاضا می‌شود در این رابطه مدیران اجرایی را یاری دهند.

تاکید بر توزیع عادلانه اعتبارات

وی ادامه داد: تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام در حوزه‌های مختلف از جمله راه، آب، صنعت و معدن، بهداشت و درمان و طرح‌های فرهنگی نیاز به ۵۳۰ هزار میلیارد ریال(۵۳ همت) اعتبار است.

مردانی با تاکید بر توزیع عادلانه اعتبارات در استان تصریح کرد: برای توزیع اعتبارات در دولت وفاق ملی فراتر از مرزبندی ها باید عمل کرد و نگاه باید عدالت‌محور باشد.

وی با اشاره به اینکه چهارمحال و بختیاری دارای مزیت‌ها، پتانسیل‌ها و ظرفیت‌های بی شمار است که باید از آن در جهت رشد و توسعه استان بهره گرفت اظهار داشت: این در حالی است که در کنار این ظرفیت‌ها و نیروی انسانی توانمند، متخصص و متعهد با چالش‌های بسیاری نیز روبرو هستیم که باید با عزم همگانی در جهت رفع آن گام برداشت.

استاندار چهارمحال و بختیاری یادآور شد: نرخ بالای بیکاری، درآمد سرانه پایین و آسیب‌های اجتماعی از جمله چالش‌های استان به شمار می‌رود که برای رفع هریک از این چالش‌ها برنامه داریم.

وی تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام استان را نیازمند ۵۳ همت اعتبار اعلام کرد و گفت: در حالی که سالانه بین ۲.۲ تا ۲.۵ همت اعتبار به استان اختصاص داده می‌شود که برای تکمیل این طرح‌ها کافی نیست.

استاندار چهارمحال و بختیاری اضافه کرد: برای مثال امسال با وجود گذشت ۱۰ ماه از سال تنها تخصیص ۲۰ درصد اعتبار استان محقق شده است که این اعتبار ناچیزی است و برای پیشبرد برنامه‌ها باید به دنبال جذب سرمایه‌گذار باشیم.

مردانی فقر فرهنگی در جذب سرمایه‌گذار را از معضلات استان برشمرد و گفت: اگر سرمایه‌گذاری قصد فعالیت در استان داشته باشید باید برای آن فرش قرمز پهن کنیم اما نه تنها این کار را انجام نمی‌دهیم بلکه چه از سوی دستگاه‌های اجرایی و چه مردم برای سرمایه‌گذار مانع‌تراشی می‌شود.

وی تاکید کرد: تلاش داریم این معضل را به همت تیم مدیریتی استان برطرف کرد و شرایط برای جذب سرمایه‌گذار در استان تسهیل شود.

مردانی تامین آب پایدار را از دیگر مشکلات و چالش‌های استان برشمرد و گفت: در پی بیش از ۲ دهه خشکسالی در استان در حال حاضر ۱۳۷ روستای استان با تانکر آبرسانی می‌شود و از ۴۳ شهر استان ۲۳ شهر با چالش تامین آب پایدار روبروست.

استاندار چهارمحال و بختیاری ادامه داد: طرح بن به بروجن طرح مهمی است که ناتمام مانده و محل آبگیر آن تغییر یافت و از سوی دیگر سد غدیر باباحیدر که سال گذشته عنوان شد که در جریان سفر رییس‌جمهور شهید افتتاح و بهره‌برداری شد اما تا امروز هنوز مجوز زیست‌محیطی آن صادر نشده و یک قطره هم آبگیری نشده است.

مردانی افزود: اجرای سد چشمه علی، خرسان و گهرو نیز در حوزه تامین آب شرب پایدار در دستور کار است.

استاندار چهارمحال و بختیاری با اشاره به اجرای ۱۳ طرح در حوزه راهسازی افزود: یکی از این طرح‌ها راه آهن است و مابقی طرح‌های جاده‌سازی هستند که در شرایط سخت اعتباری تلاش شده تا پیمانکاران سرپا نگه داشته شوند و طرح‌ها متوقف نشود.

وی توسعه زیرساخت‌ها در منظریه شهرکرد را از دیگر اقدامات ضروری در استان عنوان کرد و گفت: می خواهیم ۳۰ هزار نفر جمعیت را در منظریه ساکن کنیم در حالی که زیرساخت‌هایی نظیر مسجد، مدرسه، فضای سبز، مرکز فرهنگی و مراکز بهداشت و درمان و فضای ورزشی متناسب با جمعیت برای آن ایجاد نکرده‌ایم که در همین خصوص نیز باید برنامه‌هایی اجرا شود.

انتصاب مدیران بر اساس کارآمدی، تخصص و تعهد

استاندار چهارمحال و بختیاری در خصوص ملاک‌های انتصاب مدیران نیز گفت: تلاش ما بر این است که شاخص‌هایی نظیر کارآمدی، تعهد و تخصص در انتصاب مدیران ملاک قرار داده شود و از ائمه جمعه تقاضا می‌شود در این خصوص کمک کنند تا انتصابات سریع‌تر انجام گیرد.

مردانی افزود: بسیاری از کارهای استان قفل شده است است و مدیران فعلی بلاتکلیف مانده و زیر مجموعه آنها هم پویایی لازم را به همین دلیل ندارند، از همین رو تلاش ما اینست انتصابات سریع‌تر انجام گیرد.

وی تصریح کرد: معتقدیم مدیران کارآمد باید بمانند و ابقا شوند که این اتفاق هم در استان رخ می‌دهد اما از سوی دیگر خیلی از مدیران هم باید جابه‌جا شوند و این جابه‌جایی به معنای ناکارآمدی آنها نیست بلکه برای هماهنگی با تیم مدیریتی استان این تغییرات ضروریست.

استاندار چهارمحال و بختیاری ادامه داد: در بحث اصلاحات اقتصادی، کنترل تورم، حفظ ثبات ارزی و حمایت از تولیدات داخلی هم برنامه‌هایی متناسب با کشور در استان در دستور کار خواهیم داشت.

وی ابراز امیدواری کرد که با جذب دست کم پنج طرح سرمایه‌گذاری کلان در استان بتوان اشتغال پایدار ایجاد کرد و نرخ بیکاری استان را به متوسط کشوری و کمتر از آن کاهش داد.

به گزارش ایرنا، چهارمحال و بختیاری با ۱۲ شهرستان دارای بیش از یک میلیون نفر جمعیت است.