شناسهٔ خبر: 70589215 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: میزان | لینک خبر

نقش کلیدی سیاست‌های ضدمهاجرتی انگلیس در ناآرامی‌های ۲۰۲۴

بررسی‌ها نشان می‌دهند که سیاست‌های ضدمهاجرتی دولت انگلیس نقش مهمی در رقم خوردن ناآرامی‌های ۲۰۲۴ این کشور با تمرکز بر حمله به مهاجران و پناهجویان داشته است.

صاحب‌خبر -
خبرگزاری میزان -

بررسی‌ها نشان می‌دهند که سیاست‌های ضدمهاجرتی انگلیس نقش مهمی در رقم خوردن ناآرامی‌های تابستان ۲۰۲۴ در این کشور داشته است.

به گزارش گاردین، رئیس کمیته برابری مجلس عوام انگلیس اعلام کرد: تمرکز بی‌وقفه دولت محافظه‌کار ریشی سوناک بر گذرگاه‌های قایق‌های کوچک و تاخیر در رسیدگی به درخواست‌های پناهجویی نقش مهمی در تحریک ناآرامی‌های تابستان داشت.

وی که کمیته تحقیقی را برای بهبود انسجام جامعه پس از ناآرامی‌ها راه‌اندازی کرده است، درباره تشدید بحران در این کشور از طریق لفاظی‌های سیاستمداران انگلیسی هشدار داد.

این نماینده مجلس انگلیس گفت: این موضوع که در تعدادی از حادثه‌های خشونت‌آمیز به مسجدها، بلکه به هتل‌هایی که پناهجویان در آن‌ها در شرایط اسکان موقت بودند، حمله شده است، قابل توجه است.

به گفته وی، تاکید دولت سوناک بر اجرای طرح روآندا سبب شده بود که بسیاری از درخواست‌های پناهجویی بدون بررسی ازسوی مقام‌های مهاجرتی رد شوند.

انگلیس در تابستان ۲۰۲۴ شاهد وقوع ناآرامی‌هایی در مناطق مختلف سراسر این کشور بود.

کارشناسان انگلیسی می‌گویند که بخشی از ناآرامی‌های تابستان ۲۰۲۴ ناشی از تحریک‌های راست‌گرایی افراطی بوده است؛ در عین حال، نمی‌توان از نقش شبکه اجتماعی ایکس در دامن زدن به ادعا‌ها و لفاظی‌های راست‌گرایی افراطی در انگلیس چشم‌پوشی کرد.

اسلام‌هراسی و بیگانه‌هراسی سال‌هاست که در انگلیس در مسیر رشد و تشدید حرکت می‌کنند؛ براساس داده‌های دولت انگلیس از سال ۲۰۲۳، هیچ گروه مذهبی به اندازه مسلمانان این کشور با جنایت‌های نفرت‌محور مواجه نشده است؛ در سال منتهی به مارس ۲۰۲۳ (اسفند ۱۴۰۱)، بیش از ۴ مورد از هر ۱۰ مورد از مجموع جرایم ناشی از نفرت علیه مسلمانان رخ داد.

دیدگاه‌های ضدمهاجرتی نیز در رقم خوردن ناآرامی‌های اخیر تاثیر گسترده‌ای داشت؛ شعار‌های ضدمسلمانان و ضدمهاجرتی ازسوی راست‌گرایان افراطی واقعیت هولناکی را آشکار می‌کند.

لفاظی‌های ضدمهاجر در سال‌های اخیر به‌طور فزاینده‌ای در انگلیس رواج پیدا کرده است و این روند راست‌گرایان افراطی را جسورتر کرده است؛ خشونت‌های گسترده در انگلیس با تاکید بر نفرت علیه مسلمان، مهاجران و پناهجویان در جریان است؛ به گفته تحلیل‌گران، چنین احساس بیگانه‌هراسانه‌ای همواره علیه جمعیت‌های اقلیتی در انگلیس به‌ویژه علیه مسلمانان و مهاجران وجود داشته است.

کارشناسان انگلیسی می‌گویند که نایجل فاراژ، رئیس جنبش پوپولیستی و ضدمهاجرتی انگلیس که اکنون نماینده پارلمان این کشور است، با اظهارات و موضع‌گیری‌های خود به تنش‌ها دامن زده است؛ وی در ماه مه (اردیبهشت) اعلام کرد که مسلمانان در ارزش‌های انگلیس اشتراکی ندارند.

این نماینده پارلمان انگلیس در تلاش برای توجیه خشونت‌ها، اعلام کرد: آنچه در خیابان‌های هارتلپول، لندن یا ساوتپورت دیده‌اید، در مقایسه با اتفاق‌هایی که ممکن است در آینده بیفتد، چیزی نیست.

یک استاد دانشگاه ریدینگ بر این باور است که خشونت‌ها و ناآرامی‌های تابستان گذشته نتیجه همدستی دولت محافظه‌کار سابق با گروه‌های راست افراطی نژادپرست بود؛ این گروه ها، نقاب انداخته و به خیابان‌ها آمده‌اند.

انتهای پیام/