شناسهٔ خبر: 70588656 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: باشگاه خبرنگاران جوان | لینک خبر

جلیل‌وند در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان: جلیل‌وند در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان:

میزان نزدیکی جولانی به رژیم صهیونیستی آینده سوریه را ترسیم می‌کند

یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: اولویت اول جولانی به گفته خودش این است که در سوریه ثبات را برقرار کند تا بتواند به‌طور کامل حاکمیت خود را در سوریه اجرا کند.

صاحب‌خبر -

باشگاه خبرنگاران جوان؛ مهسا حنیفه - محسن جلیل‌وند، کارشناس مسائل بین‌الملل، درباره تحولات سوریه اظهار داشت: اینکه در سوریه شرایط تغییر کرده است، یک امر واقعی و آشکار است ولی باید ببینیم که آینده سوریه چه خواهد شد.

به گفته او، جولانی به‌دلیل اینکه مدت‌ها در ادلب بوده است، با کمک مثلثی شامل آمریکا، ترکیه و رژیم صهیونیستی از قبل برای سوریه برنامه‌ریزی کرده بود.

این کارشناس بین‌الملل می‌گوید با توجه به موضع‌گیری‌های جولانی و مسائلی که مطرح است، اگر اتفاق خاصی در دنیا نیفتد و جولانی بتواند سوریه را به سمت ثبات ببرد، شکل جدیدی در اداره سوریه به‌وجود خواهد آمد.

جلیل‌وند درباره اولویت‌های فرمانده تحریر الشام ابراز داشت: اولویت اول جولانی به گفته خودش این است که در سوریه ثبات را برقرار کند تا بتواند به‌طور کامل حاکمیت خود را در سوریه اجرا کند. 

او همچنین درباره صحبت فرمانده تحریرالشام که گفته بود «سوریه نمی‌تواند با کشور بزرگی مانند ایران قطع ارتباط کند»، تصریح کرد: از حرف تا عمل فاصله زیادی وجود دارد. اگر او با ایران مشکلی ندارد، باید اجازه دهد تا ایران مجددا سفارت خود در سوریه را راه‌اندازی کند و کار‌های دیپلماتیک و کنسولگری خود را از سر گیرد. اگر این کار‌ها را انجام دهد، نشان می‌دهد که قصد دارد به سمتی حرکت کند که با جمهوری اسلامی ایران وارد چالش نشود.

این کارشناس بین‌الملل همچنین درخصوص برنامه جولانی برای مقابله با مخالفان خود افزود: ما خیلی مخالفان جدی‌ای در سوریه ندیدیم. کرد‌ها و نیرو‌های دموکراتیک مخالف هستند، اما مخالفت بدین‌شکل که قصد داشته باشند تا مانع رسیدن جولانی به اهدافش شوند، وجود ندارد. اگر مخالف جدی وجود داشت، تا به الآن نمایان شده بود.

جلیل‌وند همچنین درباره رویکرد جموری اسلامی ایران در مقابل سوریه جدید گفت: بنده نیز به گفته مقام معظم رهبری معتقدم که فرمودند جوانان سوری، سوریه را پس می‌گیرند. تا به این جای کار، جمهوری اسلامی ایران جولانی را به‌عنوان یک واقعیت موجود قبول کرده است البته نه به‌عنوان یک شخصیت سیاسی- حقوقی. معتقدم میزان نزدیکی جولانی به رژیم صهیونیستی آینده سوریه را ترسیم می‌کند.