شناسهٔ خبر: 70588380 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: جام‌جم آنلاین | لینک خبر

معاون امور حقوقی و بین‌المللی وزارت امور خارجه:

به تروریست‌ها اجازه تردد آزادانه در بهشت امن‌شان را نمی‌دهیم

معاون امور حقوقی و بین‌المللی وزارت امور خارجه امروز با بیان اینکه مصمم به مقابله با تروریسم علیه شهروندان خود و پاسخگو کردن عاملان و حامیان آن هستیم،‌ گفت: اجازه نخواهد داد تروریست‌ها آزادانه در بهشت امن کشورهای میزبان تردد کنند.

صاحب‌خبر -

به گزارش جام جم آنلاین، کاظم غریب‌ آبادی معاون امور حقوقی و بین‌المللی وزارت امور خارجه امروز (چهارشنبه) در مراسم گرامیداشت سالگرد شهادت شهید سپهبد قاسم سلیمانی در محل دفتر مطالعات سیاسی و بین‌المللی وزارت امور خارجه طی سخنانی ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهید سلیمانی گفت: جمهوری اسلامی ایران حمایت از حقوق شهروندان خود در برابر تروریسم را تکلیف ذاتی خود می‌داند.

وی افزود: ایران از نخستین کشورهایی است که با ایجاد ساختارها و شبکه‌های مناسب توانسته به صورت موثر در مقابل تهدید تروریسم بایستد و اجرای عدالت در رابطه با عوامل تروریستی و برخورد موثر با ریشه‌های تروریسم را در دستورکار جدی خود قرار دهد.

این مراسم از سوی وزارت امور خارجه، ستاد حقوق بشر، بنیاد شهید و امور ایثارگران و بنیاد هابیلیان و ‏با حضور جمعی از ‏خانواده‌های شهدای ترور و شهدای دیپلمات و همچنین جمعی از مسئولان، سفیران و نمایندگان کشورهای خارجی در ‏مرکز مطالعات سیاسی و بین‌المللی برگزار شد.

مصمم به مقابله با تروریسم علیه شهروندانمان هستیم

غریب‌آبادی گت: ما مصمم به مقابله با تروریسم علیه شهروندان خود و پاسخگو کردن عاملان و حامیان اصلی آن هستیم.

این دیپلمات ارشد ایرانی ادامه داد: ما همچنین قدردان جانفشانی‌های شهدای ترور و خانواده‌های آنها بوده و هستیم و صبر و استقامت خانواده‌های این عزیزان را ارج می‌نهیم.

غریب‌آبادی تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران اجازه نخواهد داد تروریست‌ها آزادانه در بهشت امن کشورهای میزبان تردد کرده و عملیات‌های تروریستی خود را هدایت کرده یا مرتکب شوند از تمامی ظرفیت‌ها برای مقابله با بی کیفرمانی تروریست‌ها استفاده خواهیم کرد و در این زمینه دست همکاری به سوی هر کشور علاقه‌مندی دراز می‌کنیم.
 
تروریسم تهدیدی برای کل جامعه جهانی است

معاون امور حقوقی و بین‌المللی وزارت امور خارجه تروریسم را نه تنها تهدیدی برای کشورهای خاص بلکه تهدیدی برای کل جامعه جهانی خواند و گفت: ایران با همکاری مستمر با کشورها در سطوح منطقه‌ای و بین‌المللی همواره به دنبال گسترش همکاری‌های مشترک در مبارزه با تروریسم بوده و است. 

غریب‌آبادی ادامه داد: تروریسم پدیده‌ای است که نیازمند واکنش جمعی و همبستگی جهانی است.

این دیپلمات ارشد ایرانی افزود: رونمایی از فهرست بروز رسانی شده قربانیان و شهدای ترور در جمهوری اسلامی ایران در سالروز ترور ناجوانمردانه اسوه مقاومت و مبارزه با تروریسم شهید حاج قاسم سلیمانی و شهدای حادثه کرمان فرصت ارزشمندی برای ادای دین به همه قربانیان ترور، قهرمانان مبارزه با تروریسم و بازماندگان آن است.

وی گفت: شهدایی که در عرصه‌های مختلف داخلی، منطقه‌ای و بین‌المللی با فداکاری خود امنیت ثبات و غرور ملی و سرافرازی را برای ایران و ایرانیان و مردم منطقه به ارمغان آوردند. امیدوارم با تلاش‌های مشترک روزی فرا برسد که دیگر هیچ کشوری شاهد خشونت‌های مبتنی بر تروریسم نباشد.
 
پیشگامی ایران در مبارزه با تروریسم

این دیپلمات ارشد ایرانی همچنین در سخنانش با بیان اینکه مقابله با تروریسم سال‌هاست در کانون توجه جهانی قرار گرفته و امروز بیش از هر زمان دیگری اهمیت پیدا کرده است، افزود: ایران، با تاریخی غنی و فرهنگی عظیم، همواره در برابر چالش‌های مختلف قرار داشته، اما یکی از بزرگ‌ترین چالش‌هایی که با آن روبرو بوده، تروریسم و پیامدهای ناشی از آن است.

وی خاطرنشان کرد: تروریسم، پدیده‌ای است که به صورت مستقیم امنیت و ثبات جوامع را تهدید می‌کند و باعث بروز بحران‌های انسانی و سیاسی در سطح جهانی می‌شود. ایران نه تنها قربانی این پدیده بوده، بلکه از نخستین کشورهایی است که در مبارزه با تروریسم در سطح منطقه‌ای و جهانی پیشگام بوده و است.

معاون امور حقوقی و بین‌المللی وزارت خارجه بیان کرد: مایه شرمساری و تأسف است که برخی از اربابان قدرت، تروریسم را همچون حقوق بشر به یکی از ابزارهای سیاست خارجی خود تبدیل کرده‌اند.

به گفته غریب‌آبادی، چنین رویکردی خسارت‌های وحشتناکی را در بسیاری از مناطق جهان بر جای گذاشته است و با توجه به مرز ناشناسی تروریسم، گاه آتش این فتنه‌افروزی حتی دامن بانیان آن را نیز گرفته است.

۲۳ هزار نفر قربانی تروریسم در ایران

غریب‌آبادی همچنین گفت: پیش از این آماری که در مورد قربانیان ترور ارائه می‌کردیم مبتنی بر مستندات و یافته‌های سالیان قبل بود یعنی ۱۷ هزار نفر قربانی ترور.

وی افزود: در حال حاضر با کار پژوهشی و مستندسازی که توسط بنیاد هابیلیان و سایر همکاران آنها و با حمایت ویژه و مستند بنیاد شهید و امور ایثارگران صورت گرفت، آمار قربانیان ترور ۲۳ هزار نفر به ثبت رسیده و ایران بزرگ‌ترین قربانی ترور است و این منحصر به گذشته هم نیست.

معاون وزیر امور خارجه با بیان اینکه عملیات‌های تروریستی و شهدای ترور همچنان ادامه دارند، اظهار داشت: گروهک‌های تروریستی علیرغم اینکه ادعا می‌کنند وارد مرحله فعالیت سیاسی شده‌اند، ولی در واقع دست به اقدامات و عملیات‌های تروریستی می‌زنند.