شناسهٔ خبر: 70587973 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

وزیر راه و شهرسازی عنوان‌کرد:

تلاش برای اتصال ۴۰۰ هزار واحد مسکونی به سیستم بانکی

تهران- ایرنا- وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر اینکه انتظار وزارت راه و شهرسازی این است که ۴۰۰‌هزار واحد مسکونی به سیستم بانکی متصل شوند، از تلاش برای افزایش مبلغ تسهیلات مسکن خبر داد.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا از وزارت راه و شهرسازی، «فرزانه صادق» در دیدار نمایندگان استان همدان در مجلس شورای اسلامی افزود: به خوبی به میزان منابع موجود در کشور و چگونگی تخصیص آن آشنا هستیم و توانایی وزارت راه و شهرسازی را به سازمان برنامه و بودجه اعلام کرده‌ایم. اما چنانچه می‌دانید میزان پیشرفت تخصیص بودجه در سال آینده نسبت به امسال رشد چشمگیری نخواهد داشت.

وی با اشاره به برگزاری جلسات متعدد با مجامع نمایندگان استان، گفت: در این جلسات در پی آن هستیم که پروژه‌های اولویت‌دار استان را مشخص کرده و منابع موجود را به سمت اتمام این پروژه‌ها هدایت کنیم. البته این به منزله نادیده گرفتن پروژه‌های کم اهمیت نیست.

صادق ادامه‌داد: اگرچه بخش زیادی از مسائل موجود با تامین اعتبار رفع خواهد شد، اما چنانچه می‌دانید در مقاطعی با وجود بودجه نیز کار پیش نرفته و مساله مدیریتی در میان است.

وزیر راه و شهرسازی در واکنش به سخنان نمایندگان حاضر در جلسه در بخش مسکن گفت: در پی اصل ۳۹ قانون اساسی؛ محرومان و روستانشینان در اولویت‌های هدف گذاری برای تامین مسکن قرار دارند و از ۸۰۰ هزار واحد، ۴۰۰ هزار واحد به سیستم بانکی متصل و مقرر شده است که بانک مسکن مشکلات را برطرف کند.

وی خاطرنشان‌کرد: با تلاش همکارانم به سامانه حمایت دهک بندی یارانه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برای شناسایی دهک‌های اول تا سوم برای پروژه‌های هدف متصل شده ایم.

صادق در پی انتقاد نسبت به میزان الحاق زمین به محدوده‌های شهری، یادآور شد: از ۷۰ هزار هکتار زمین الحاق شده ۵۰ هزار هکتار در زمان حضور وی در معاونت شهرسازی و معماری انجام شده است و در حال حاضر نیز سه‌هزار هکتار دیگر به محدوده‌های شهری الحاق شده و این مسیر همچنان ادامه دارد.

وی ابراز امیدواری کرد با همدلی میان دولت و مجلس و تلاش و نظارت برای نمایندگان مسائل خورد را به سر انجام برسانیم و مسائل کلان را پیگیری کنیم.

وزیر راه و شهرسازی، صدای بلند و پیگیری‌های نمایندگان استان همدان را نشانه دغدغه‌مندی آنان برای تحقق مطالبات مردم دانست و گفت: همانطور که شما نماینده شده اید تا گره از کار مردم باز کنید، من و همکارانم نیز با همین هدف اینجا هستیم و امیدواریم با این منابع محدود شرمنده مردم نباشیم.

«حمیدرضا حاجی بابایی» نایب رئیس مجلس شورای اسلامی نیز طی سخنانی انتخاب معاونین وزیر راه و شهرسازی را شایسته خواند و افزود: معاونان خوب و پاسخگو انتخاب کرده اید که مواجه ایشان با مخاطب، کارشناسی و پاسخگوست.

وی با اشاره به حضور خود در چندین دوره مجلس شورای اسلامی گفت: برآورد من از صحن مجلس نسبت به شما این است که نگاه مثبتی وجود دارد و هر روز بهتر می‌شود. همچنین معاونان شما ارتباط خوبی با نمایندگان مجلس دارند و در پی رفع مشکلات استان‌ها هستند.

نماینده مردم همدان و فامنین گفت: چنانچه عنوان شد پروژه‌های ریلی و جاده ای شاهرگ‌های استان همدان هستند که با تامین منابع در سال آینده شاهد رشد و پیشرفت این پروژه‌ها خواهیم بود.

تلاش برای اتصال ۴۰۰ هزار واحد مسکونی به سیستم بانکی

در این نشست مهمترین موضوعات استان همدان در حوزه‌های حمل و نقل ریلی شامل یک‌هزار و ۵۰ کیلومتر راه‌آهن شمال به جنوب در مسیر آستارا-زنجان-همدان-ملایر-درود-بندر امام خمینی (ره) آن با محوریت راه آهن همدان-ملایر، راه‌آهن تهران-همدان-سنندج و حوزه جاده ای مبنی بر محور همدان- غار علی‌صدر؛ محور چهارخطه نهاوند- سه راهی کنگاور- کرمانشاه، پروژه بهسازی خلعت آباد- کبودر آهنگ، چهارخطه کردن نهادوند- ملایر، محور تهران- همدان- نهاوند، باند دوم مردآباد- اجتهارد- ساوه- بویین زهرا- قزوین، کنارگذر رزن و گردنه اسد آباد، مورد بررسی قرار گرفت.

در این جلسه، نمایندگان حاضر در این جلسه ضمن بیان مطالبات خود، از اقدامات انجام شده توسط وزارت راه و شهرسازی قدردانی کردند.

«اکبر رنجبرزاده» نماینده اسدآباد در مجلس شورای اسلامی در این جلسه گفت: مطمئن هستیم که وزیر راه و شهرسازی با هدایت درست منابع، مطالبات نمایندگان را پیگیری خواهد کرد.

«علیرضا نثاری» عضو کمیسیون عمران و نماینده مردم نهاوند نیز از پیگیری در تحقق مطالبات نمایندگان تشکر کرد و با انتقاد از کمبودها در تخصیص اعتبار به استان‌های غربی کشور، ابراز امیدواری کرد که این موضوع از سوی سازمان برنامه و بودجه مرتفع شود.

وی بر تسریع عملیات اجرایی و تکمیل پروژه راه‌سازی در اسدآباد که مدت طولانی از شروع آن گذشته است، تاکید کرد و این امر را نشانه مظلومیت غرب کشور در جذب منابع اعتباری عنوان کرد.

در ادامه این نشست برخی از نمایندگان از ناکارآمدی پیمانکاران در استان همدان انتقاد کردند.