به گزارش خبرنگار بینالملل ایسکانیوز، جنگندههای آمریکایی و انگلیسی روز گذشته و در حمایت از رژیم صهیونیستی مناطق مختلف شهر صنعا پایتخت یمن را بمباران کردند که به شهادت تعدد زیادی از شهروندان یمنی منجر شد. با این حال حملات یمن به سرزمینهای اشغالی همچنان ادامه دارد و مسئولین انصارالله وعده پاسخهای کوبنده به حملات تجاوزکارانه محور شرارت را دادهاند.
اگرچه حملات ائتلاف آمریکایی به نسبت گسترده بوده اما پیشینه یمنیها نشان میدهد که چنین حملاتی تاثیری بر عزم و اراده آنها برای متوقف کردن دشمنان ندارد و تا دستیابی به اهداف اعلامی خود به حملات به رژیم صهیونیستی و متحدانش ادامه خواهند داد. به منظور بررسی بیشتر این موضوع گفتگویی با دکتر سیدهادی سیدافقهی –کارشناس مسائل منطقه- انجام شد.
بیشتر بخوانید:
نبرد مستقیم با اسرائیل آرزوی یمنیهاست/ هر موشک انصارالله آرامش میلیونها شهرک نشین صهیونیست را از بین میبرد
وی در خصوص حمله آمریکا و انگلیس به مواضعی در یمن اظهار کرد: بین عکس العملی که این دو کشور برای حمله به یمن نشان داده با انگیزه یمنیها برای کمک به مردم غزه فرق اساسی وجود دارد و حملات یمنیها همیشه اهداف نظامی امنیتی بوده اما آنها اهداف زیرساختی و مدنی را در یمن هدف قرار میدهند که این امر تفاوت نگاه ارزشی دو طرف را نشان میدهد. این کارشناس با بیان اینکه هدف نیروهای یمنی کمک به مردم غزه است، گفت: این همان هدفی است که بارها توسط شهید سیدحسن نصرالله اعلام شد و سیدعبدالملک الحوثی و یحیی سریع به صورت مکرر اعلام کردهاند تا زمانی که حملات به غزه ادامه داشته باشد، یمنیهای نیز سرزمینهای اشغالی را هدف قرار میدهند.
به اعتقاد سیدافقهی در دو هفته اخیر جنگ بین یمن و رژیم صهیونیستی وارد فاز جدیدی شده و از آنجایی که صهیونیستها مراکز خدماتی، زیرساختی و مدنی را در یمن هدف قرار میدهند، انصارالله در بیانیه اخیر خود اعلام کرد که متناسب با اهدافی که صهیونیستها در یمن هدف قرار میدهند نیروهای انصارالله نیز پاسخهای متقابل در سرزمینهای اشغالی را مورد هدف قرار میدهند. وی افزود: بر همین اساس انصارالله از دو شب پیش حملات خود را به سمت فرودگاه بن گورین شلیک کرد و قطعا یمنیها برنامهریزی بلندمدتی برای این جنگ دارند.
کارشناس منطقه با اشاره به سخنان رهبر انصارلله مبنی بر اشراف کامل به شرایط جنگ تصریح کرد: عربستان سعودی که در همسایگی یمن قرار داشت 8 سال با این کشور جنگید و نتوانست کاری از پیش ببرد اکنون اسرائیل با توجه به فاصله 2000 کیلومتری از یمن کار چندانی نمیتواند انجام دهد و برای جنگ باید هزینه زیادی بپردازد. وی افزود: عربستان سعودی در 6 دور جنگ توانست مناطق صنعا، الحدیده و صعده که مناطق بسیار مهمی هستند را اشغال کند و مجبور به تسلیم شد.
وی با بیان اینکه جنگ برای مردم یمن مسئله هراسناکی نیست؛ خاطرنشان کرد: شواهد تاریخی موید این است که یمنیها هرگز در جنگی شکست نخوردهاند؛ امپراتور حبشه به یمن لشکرکشی کرد، شکست خورد. عثمانیها نیز در جنگ با یمن متحمل شکست شدند؛ عبدالناصر -رهبر مصر- نیز حدود 60000 کشته در یمن متحمل شد لذا طبیعت یمن و موقعیت جغرافیایی، اعتقادات و سلحشوری این ملت در طول تاریخ زبانزد بوده و آمریکاییها هنوز این مسئله را ادراک نکردهاند.
سیدافقهی بسته بودن جامعه یمن را یکی از تفاوتهای امنیتی در جنگ با این کشور دانسته و اظهار کرد: یمن فقط با دو کشور عمان و عربستان مرز زمینی دارد و از نظر فرهنگی هم نفوذ در یمن با توجه به شرایط قبیلهای تقریبا غیرممکن است و در واقع هیچ بیگانهای نمیتواند درون آنها نفوذ کند و اگر بخواهند از داخل هم یارگیری کنند، بلافاصله فعالیتهای فرد مذکور قابل کشف خواهد بود و به همین دلیل تمام تلاشهای آمریکا و رژیم صهیونیست با شکست مواجه شده و تیمهای جاسوسی که قصد ورود به یمن را داشته دستگیر شدهاند.
وی افزود: افراد دستگر شده اعترافاتی داشتند که نشان میداد به دنبال شناسایی محل استقرار رهبران انصارلله به ویژه شخص سیدعبدالملک و مراکز مهم نظامی بودند و هوشیاری جامعه یمن مانع ادامه فعالیتهای دشمنان شده است. به اعتقاد این کارشناس منطقه، عامل دیگر نفوذناپذیری یمنیها عدم استفاده از تکنولوژیهای روز است که عمدتا در اختیار آمریکا و رژیم صهیونیستی قرار دارد و همه این عوامل دست محور شرارت را در مقابل یمن بسته است.
جهش تسلیحات نظامی یمن یکی دیگر از موضوعات مورد اشاره سیدافقهی بود. وی با تاکید بر این مسئله خاطر نشان کرد: زمانی که ایران از موشکهای هایپرسونیک خود رونمایی کرد، کابینه امنیتی رژیم تشکیل جلسه داد و اعلام کرد که این پیشرفت محاسبات رژیم را با تغییر مواجه کرده است؛ بنابراین برای یمن که سالها تحت محاصره و تحریم بوده، دستیابی به تکنولوژی هایپرسونیک پیامهای زیادی برای دشمنان دارد.
وی افزود: قطعا یمن هنوز برخی از داشتههای خود را رو نکرده و حاکی از پیشرفتههای آنهاست؛ وقتی پهپادهای ارتش یمن با طی مسافت 2000 کیلومتری با دقت نسبتا قابل قبولی اهداف خود در سرزمینهای اشغالی را مورد هدف قرار میدهد، نشان دهنده تکنولوژیهای پیشرفته آنها در صنعت نظامی است. سیدافقهی در پاسخ به احتمال کمکهای ایران به یمن با اشاره به اظهارات یک نویسنده مشهور یمنی به نام «خلیل عمری» گفت: طبیعی است که ایران در حوزه انتقال فناوری به انصارالله کمک میکند؛ زیرا کشور دیگری در منطقه دارای این تکنولوژیها نیست.
انتهای پیام/