شناسهٔ خبر: 70587552 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: جوان | لینک خبر

هاآرتص: ۲۰۲۴، سال موفقیت حماس در جنگ پهپادی بود

رسانه عبری با اشاره به چالش‌های رژیم صهیونیستی در سال ۲۰۲۴ گزارش داد، جنبش حماس با استفاده از پهپادهای دست‌ساز عملکرد موفقیت‌آمیزی بر جای گذاشته و این دوره جدید از جنگ پهپادی موجب خواهد شد تا حماس و حزب‌الله رویکردها و شیوه‌های دیگری را هم توسعه دهند.

صاحب‌خبر -

جوان آنلاین: جنگ غزه در حالی وارد چهارصد و پنجاه و سومین روز شده است که ارتش رژیم صهیونیستی نتوانسته به اهداف متوهمانه خود برای نابودی مقاومت در این باریکه دست یابد و رزمندگان فلسطینی همچنان ضربات مهلکی را به نیروها و تجهیزات نظامی آنها وارد می‌کنند.

روزنامه «هاآرتص» در گزارشی با اشاره به دشواری‌هایی که رژیم صهیونیستی طی سال ۲۰۲۴ با آنها دست‌وپنجه نرم کرد، می‌نویسد: «صبح روز ۷ اکتبر، حماس یک کلیپ ۱۴ ثانیه‌ای منتشر کرد که نشان می‌داد یک پهپاد دست‌ساز با احتیاط بر فراز یک برج سیستم نظارتی نظامی اسرائیل در نزدیکی حصار مرزی غزه پرواز می‌کند و سپس یک ماده منفجره را روی بالای برج می‌اندازد. بدین ترتیب، حماس با موفقیت توانست این پهپادها را در جنگ با اسرائیل معرفی کند.»

این رسانه عبری در این گزارش می‌افزاید: «گرچه ارتش اسرائیل از پهپادهای بزرگتر استفاده می‌کند اما زرادخانه حماس هم عمدتا از این پهپادهای دست‌ساز تشکیل شده است.»

«هاآرتص» در ادامه با تمرکز بر مسئله راکت‌ها و مقایسه آن با پهپادها نیز می‌نویسد: «راکت‌ها همچنان اصلی‌ترین سلاح مورد استفاده حماس و حزب‌الله لبنان علیه اسرائیل هستند، (البته پیش از اجرای آتش‌بس) اما به دلیل طراحی آنها، محدود است. پهپادها در گزینه‌های خود چابک‌تر هستند. آنها کوچکترند و می‌توانند در ارتفاعات پایین پرواز کنند که همین مسئله ردیابی و نابودی آنها را دشوارتر می‌کند. آنها همچنین تصاویر با وضوح و کیفیت بالا را پخش می‌کنند بنابراین همین مزیت، دقت بیشتر را فراهم می‌سازد. پهپادها اگرچه نمی‌توانند محموله‌های سنگین را حمل کنند اما مقدار کمی مواد منفجره همراه با سرعت در هنگام برخورد، می‌تواند صدمات قابل‌توجهی ایجاد کند.»

این روزنامه صهیونیستی درخصوص مسئله پهپادها و شکست رژیم صهیونیستی در برابر این نوع قدرت محور مقاومت اذعان می‌کند: «در ماه‌های نخست جنگ، موشک‌ها و نبردهای رو در رو در غزه تهدید اصلی برای نیروهای اسرائیلی بود. سپس یک پهپاد از سوی حوثی‌ها (انصارالله یمن) که در ماه آوریل پرتاب شد، خسارات دیگری بر اسرائیل وارد کرد و اواخر همان ماه هم ایران در اولین حمله مستقیم خود به اسرائیل صدها پهپاد شلیک کرد.»

«هاآرتص» مجددا ضعف تل‌آویو در برابر حملات پهپادی محور مقاومت را برجسته و تاکید می‌کند: «راکت‌ها و پهپادهایی که از سوی لبنان، غزه، یمن یا عراق به سمت اسرائیل روانه می‌شوند، معمولا اسرائیل را تهدید می‌کنند؛ مسئله‌ای که به نوعی ضعف برای ارتش اسرائیل بدل شده است.»

«لیران آنتیبی» پژوهشگر ارشد «موسسه مطالعات امنیت ملی» با زیر سوال بردن گنبد آهنین می‌گوید: «این پهپادها نشان می‌دهند که گنبد آهنین در عملیات رهگیری مقصر است و همچنین شکاف موجود در سیستم نظامی اسرائیل را به تصویر می‌کشد.»

روزنامه «هاآرتص» در پایان این گزارش با نگاهی به آینده حماس و حزب‌الله می‌نویسد: «این دوره جدید از جنگ‌ پهپادی، خاورمیانه را از اکتبر ۲۰۲۳ وارد فضای دیگری کرده و احتمالا حماس و حزب‌الله و دیگر گروه‌هایی که علیه اسرائیل هستند، شیوه‌ها و روش‌های دیگری را نیز توسعه خواهند داد.»