شناسهٔ خبر: 70586190 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

 پروژه‌های فعال سرمایه گذاری خارجی در خراسان جنوبی ۲ برابر شد 

بیرجند_ایرنا_ مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی گفت:پروژه‌های فعال سرمایه گذاری خارجی که در استان به بهره برداری رسیده تا سه سال قبل ۹ مورد بوده که اکنون ۱۸ مورد است و رشد ۱۰۰ درصدی یا ۲ برابری را نشان می‌دهد. 

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار ایرنا سید مرتضی ذاکریان روز چهارشنبه در کارگروه سرمایه گذاری خارجی استان که با حضور استاندار خراسان جنوبی اظهار کرد: میزان سرمایه گذاری خارجی مصوب در استان هم تا دی سال ۱۴۰۰ رقمی معادل ۹۹۰ میلیون دلار بود که اکنون به هزار و ۷۱۶ میلیون دلار رسیده و رشد ۷۳.۳ درصد داشته است.

وی میزان سرمایه گذاری خارجی جذب شده را ۹۹.۴ میلیون دلار اعلام کرد که نسبت به سال قبل ۱۴.۵ درصد رشد داشته است و افزود:اکنون ۳۵ پروژه دارای مجوز سرمایه گذاری خارجی در استان داریم که ۲۲ مورد آن مربوط به سه سال اخیر است و در این زمینه هم ۱۶۹ درصد رشد را شاهد هستیم.

مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی با اشاره به حضور سه سرمایه گذار خارجی در استان از ۴۰ روز گذشته تاکنون(از زمان انتصاب استاندار جدید )ادامه داد: این نشان از تاثیر تغییر نگاه‌ها بر حوزه سرمایه گذاری خارجی دارد.

وی با بیان اینکه از دهه ۹۰ تاکنون سرمایه گذاری در صنعت ساختمان کاهشی بوده و نسبت سرمایه گذاری به تولید ناخالص ملی هم نزولی شده است گفت:تسهیلات تبصره ۱۸ یکی از مشوق‌های دولت در بحث رشد سرمایه گذاری خارجی محسوب می‌شود و.

ذاکریان افزایش بهره وری اقتصادی، بهبود زیرساخت‌ها و تقویت روابط بین المللی را از دیگر دلایل نیاز ایران به سرمایه گذاری خارجی برشمرد و افزود:دیپلماسی اقتصادی از طریق سرمایه گذاری خارجی کشور را در مجامع جهانی از رای‌های ناحق مصون نگه می دارد.

وی یادآور شد:همه دستگاه‌های اجرایی پای کار جذب سرمایه گذار خارجی هستند اما حوزه زیرساختی نیاز به تقویت بیشتر دارد.

مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی با اشاره به لزوم تهیه بسته سرمایه گذاری برای کشور افغانستان افزود: مشاوره و جانمایی درست برای سرمایه گذاری به رونق این حوزه کمک می کند .

وی همچنین بر به روز رسانی بسته سرمایه گذاری دستگاه‌های اجرایی در استان تاکید کرد و گفت: این امر موجب می‌شود زمان مراجعه سرمایه گذار خارجی بتوانیم فرصت‌های پیش رو را ارایه دهیم.

مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی بیرجند هم با تاکید بر لزوم تقویت زیرساخت‌های استان گفت: مهمترین مسئله برای سرمایه گذاری این موضوع است و در هم مرزی با افغانستان فرصت های خوبی برای جذب سرمایه گذاری خارجی داریم.

حسین زارعی گفت: مزیت‌های مناطق آزاد ویژه اقتصادی برای سرمایه گذاران خارجی اهمیت ویژه ای دارد و از این رو باید در بحث زیرساختی نیازمند توجه است.

وی به وجود ۱۷ سرمایه گذار خارجی در سایت مرزی منطقه ویژه اقتصادی اشاره کرد و افزود: برای افزایش سرمایه گذاری در این سایت باید طرح توسعه اجرا شود و لازمه این مهم واگذاری زمین است.

مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی بیرجند، تبدیل شدن منطقه ویژه به منطقه آزاد را ضروری دانست و گفت: برای این مهم فقط یک سال فرصت داریم وگرنه استان‌های همجوار در این زمینه پیشی خواهند گرفت.