شناسهٔ خبر: 70586184 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

رونمایی از دایره‌المعارف ۲۳ هزار شهید ترور

دایره‌المعارف ۲۳ هزار شهید ترور کشورمان در مرکز مطالعات سیاسی و بین الملل وزارت امور خارجه، امروز رونمایی می‌شود.

صاحب‌خبر -

رونمایی از دایره‌المعارف ۲۳ هزار شهید ترور

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، این دایره المعارف در مراسم سالروز شهادت شهید حاج قاسم سلیمانی و آئین نخستین سالگرد واقعه تروریستی گلزار شهدای کرمان، رونمایی خواهد شد.

در این مراسم، آقای غریب آبادی، معاون حقوقی وزیر امور خارجه سخنرانی می‌کند.

غریب آبادی، معاون وزیر خارجه در نشست گرامیداشت شهدای ترور همزمان با سالروز شهادت سردار شهید حاج قاسم سلیمانی و نخستین سالگرد واقعه تروریستی گلزار شهدای کرمان و همچنین رونمایی از دایره‌المعارف ۲۳ هزار شهید ترور کشور، در دفتر مطالعات سیاسی و بین‌المللی وزارت امور خارجه در ابتدا با یاد و گرامیداشت شهدای ترور و شهید حاج قاسم سلیمانی گفت: مقابله با تروریسم سالهاست در کانون توجه جهانی است و امروز بیش از هر زمانی اهمیت دارد. ایران با تاریخی غنی همواره در برابر چالش‌ها قرار داشته که مهمترین آن تروریسم است. تروریسم امنیت و ثبات جامعه را تهدید می‌کند. ایران نه تنها قربانی بوده بلکه از نخستین کشور‌ها در مبارزه با تروریسم است.

وی افزود: مایه شرم است اصحاب قدرت تروریسم را به عنوان یکی از ابزار‌های سیاست خارجی خود برگزیده‌اند. تروریسم برای این کشور‌ها به چیزی القا می‌شود که منافع آنان را مورد هدف قرار می‌دهد. شهید سلیمانی اسطوره‌ای است که مجاهدت او هرگز خاموش نخواهد شد

غریب ابادی ادامه داد: این استاندارد دوگانه در تروریسم موجب سقوط مدعیانی شده که سابقه طولانی در سخنوری در قبال دیگر کشور‌ها داشته‌اند. چگونه می‌توان درد و رنج مردم غزه را دید و ساکت ماند! متاسفانه برخی از این کشور‌ها از تروریسم و رژیم صهیونیستی و جنایات آن حمایت می‌کنند. مردم دنیا فراموش نخواهند کرد که بزرگترین تروریسم را در پارلمان‌های خود مورد تشویق قرار دادند.

معاون وزیر خارجه اظهار داشت: شهید سلیمانی اسطوره‌ای است که مجاهدت او هرگز خاموش نخواهد شد.

وی ادامه داد: در طول بیش از چهار دهه، بیش از ۲۳ هزار انسان بی گناه در ایران به شهادت رسیدند. اعمال استاندارد‌های دوگانه در قبال ایران به روشنی مشخص است. تطهیر تروریست‌ها تبدیل به یک سنت برای برخی کشور‌های مدعی شده است. فارق از این سیاست زدگی، ایران حمایت از حقوق شهروندان خود را تکلیف ذاتی می‌داند و جزو اولین کشور‌هایی است که توانسته در برابر تهدید تروریسم بایستد. ما مصمم به مقابله با تروریسم علیه شهروندان خود هستیم. ما قدردان جانفشانی‌های شهدای ترور و خانواده‌های آنان هستیم.

معاون وزیر خارجه تصریح کرد: ایران اجازه نخواهد داد تروریست‌ها آزادانه در کشور‌ها عمل کنند و اعمال تروریستی خود را انجام دهند. ایران با همکاری مستمر با کشور‌ها همواره در حال مبارزه با تروریسم بوده و می‌باشد. مبارزه با تروریسم نیازمند همکاری جمعی است.

غریب آبادی با اشاره به رونمایی از دایره المعارف شهدای ترور گفت: شهدایی که در عرصه‌های مختلف با فداکاری خود امنیت، ثبات و سرافرازی را برای ایرانیان و مردم منطقه فراهم آوردند. امیدواریم شرایطی فراهم برسد که دیگر هیچیک از مردم و کشوری شاهد قربانیان ترور نباشند.

وی در آخر در خصوص افزایش آمار شهدای ترور اظهار داشت: ما پیش از این آماری که اعلام می‌کردیم طبق مستندات سال‌های قبل بود یعنی ۱۷ هزار قربانی. با کار و فعالیت و مستندات جدید آمار قربانیان ترور ۲۳ هزار نفر به ثبت رسیده است.

غریب آبادی: ایران قربانی تروریسم و یکی از کشور‌های مبارزه با این پدیده است. حوادث غزه و جنایات صهیونیست‌ها یکی از موارد بدترین ترور در جهان است که با سکوت محافل جهانی و حمایت‌های برخی کشور‌ها انجام می‌شود.

وی افزود ایران از بدون تاسیس با تهدیدات مورد حمایت خارجی‌ها و ترور گروهی شهروندان بیگناه و مقامات خود مواجه بوده که تاکنون ۲۳ هزار نفر در اینگونه اقدامات تروریستی به شهادت رسیده‌اند.

وی بااشاره به اینکه عوامل ترور مردم کشورمان در بسیاری از کشور‌های اروپایی و غربی هستند، افزود متاسفانه تطهیر تروریست‌ها توسط کشور‌های غربی به یک رویه تبدیل شده با حمایت از عاملان ترور و پذیرش آنها در کشورهایشان

ایران خواستار برخورد جدی با ترور شهروندان خود بوده و واکنش جمعی و همکاری جهانی را می‌طلبد.

غریب آبادی ابراز امیدواری کرد هیچ کشوری شاهد خشونت نباشد

وی گفت آمار قبلی قربانیان مبتنی بر داده‌ها و اسناد گذشته بود، اما در دوره فعلی با همکاری بنیاد شهید و جمعیت هابیلیان و موارد مستندی ارائه شده این آمار به روز رسانی شده و شمار شهدا به ۲۳ هزار نفر رسید.

دبیرکل بنیاد هابیلیان گفت: وظیفه سنگین ماست که برای اعتلای نام شهیدان ترور و شهدای امنیت، صدای رسای آنها در ایران و جهان باشیم.

«محمد جواد هاشمی نژاد» دبیرکل بنیاد هابیلیان دیگر سخنران این مراسم اظهار داشت: گردهمایی امروز ما در این مکان فرصتی ارزشمند برای نکوداشت همه شهیدان ترور و شهدای امنیت است.

وی ادامه داد: وظیفه سنگین ماست که برای اعتلای نام این شهیدان صدای رسای آنها در ایران و جهان باشیم.

هاشمی نژاد افزود: در سال ۱۳۹۰ با همت بنیاد هابیلیان برای نخستین بار اولین دایره‌المعارف رونمایی شد. گذشت بیش از یک دهه از انتشار اولین نسخه و افزایش شهدای ترور، باعث شد به‌روزرسانی این فهرست، احساس شود.

هاشمی نژاد: تجمیع داده‌ها از منابع رسمی کشور برای بروز رسانی تعداد شهدای ترور به مدت ۳ سال زمان برده است. بررسی پرونده شهدا از ابتدای انقلاب، شیوه و مشاغل و تفکیک شهدای ترور انجام شده تا به عنوان یک سند در دسترس باشد.

وی گفت اقدامات تروریستی شامل اقوام مختلف کشورمان بوده و ۲۰ درصد از شهدای ترور از اهل سنت بوده‌اند.

آمار‌های از فهرست جدید

ترور ۶۵۰ زن و دختر

۱۳۶ کودک زیرمدرسه

۴۵۰ فرد سالخورده بالای ۶۰ سال

۱۰۰ مقام سیاسی

۸۰۰ کشاورز

۶۵۰ کارگر

حجت السلام موسوی مقدم نماینده ولی فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران در سخنانی بااستناد به روایات و کتب آسمانی ازجمله قرآن به تشریح مقوله نفاق و دوگانگی و ریشه‌های آن پرداخت

و گفت کسانیکه در دام اینگونه اقدامات می‌افتند افراد منحرفی هستند که بی توجه به نتیجه کاری که می‌کنند با شیوه‌های مختلف دست به ترور می‌زنند.

وی ترور شهدایی ازجمله شهید بهشتی و هاشمی نژاد را ناشی از برداشت غلط فکری گروهک‌های تروریستی دانست که در نهایت این اقدامشان از نفاق سرچشمه می‌گیرد.

وی اندیشه خطرناک ترور و تکفیر را بیماری بزرگ عصر جدید دانست که در برخی محافل به آن تشویق هم می‌شود.

رونمایی از دایره‌المعارف ۲۳ هزار شهید ترور

ادامه روند پیگیری پرونده شکایت از عاملان ترور شهید سلیمانی

معاون حقوقی و بین‌الملل وزیر امور خارجه در پاسخ به سئوالی درباره شکایت از عاملان ترور شهید سلیمانی در محافل بین‌المللی و اینکه این پرونده به کجا رسیده است، گفت: ما در آستانه سالگرد شهادت حاج قاسم سلیمانی، قهرمان مبارزه با تروریسم هستیم. در رابطه با پیگیری‌ها، آن چیزی که در عرصه حقوق بین‌الملل مرتبط با این پرونده جنایت تروریستی است، مرتبط با کنوانسیون ۱۹۷۳ است که ناظر بر مقام‌ها و دیپلمات‌هاست که در زمانی که در ماموریت خارج از کشور هستند، مصونیت دارند.

به گزارش خبرنگار صداوسیما، کاظم غریب آبادی در حاشیه مراسم گرامیداشت سالگرد شهادت شهید سلیمانی و شهدای ترور تصریح کرد: کسانی که مرتبط این جنایت، علیه افراد دارای مصونیت می‌شوند، برابر این کنوانسیون باید پاسخگو باشند.

معاون وزیر خارجه ایران افزود: بررسی‌های این موضوع در چارچوب مسئولیت‌های معاونت حقوقی ریاست جمهوری قرار بود انجام شود. جلسات متعددی هم برگزار شد. فرآیند کنوانسیون، پیچیده و زمان‌بر است؛ اولا باید یک طرح دعوی انجام شود و ۲ کشور گفت‌و‌گو‌ها و مذاکرات را تحت کنوانسیون انجام دهند و اگر کشور قربانی قانع نشد، وارد فاز‌های دیگر که بحث داوری است شوند و بعد از داوری باز هم اگر رضایت کشور قربانی حاصل نشد، مکانیزم مراجعه به دیوان دادگستری دادگستری در چارچوب کنوانسیون پیش‌بینی شده است.

وی در ادامه گفت: این مباحث کاملا حقوقی است و پرونده‌های دعاوی خارج از کشور در چارچوب صلاحیت معاونت حقوقی ریاست‌جمهوری قرار دارد. نشست‌هایی را برگزار کرده‌اند و من امیدواریم هرچه سریعتر جمع‌بندی لازم در این خصوص صورت بگیرد.

معاون وزیر خارجه در ادامه در پاسخ به سوالی درباره مناسبات با عراق درخصوص این پرونده با توجه به اینکه در حمله تروریستی آمریکا، ابومهدی المهندس جانشین سازمان الحشدالشعبی نیز به شهادت رسید، گفت: ما با دستگاه قضایی عراق، ارتباطات مناسبی داریم و عراق برای رسیدگی‌های قضایی به این موضوع، کشور ذی‌صلاحی است. عراق درباره این موضوع تشکیل پرونده داده است و بررسی‌ها و تحقیقات گسترده‌ای هم انجام داده است.

وی افزود: با این حال، هنوز این موضوع به صدور کیفرخواست در چارچوب نظام قضایی عراق منجر نشده است. آن‌گونه که به ما اطلاع داده‌اند، در انتهای مسیر تحقیقات خود قرار دارد.

معاون حقوقی و بین‌الملل وزیر امور خارجه همچنین از برگزاری دور جدید گفت‌و‌گو‌های ایران و سه کشور اروپایی در تاریخ ۲۴ دی ماه (۱۳ ژانویه) خبر داد.

وی درباره زمان برگزاری دور جدید گفت‌و‌گو‌ها بین ایران و سه کشور اروپایی عضو برجام گفت: ما اهل پیش‌بینی نیستیم و باید وارد گفت‌و‌گو‌ها شویم تا ببینیم چه اتفاقی خواهد افتاد. همان‌طور که قبلا اعلام کرده‌ایم، اینها گفت‌و‌گو است و مذاکره نیست.

معاون وزیر خارجه افزود: این گفت‌و‌گو‌ها برای تبیین موضوعات و رایزنی‌های بشتر است تا ببینیم اگر قرار است مذاکراتی شکل بگیرد، باید در چه سیاق و روش و در چه چارچوبی باشد.

معاون وزیر خارجه همچنین در پاسخ به سوالی در خصوص اف‌ای‌تی‌اف و اخبار منتشر شده در مورد موافقت مقام معظم رهبری برای بررسی مجدد این موضوع در مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: من هم خبر را در رسانه‌ها دیدم که مقام معظم رهبری موافقت کردند مجددا این مووضع در دستور کار مجمع تشخیص مصلحت نظام قرار بگیرد. طبیعتا اگر این موضوع در دستورکار مجمع قرار بگیرد، مجمع حسب مسئولیت‌های خود، باید خروجی کار آن این باشد که آیا الحاق ایران به آن ۲ کمیسیون مورد نظر بر مبنای مصلحت کشور است یا نه؟

وی تصریح کرد: اگر این مصلحت را مجمع احراز کرد، طبیعتا سیر بعدی کار انجام می‌شود و موضوع تصویب طبیعتا تسهیل خواهد شد.

غریب آبادی خاطرنشان کرد: مطلع نیستیم که مجمع تشخیص چه رویکردی را خواهد داشت، اما نظر دولت در این زمینه مشخص است و اینکه رئیس‌جمهور و وزیر اقتصاد موضوع را پیگیری کرده‌اند، یعنی نظر دولت مساعد است و امیدواریم بررسی‌ها، کارشناسی و از روی مصلحت و منافع مردم و نظام صورت بگیرد.