شناسهٔ خبر: 70585302 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

شیوع آنفولانزا در خراسان شمالی/گروه‌های پرخطر مراقب باشند

معاون فنی معاونت بهداشتی علوم پزشکی خراسان شمالی، گفت: شاهد اوج شیوع آنفولانزا در خراسان شمالی هستیم و گروه‌های پرخطر مانند سالمندان، کودکان، زنان باردار و افرادی که بیماری‌های زمینه‌ای دارند بیشتر در معرض این ویروس هستند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بجنورد٬ مریم پورآدینه با بیان اینکه داده‌های رصد شده در هفته منتهی به 30 آذرماه امسال نشان می‌دهد که بین 21 تا 23 درصد عفونت‌های تنفسی جاری آنفلوآنزا هستند، اظهار داشت: موارد معمولا انفلوآنزای نوع A و از زیرگونه H1N1 و البته این افزایش مطابق با الگوی طبیعی و مشابه سال‌های پیش از دوران کرونا است.

وی خاطرنشان کرد: خوشبختانه واکسیناسیون گروه‌های هدف، شامل سالمندان، مادران باردار، افراد دارای بیماری‌های زمینه‌ای و سایر گروه‌های پرخطر، به‌صورت رایگان توسط دانشگاه انجام شده است. تاکنون 3600 دوز واکسن بین جامعه هدف توزیع شده است.

معاون فنی معاونت بهداشتی علوم پزشکی خراسان شمالی با تاکید بر رعایت نکات بهداشتی، عنوان کرد: با توجه به اهمیت پیشگیری و مقدم بودن آن بر درمان، نکات بهداشتی و پروتکل‌های پیشگیری از بیماری به‌طور مستمر از طریق رسانه‌ها و بسترهای ارتباطی مختلف، به‌ویژه شبکه شاد، آموزش و یادآوری شده است.

وی با تاکید بر اینکه جای نگرانی در خصوص بیماری وجود ندارد، اعلام کرد: دانشگاه به‌ صورت مداوم وضعیت شیوع بیماری را رصد می‌کند و در صورت مشاهده هرگونه افزایش غیرعادی، اقدامات لازم و جدی را انجام خواهد داد.

پورآدینه نکاتی نیز درباره انواع سوش آنفلوآنزا بیان کرد و افزود: ویروس‌های آنفلوآنزا به چهار نوع اصلی A، B، C و D تقسیم می شوند که ویروس‌های نوع A و B عامل اصلی اپیدمی‌های فصلی در انسان هستند، در حالی که نوع C معمولاً عفونت‌های خفیف‌تری ایجاد می‌کند و نوع D عمدتاً در حیوانات مشاهده می‌شود. 

معاون فنی معاونت بهداشتی علوم پزشکی خراسان شمالی با اشاره به اینکه ویروس آنفلوآنزای A به زیرگروه‌های مختلفی تقسیم می‌شود که برخی از آن‌ها خطرناک‌تر هستند، ادامه داد: زیرگروه‌های H1N1 و H3N2 از جمله زیرگروه‌های شایع و خطرناک آنفلوآنزای A محسوب می‌شوند. 

وی توصیه هایی را نیز مطرح و بیان کرد: برای پیشگیری از ابتلا به آنفلوآنزا، به ‌ویژه نوع‌های خطرناک آن مانند H1N1 و H3N2، توصیه می شود دست‌ها را به طور مرتب به‌ ویژه پس از تماس با سطوح عمومی با آب و صابون بشویید.

پورآدینه با بیان اینکه از لمس صورت (چشم‌ها، بینی و دهان) با دست‌های آلوده خودداری کنید، تاکید کرد: در مکان‌های شلوغ و سربسته، ماسک بزنید تا خطر انتقال ویروس کاهش یابد. رعایت فاصله اجتماعی، پرهیز از تماس نزدیک با افراد بیمار، رعایت فاصله حداقل یک متری در مکان‌های عمومی از دیگر توصیه های معاون فنی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی بود.

وی تصریح کرد: تزریق واکسن آنفلوآنزا به ویژه برای گروه‌های پرخطر مانند سالمندان، کودکان، زنان باردا، و افرادی که بیماری‌های زمینه‌ای دارند، پیش‌تر از سوی معاونت بهداشت دانشگاه انجام شده است و همچنین اطلاع‌رسانی توصیه‌های بهداشتی در فضای مجازی بخصوص پیام‌رسان شاد که جامعه آماری بسیاری از والدین و دانش‌آموزان در آن حضور دارند به‌طور مستمر انجام می‌شود.

پورآدینه همچنین با بیان اینکه مکان‌های سربسته را مرتب تهویه کنید تا جریان هوای تازه برقرار باشد گفت: غذاهای مقوی، میوه‌ها و سبزیجات تازه مصرف کنید، خواب کافی داشته باشید، از اشتراک‌گذاری وسایل شخصی پرهیز و در صورت ابتلا به علائم آنفلوآنزا (مانند تب، سرفه و گلودرد)، در خانه بمانید و استراحت کنید.

وی تاکید کرد: در صورت لزوم و نیاز به درمان دارویی به پزشک مراجعه کنید.

انتهای پیام/311/