شناسهٔ خبر: 70584105 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: قدس آنلاین | لینک خبر

ناسیونالیست‌ها به‌دنبال تکثیر خودشان / چرا ماسک می‌خواهد در انتخابات آلمان تأثیرگذار باشد؟

سخنگوی دولت آلمان دوشنبه ایلان ماسک، میلیاردر آمریکایی و از نزدیکان دونالد ترامپ را به تلاش برای تأثیرگذاری بر انتخابات پارلمان آلمان متهم کرد.

صاحب‌خبر -

قدس؛ پس از فروپاشی دولت ائتلافی به رهبری اولاف شولتس، صدراعظم آلمان، قرار است انتخابات زودهنگام این کشور اوایل اسفند برگزار شود. اظهارات سخنگوی دولت آلمان در واکنش به پست‌های ماسک در شبکه اجتماعی ایکس و مقاله اخیر او در نشریه‌ای آلمانی است که به حمایت از حزب راست‌گرای آلترناتیو برای آلمان موسوم به «اِی‌اف‌دی» ( AFD) پرداخته بود.

احزاب راست در اروپا به ملی‌گرایی و مخالفت با اتحادیه اروپا مشهور هستند. به‌طور کلی در کشورهایی که راست‌ها رأی آورده‌اند احتمال جدایی آن‌ها از اتحادیه اروپا یا حداقل نوعی واگرایی میان آن‌ها و اتحادیه بیشتر شده است.
سخنگوی دولت آلمان گفت: «ایلان ماسک واقعاً تلاش می‌کند بر انتخابات فدرال آلمان تأثیر بگذارد» .

ماسک قرار است با روی کار آمدن دولت جدید ترامپ، به‌عنوان مشاور غیررسمی و رئیس اداره بهره‌وری دولت او فعالیت کند. اظهارات ماسک با آمادگی آلمانی‌ها برای انتخابات زودهنگام پارلمانی آلمان در روز پنجم اسفند همزمان شده است.

مالک شبکه اجتماعی ایکس و مدیرعامل اسپیس‌ایکس پیش‌تر و در ۳۰ آذر با انتشار پستی در ایکس نوشته بود: «تنها ای‌اف‌دی می‌تواند آلمان را نجات دهد».

این پست، واکنش‌های زیادی را در آلمان برانگیخت و بسیاری او را به دخالت در امور داخلی این کشور متهم کردند.

ماسک هشتم دی با انتشار مقاله‌ای در روزنامه آلمانی ولت ام زونتاگ، نظرات خود را تکرار و رویکرد حزب ای‌اف‌دی را در زمینه تنظیم مقررات، مالیات‌ها و آزادسازی بازار ستایش کرد.

او در این مقاله نوشت: «به تصویر کشیدن ای‌اف‌دی به‌عنوان یک حزب راست‌گرای افراطی به‌وضوح نادرست است؛ شریک زندگی آلیس وایدل، رهبر این حزب، یک همجنس‌گرا از سریلانکاست. آیا به نظر شما این [رویکرد] شبیه هیتلر است؟ لطفاً بس کنید».
ماسک در پاسخ به انتقادات، اظهار نظر درباره اوضاع سیاسی آلمان را حق خود دانسته و گفته بود با توجه به سرمایه‌گذاری‌هایش در آلمان می‌تواند از این حق استفاده کند.

یکی از رویکردهای جدی راست‌ها در اتحادیه اروپا مخالفت‌هایشان با پذیرش مهاجران است. حزب ملی‌گرای ای‌اف‌دی هم از این قاعده مستثنا نیست و از مخالفان سرسخت حضور گسترده مهاجران در آلمان است. به دنبال رأی عدم اعتماد پارلمان به صدراعظم آلمان، فرانک والتر اشتاین‌مایر، رئیس‌جمهور این کشور، هفتم دی‌ انحلال پارلمان را اعلام کرد. حزب ای‌اف‌دی با افزایش قابل توجه محبوبیت خود، اکنون در رتبه دوم نظرسنجی‌ها قرار دارد اما احزاب سیاسی اصلی آلمان اعلام کرده‌اند حاضر به همکاری با ای‌اف‌دی نیستند.

در دیگر کشورهای بزرگ اتحادیه اروپا هم احزاب راست در حال رشد هستند. اواخر آذر، دولت فرانسه هم با رأی عدم اعتماد مجلس مواجه شد و فروپاشید. احتمال می‌رود در این کشور هم راست‌ها رأی بیاورند.
به نظر می‌رسد ایلان ماسک در تلاش است جریان‌های سیاسی ناسیونالیست که قرابت فکری بیشتری با ترامپ دارند را به‌عنوان نسخه جایگزین در کشورهای اتحادیه اروپا معرفی کند.