به گزارش قدس آنلاین به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری، عبدالله فاطمی، مدیرعامل شرکت دانشبنیان «سعد فراز بندر نوآور صنعتی»، به تبیین اهداف و دستاوردهای این شرکت پرداخت و با اشاره به تأسیس این شرکت با چشمانداز اجرای پروژههای دریایی، تورهای صیادی و تولید ابزارهای بیرقیب در صنعت کشاورزی و صیادی در استان هرمزگان، بر مفهوم ایجاد اشتغال پایدار برای افراد تحصیلکرده تأکید کرد.
فاطمی توضیح داد: شرکت سعد فراز بندر، از ابتدای تأسیس به دنبال راهحلهایی برای حل مشکلات اقتصادی مردم محلی است.
وی بهویژه بر اهمیت نگهداری از نخلستانها تاکید کرد و گفت: باور عمومی این است که نگهداری از نخلستانها ساده است، اما واقعیت این است که زحمات بسیاری در این مسیر وجود دارد.
این چالشها شرکت را به سمت استفاده از فناوریهای نوین سوق داد. فاطمی اعلام کرد : از ۱۳۹۰، متخصصان داخلی این شرکت با بهرهگیری از دانش بومی و همکاری با دیگر متخصصان ایرانی، پروژهای به نام “ربات نخلستان” را طراحی و اجرایی کردهاند. این ربات هوشمند قادر است پنج فعالیت کلیدی را در نخلستانها و باغات مناطق سردسیر انجام دهد، از جمله کاشت نهال، برداشت خرما و جا به جایی محصولات. همچنین، این ربات در تعمیر زیرساختهای انرژی نخلستانها نیز به باغداران کمک میکند.
مدیرعامل این شرکت دانشبنیان، به دامنه وسیع فعالیتهای این شرکت اشاره کرد و گفت: ما تنها به یک یا دو محصول بسنده نکردهایم. علاوه بر ربات نخلستان، دستگاههایی چون شخمزن و چاپر ذرت نیز برای کمک به کشاورزان طراحی و تولید کردهایم.
فاطمی در ادامه، درباره تأثیر این نوآوریها در مناطق کمتربرخوردار و نقش برنامه ملی آبادیران صحبت کرد و گفت: استانهای سیستان و بلوچستان، بوشهر، هرمزگان، خوزستان و خراسان از مناطق خرماخیز کشور ما محسوب میشوند و استفاده از ربات نخلستان میتواند به افزایش بهرهوری و بهبود معیشت مردم این مناطق کمک کند.
این فعال فناور، با تأکید بر همکاری نهادهای متولی، از جمله وزارت کشاورزی، خاطرنشان کرد: برنامه ملی آبادیران میتواند به عنوان حلقه وصل مهمی میان این نهادها و شرکتهای نوآور عمل کند.