شناسهٔ خبر: 70581294 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

در جلسه مدیرعامل آبفا با خبرنگاران عنوان شد؛

از معیوب بودن ۴۰ درصد از شبکه انتقال آب تا رتبه دوم آبرسانی استان در کشور

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کهگیلویه و بویراحمد، ۴۰ درصد از شبکه انتقال آب استان معیوب است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای کهگیلویه و بویراحمد، صالحی در جمع خبرنگاران استان با بیان اینکه الگوی مصرف آب در بالاتر از سایر استان‌ها است، گفت: الگوی مصرف کشوری ۱۴ متر مکعب است، در حالی که این میزان در استان به ۱۷ متر مکعب می‌رسد.

مدیرعامل آب و فاضلاب استان با بیان اینکه ۹ هزار کیلومتر خط انتقال آب در استان وجود دارد، اظهار داشت: متأسفانه ۴۰ درصد از این خطوط انتقال دچار نقص و معیوب هستند.

او همچنین از اصلاح ۴۰ کیلومتر خط انتقال در شهر یاسوج خبر داد و افزود: نصب شیرهای فشارشکن نیز به کاهش بار آب کمک کرده است، اما به طور میانگین روزانه ۱۷ مورد شکستگی در خطوط آب‌رسانی داریم.»
صالحی در ادامه به نیاز به بهبود زیرساخت‌ها و تأمین اعتبار لازم برای طرح ها اشاره کرد و ادامه داد: طرحهای محرومیت‌زدایی و جهاد آبرسانی آغاز شده و با پوشش ۱۰۲ روستا در آبرسانی، استان ما توانسته است رتبه دوم کشور را کسب کند.
وی همچنین به هزینه‌های بالای آبرسانی در استان اشاره کرد و گفت: به دلیل موقعیت خاص منطقه، هزینه تمام‌شده آبرسانی در کهگیلویه و بویراحمد ۱۰ برابر شرایط عادی است.
صالحی در بخش دیگری از سخنانش به راه‌اندازی تصفیه‌خانه اضطراری آب یاسوج پس از ۷ سال اشاره کرد و افزود: این طرح با ظرفیت ۲۰۰ لیتر بر ثانیه وارد مدار شده است.

 او همچنین به رفع تنش آبی در مناطق سروک، تلخسرو، شهرک ولایت و الغدیر اشاره کرد و از تخصیص ۴۲۰ لیتر آب به گچساران از سد کوثر خبر داد.
وی از شناسایی ۳ هزار انشعاب غیرمجاز در استان خبر داد و تصریح کرد: تبدیل قانونی این انشعابات به مجاز در حال انجام است.
 مدیر مرکز پایش و نظارت بر کیفیت آبفا کهگیلویه و بویراحمد، نیز به چالش‌های موجود در زمینه کیفیت آب اشاره کرد و گفت: سایت دفن زباله دو پشته دشتروم یک تلمبار غیر بهداشتی است.

 سارا جمشیدی، با بیان اینکه تعدد شکستگی‌ها می‌تواند به افزایش آلودگی منجر شود، گفت: در زمان شکستگی، معمولاً تا زمان ترمیم آب، شبکه قطع می‌شود.

وی همچنین از افزایش قیمت مواد ضد عفونی کننده خبر داد و گفت: قیمت هر کیلو کلر به دلیل افزایش دلار رشد کرده است.

 جمشیدی در ادامه به وجود ۸ چاه آب در منطقه تنگ کناره یاسوج اشاره کرد و گفت: همجواری این چاه‌ها با سایت دفن زباله دو پشته دشتروم، نگرانی‌هایی را ایجاد کرده است، اما آب این چاه‌ها دارای سلامت است و نظارت بر کیفیت آن انجام می‌شود.
مدیر مرکز پایش و نظارت بر کیفیت آبفا کهگیلویه و بویراحمد، دوپشته دشتروم و کشتارگاه یاسوج را به عنوان تهدیداتی برای سلامت آب دانست و گفت: با وجود این چالش‌ها، نظارت مستمر بر سلامت آب انجام می‌شود و در بحث روستایی نیز باید تقویت دستگاه‌های گندزدایی را داشته باشیم.
معاون بهره‌برداری شرکت آب و فاضلاب کهگیلویه و بویراحمد، نیز اعلام کرد که تاکنون هیچ گونه فرونشستی در پی برداشت آب از چاه‌های فعال در استان گزارش نشده است.

رضا آرمون،در ادامه افزود:در فصل زمستان، شاهد افزایش شکستگی‌های شبکه آب هستیم و همچنین کاهش دبی آب چاه‌های استان در این فصل مشهود است.

 وی با اشاره به وضعیت سطح دینامیکی چاه‌ها، گفت: در دهدشت، این سطح نهایتاً یک متر کاهش پیدا می‌کند، در حالی که در بویراحمد این میزان می‌تواند تا ۱۲۰ متر نیز برسد.
معاون بهره‌برداری آب و فاضلاب استان با اشاره به تأثیر بارش‌ها بر ظرفیت چشمه‌های تأمین آب، ابراز داشت: عوامل متعددی بر قطعی آب مؤثر است و کاهش بارش‌ها نیز بر این موضوع تأثیرگذار بوده است.
آرمون همچنین به نقش برداشت آب در فرونشست اشاره کرد و تأکید کرد: تاکنون فرونشستی در زمینه برداشت‌های آب در استان گزارش نشده است.