عطنا - دانشگاه علامه طباطبایی، در تاریخ ۳ دی ۱۴۰۳ میزبان مناظرهای با عنوان «بازهم برجام: شاهکار یا کابوس؟» با حضور آقایان دکتر فواد ایزدی و حسن بهشتیپور بود.
هدف از برگزاری این مناظره، نقد و بررسی متن برجام و پیامدهای آن بود که توسط شورای دانشکدههای علوم ارتباطات و مدیریت و حسابداری برگزار شد.
در ابتدای این مناظره، دکتر فواد ایزدی گفت: "وضعیت کشور پس از انعقاد برجام بدتر شده است. هرچند گشایشهای کوچکی حاصل شد، اما آمریکاییها تنها بخشی از تعهدات خود را عملی کردند و در نهایت نیز از برجام خارج شدند. برجام نه تنها دستاورد امنیتی ندارد، بلکه اگرچه ممکن است دستاوردهایی اقتصادی داشته باشد، اما ریشه مشکلات اقتصادی در تحریمهاست".
حسن بهشتیپور نیز در پاسخ بر لزوم تفاوت قائل شدن بین متن برجام و اجرای آن تأکید کرد. او تصریح کرد: "یکی از مهمترین دستاوردهای برجام لغو شش قطعنامه سازمان ملل علیه ایران است که به موجب آن، امنیت جمهوری اسلامی بهطور قابل توجهی افزایش یافته است".
وی به دستاوردهای برجام از جمله رفع تحریمهای هستهای هم اشاره کرد و افزود: "نباید تصور میشد که تمام تحریمها با برجام لغو میشود".
مجری به نقد پیامدهای سازوکار اسنپ بک در برجام پرداخت و بهشتیپور اذعان کرد: "ایران از روی ناآگاهی این تصمیم را اتخاذ کرده و در صورت عدم همکاری ایران، کمیسیونها و شوراهای خاصی برای بررسی وضعیت تشکیل میشود".
ایزدی در پایان به استفاده انتخاباتی از برجام اشاره کرد و گفت: "رئیسجمهور قبلی با وعدههای مرتبط با احیای اقتصادی و راه اندازی چرخ سانتریفوژ رأی به دست آورد، در حالی که وضعیت کنونی حاکی از عدم همکاری جدی اروپا نیز هست".
حاضران در مناظره در پایان سوالاتی را در مورد ابعاد مختلف توافق هستهای و چالشهای پیش روی ایران در عرصه بینالمللی در این زمینه مطرح کردند.
عطنا را در شبکههای اجتماعی دنبال کنید:
روبیکا روبینو