مهری فرشاد روز چهارشنبه به خبرنگار ایرنا اظهار کرد: این خدمات درمانی شامل شیمی درمانی، پرتو درمانی و پاراکلینیک است که در بیمارستان امام علی (ع) بجنورد به انواع بیماران سرطانی ارایه می شود.
وی افزود: بیماران سرطانی، پس از تهیه دارو، خدمات شیمیدرمانی و رادیوتراپی را به صورت رایگان دریافت می کنند.
فرشاد ادامه داد: بیماران سرطانی و خاص پس از دریافت خدمات درمانی باید پروندههای خود را برای ثبت در بیمه تشکیل دهند، پس از تکمیل پرونده بیمار میتواند خدمات مورد نظر خود را در بیمارستانهای زیر پوشش دریافت کند.
مسوول بخش بیماران خاص دانشگاه علوم پزشکی خراسانشمالی یادآور شد: تاکنون هشت هزار و ۵۰ بیمار خاص و سخت درمان در استان شناسایی شدند که از این تعداد چهار هزار و ۳۵۰ نفر جزو بیماران خاص هستند.
فرشاد با بیان اینکه بیماران پس از شناسایی توسط پزشک به معاونت درمان ارجاع می شوند، گفت: اطلاعات آن ها برای شناسایی به بیمه ارسال و بیماران نشان دار می شوند و به این ترتیب، بیماران خاص و سرطانی میتوانند از خدمات بیمهای بهرهمند شوند.
بر اساس تعریف وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، چهار بیماری تالاسمی، هموفیلی، دیالیز و ام اس در زمره بیماران خاص قرار میگیرند.
بیماریهای سرطان، پیوند کلیه، دیابت، اوتیسم و ای بی را در دسته بیماریهای سخت درمان دستهبندی میکنند.
خراسان شمالی روی کمربند سرطان قرار دارد که از شمال ایران و از استان هایی همچون گلستان آغاز شده و تا شمال چین ادامه دارد و به همین دلیل آمار برخی از سرطان ها از جمله سرطان دستگاه گوارش در آن از میانگین کشور بیشتر است و روند افزایشی دارد.
این استان با جمعیت یک میلیون نفری که نیمی از آنها در مناطق روستایی ساکن هستند در شمال شرق کشور واقع است.