به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، علی داودی با اشاره به اجباری بودن استاندارد تجهیزات تفریحی اظهار کرد: براساس قانون تقویت و توسعه نظام استاندارد، این سازمان دستگاه اجرایی مستقل دولتی است و زیر نظر مستقیم رئیس جمهور اداره میشود که بهعنوان مرجع رسمی حاکمیتی در کشور عهدهدار سیاست گذاری، حسن نظارت و هدایت نظام استاندارد و اطمینان بخشی به کیفیت کالاها و خدماتی است که در داخل کشور تولید، یا ارائه و یا به کشور وارد و یا از کشور صادر میشود.
سازمان ملی استاندارد میتواند با تصویب شورایعالی استاندارد اجرای استاندارد و یا بخشی از آن را که از نظر آیینهای کار، ایمنی، حفظ سلامت عمومی، حفظ محیط زیست، حمایت از مصرف کننده و تولید کننده و نیز در نظر گرفتن سایر جهات، ضروری میباشد با تعیین مهلتهای مناسب اجباری اعلام نماید.
مدیر کل استاندارد خوزستان گفت: پس از انقضای این مهلت، هر گونه تولید کالا و ارائه خدمت یا عرضه، تمرکز و انبار نمودن کالا بدون دریافت نشان استاندارد، ممنوع است.
داودی عنوان کرد: یکی از کالاهایی که مشمول مقررات استاندارد اجباری میباشد، تجهیزات تفریحی هستند؛ این تجهیزات در زمان تولید و همچنین حین استفاده مشمول استاندارد هستند. به نحویکه پیش از تولید این تجهیزات باید تولید کنندگان پروانه استاندارد را دریافت نمایند و کسانی که میخواهند این تجهیزات را خریداری کنند نیز باید به این نکته توجه داشته باشند که میباید از تولید کنندگانی که پروانه کاربرد علامت استاندارد معتبر دارند، تجهیزات تفریحی را تامین نمایند.
وی با اشاره به اینکه تجهیزات تفریحی به سه دسته سبک، نیمه سنگین و سنگین تقسیم میشوند، اضافه کرد: صرفا داشتن پروانه استاندارد تولید کننده در زمان تامین تجهیزات تفریحی کافی نیست و باید در زمان بهره بردای نیز گواهینامه بهره برداری از این سازمان دریافت شود.
مدیر کل استاندارد خوزستان گفت: گواهینامه ایمنی برای بهره برداری از تجهیزات سبک تنها در زمان بهره برداری و پس از بررسی شرکت بازرسی و تایید، صادر میشود، اما تجهیزات سنگین و نیمه سنگین، مشمول گواهینامه طراحی و حین ساخت نیز میباشند که در این راستا شرکت بازرسی در زمان تولید تجهیز با بررسی دفترچه طراحی و همچنین نظارت بر کلیه مراحل ساخت تجهیز و حتی مواد بکار رفته در ساخت تجهیز نظارت دقیق نموده و از رعایت الزامات استاندارد در ساخت هر تجهیز اطمینان حاصل مینماید که پس از طی مراحل و در نهایت قبل از بهره برداری، گواهینامه حین ساخت صادر میشود و در زمانی که تجهیزات نصب میشود، شرکت بازرسی بر مراحل مختلف نصب تجهیز نیز نظارت میکند تا الزامات ایمنی به طور دقیق رعایت و سپس گواهینامه ایمنی صادر میشود.
داودی تصریح کرد: بنابراین در مجموع پروانه کاربرد علامت استاندارد، گواهینامه حین ساخت و گواهینامه نصب و بهره برداری باید برای تجهیزات تفریحی صادر شود.
وی عنوان کرد: تجهیزاتی که در شهربازی نصب میشوند مشمول مقررات استاندارد اجباری هستند که باید در سامانه "isad" که سامانه ویژه تجهیزات تفریحی است ثبت و فرایند صدور گواهینامه در این سامانه انجام شود.
مدیر کل استاندارد خوزستان گفت: نمایندگان شهرداریها علاوه بر بازدیدهای میدانی، باید به این سامانه مراجعه و از معتبر بودن گواهینامه تجهیزات تفریحی مورد استفاده اطمینان حاصل نمایند.
داودی خاطرنشان کرد: اعتبار گواهینامه این تجهیزات سالانه میباشد و بهره برداران باید دو ماه قبل از منقضی شدن گواهینامه درخواست تمدید اعتبار را ارائه نمایند تا اگر نقصی وجود دارد سریعا برطرف و در صورت عدم وجود نقص گواهینامه برای مدت یک سال تمدید میشود.
وی با اشاره به وضعیت تجهیزات تفریحی در شهربازیها و پارکهای اهواز گفت: شهرداریها باید از فعالیت تجهیزات تفریحی فاقد گواهینامه استاندارد جلوگیری نمایند، در غیر اینصورت در صورت وقوع حادثه، عواقب این مساله متوجه بهره بردار و شهرداری مربوطه میباشد.