به گزارش خبرگزاری مهر، نمایشگاه انفرادی مجسمههای آرزو آزادی از ۱۳ دی در باغ موزه هنرهای ایرانی افتتاح میشود.
در این نمایشگاه ۱۰۰ مجسمه از این هنرمند معاصر به نمایش گذاشته خواهد شد و همزمان با افتتاحیه نمایشگاه، جلسه نقد و بررسی آثار پنجشنبه ۱۳ دی ساعت ۱۷ با حضور هنرمندانی همچون عباس مجیدی، جعفر نجیبی، اکبر نیکان پور، کامبیز برنجی و مهناز پسیخانی برگزار خواهد شد.
آرزو آزادی درباره چگونگی شکلگیری ایده برپایی این نمایشگاه گفت: دنیای هنر امروز، نقشهایی است که انسان اولیه در غار تنهایی خود میکشید. غاری که برای هنرمند امروز میتواند نماد ناخوداگاه ذهنی او باشد. شکل گیری آثار این نمایشگاه به همین ایده بر میگردد؛ اینکه هر انسانی غاری دارد که به درون آن میخزد و در آن به مسائل پیرامون و اتفاقات زندگیاش فکر میکند. در این غار تنهایی من حسهای مختلف اعم از تلخی و شیرینی و خشم و محبتی را که از دیگران گرفتهام تبدیل به مجسمههایی کردهام که در این نمایشگاه میبینید و در واقع حسهای گوناگون از آدمهای اطرافم، این امکان را فراهم کرد تا آنها را به مجسمه تبدیل کنم. میتوانم بگویم این مجسمهها آدمهای پیرامون من هستند و گاهی برای این که از آنها عبور کنم آنها را در قالب مجسمه ساختم و سعی کردم آنها را در ذهن خود بازآفرینی کنم.
وی درباره تکنیک و مشخصه این آثار اضافه کرد: این مجسمهها همگی مربوط به دو سه سال گذشته هستند و در ساختن آنها از تکنیک پاپیه ماشه در ابعاد مختلف بهره گرفتهام.
در بیانیه این نمایشگاه آمده است: «اینجا هیچ چیز آن گونه که به نظر میرسد نیست! شیرها، شیر نیستند و پرندهها همه کار میکنند غیر از پرواز. پس نمیتوان به چشمها اعتماد کرد. میشود دید، شک کرد و باز هم شک کرد. گویی حس، تنی را برای پوشیدن انتخاب کرده و به خودش تجسم بخشیده است. ارتباط نزدیک از نوع اول! با برخی از این پرندهها میتوان به ماقبل تاریخی رفت که هرگز اتفاق نیفتاده و این میتواند به معنای یگانگی و کم سابقه بودن این موجودات باشد که پیش از این اتفاق نیفتادهاند. هر جا در این مجموعه موجوداتی هست شدهاند که پیش از این نبودهاند چیزی به جهان اضافه کردهاند و سعی کردهاند شکل قدیم جهان را زیباتر کنند. جهانی که نمیتواند بخندد، شگفت زده شود یا خشم را تجربه کند ... جهانی که حتی نمیتواند گریه کند. اینگونه است که آرزو آزادی به دنیا آمده تا در مجسمههایش همه چیز را تجربه کند و آرزوی آزادی را همچون هنرمندان دیگر محقق کند. گویی این کار جان بخشیدن به جهان است و بس!»
آرزو آزادی (اکرم السّادات شرقِ آزادی) نقاش، تصویرگر و مجسمه سازی است که بر مبانی تجسمی و سنتهای تصویری نگارگری و تصویرسازی روایی مسلط است و از ترکیب همه اینها با زبان و فرهنگ عامه بهره میبرد. ویژگیهای زیباییشناسانه او در استفاده از نقوش، بافتهها، مراسمها، آئینها، روایات و قصهها شکل گرفتهاند و او در آثار خود اعم از مجسمه و نقاشی از المانها، موتیفها و نشانههای فرهنگ عامه، سنت و قصههای عامیانه بهره میبرد تا زیست جهان خود را برای ما تشریح کند.
آزادی متولد ۱۸ اردیبهشت ۱۳۵۶ است و فارغ التحصیل هنرستان در سال ۱۳۷۵. فوق دیپلم گرافیک را سال ۱۳۸۷، لیسانس گرافیک را ۱۳۹۰ و فوق لیسانس تصویرسازی را سال ۱۴۰۲ دریافت کرد. از جمله فعالیتهای هنری او میتوان به مدیریت نگارخانه سازمان فرهنگی و هنری از سال ۱۳۷۵ - ۱۳۹۷ و مدیریت و تدریس در آموزشگاه آزاد هنری وزارت ارشاد از سال ۱۳۹۴ تا کنون اشاره کرد. ضمن این که از سال ۱۳۸۹ تا ۱۳۹۴ مدرس هنرستان پلی تکنیک بوده است. او همچنین از سال ۱۳۷۴ تا کنون مدرس نقاشی کودکان و نوجوانان و خلاقیت کودکان بوده و کسب مقام نخست در جشنواره شور زندگی از دانشگاه روسیه در سال ۲۰۱۴، شرکت در نمایشگاههای مختلف خارجی و داخلی در کارنامه او به چشم میخورد. او همچنین برگزیده جشنواره تصویرسازی «شمسه» در سال ۱۳۹۰ است و بیش از ۳۰ نمایشگاه انفرادی تا کنون برگزار کرده است. آزادی تصویرگر و مؤلف کتاب «آگه گفتی قصه من چیه» در ۲ جلد، تصویرگر کتاب «خلاقیت در نقاشی کودکان» (۱۳۹۷)، نویسنده کتاب «انسان و طبیعت در تصویرگری اشعار حیدر بابای شهریار» (۱۴۰۲) نیز است.
نمایشگاه آثار مجسمه آرزو آزادی پنجشنبه ۱۳ دی ساعت ۱۶ افتتاح خواهد شد و تا ۱۹ دی ۱۴۰۳ ادامه خواهد داشت. باغ موزه هنر ایرانی در میدان تجریش خیابان شهید دربندی، خیابان دکتر حسابی واقع شده و ساعت بازدید از این نمایشگاه ۱۰ الی ۱۷ است.