سید بدر البوسعیدی، وزیر خارجه عمان در حالی بهتازگی به دعوت سیدعباس عراقچی، وزیر امور خارجه وارد تهران شد که ایران و عمان طی هفتههای گذشته شاهد تسریع تحولات منطقهای بودهاند.
ایران بهعنوان بازیگر مهم و تاثیرگذار، برای کشورهای منطقه و فراتر از آن در غرب، بازیگری مهم در شکل دادن و تاثیرگذاری بر روند تحولات آتی منطقه است و آنگونه که برخی ادعا میکنند نادیده گرفتن یا به عقب راندن آن از تحولات منطقه، اقدامی ناممکن محسوب میشود؛ این موضوع در رایزنیهای دیپلماتیک پرتعداد و تاثیرگذار وزیر امور خارجه ایران خود را بیش از هر زمان دیگری نمایان کرده است.
در عین حال، عمان از چند دهه پیش براساس موقعیت ژئوپلتیکی خود پا در مسیر دیپلماسی میانجیگری نهاده و در موضوعهای مختلفی ایفای نقش کرده است؛ اعتبار دیپلماتیکی که مسقط از رهگذر ایفای نقش میانجیگر معتبر در سیاست بینالملل برای خود کسب کرده است، سبب شد برخی، از این کشور با عنوان سوئیس خاورمیانه یا کانال ارتباطی یاد میکنند.
دیدارهای وزیر خارجه عمان که از وزارت امور خارجه آغاز شد و در شورای عالی امنیت ملی خاتمه یافت، نشان میدهد که دستور کار خاصی برای وی در این سفر تعریف شده است.
عراقچی نیز در نشست خبری مشترک با همتای عمانی پس از دیدار و رایزنی از سفر «بسیار به موقع» وزیر خارجه عمان به ایران سخن گفت؛ هرچند رئیس دستگاه دیپلماسی تاکید کرد که همتای عمانی حامل پیامی ازسوی طرف آمریکایی در رابطه با مذاکرات هستهای نبوده است و پیامهای مربوط از مسیر سفارت سوئیس تبادل میشوند.
این اظهارات عراقچی نشاندهنده این واقعیت است که ماموریت خاص البوسعیدی دارای اهدافی است که احتمالا با شرایط منطقه مرتبط است؛ این احتمال زمانی تقویت میشود که وزیر خارجه عمان در دیدار با مسعود پزشکیان، رئیسجمهور پیام مکتوب هیثم بن طارق، سلطان عمان را به وی ارائه کرد؛ پیامی که به گفته البوسعیدی در نشست خبری مشترک با همتای ایرانی، در چارچوب ادامه مشورتها و ادامه تاکید بر گسترش روابط بین ۲ کشور است.
- بیشتر بخوانید:
- عراقچی: وزیر خارجه عمان در سفر به ایران حامل پیامی از طرف آمریکا نبوده است
- سفر وزیر خارجه عمان به ایران/ البوسعیدی با عراقچی دیدار کرد
وی همچنین تصریح کرد: براساس نظر رهبر معظم انقلاب تغییری در دکترین هستهای ایران ایجاد نشده است.
در دیدار وزیر خارجه عمان با محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی نیز موضوعهای مانند تحولات سوریه، جنایتهای رژیم صهیونیستی در منطقه، روابط ایران و عمان و حجم مبادلات تجاری ۲ کشور مورد بحث قرار گرفت و طرفین بر افزایش همکاریهای منطقهای با هدف منتفعسازی کشورهای منطقه تاکید دارند.
افزایش همکاریهای تجاری و اقتصادی، تحولات سوریه، جنگ غزه و موضوع هستهای ایران بهعنوان محورهای رایزنی مقامهای ایرانی و فرستاده عمانی نشان میدهد که تهران و مسقط بر ضرورت تداوم همکاری و رایزنی در سطوح دوجانبه و منطقهای تاکید داشته و درصدد هستند که با تقویت روابط دوجانبه بر روند تحولات منطقه نیز بهصورت گستردهتر اثرگذار باشند.
با نگاهی به خلاصه سفر فرستاده عمانی به ایران میتوان گفت که پیام مکتوب سلطان عمان فارغ از اینکه در چه موضوعی بوده، پاسخ مشخص را دریافت کرده است و آینده نزدیک نتیجه این تبادل پیام میان تهران و مسقط را آشکار خواهد ساخت.
انتهای پیام/