به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، حجتالاسلام سیدمحمود وزیری کارشناس مسائل مذهبی از کعبه به عنوان خانه خداوند و مردم نام برد و اظهار داشت: یکی از نامهای خانه خدا «بیتالعتیق» است؛ یعنی خانهای که آزاد شد؛ این خانه به امر پیامبر و به دستامیر المؤمنین (ع) از همه بتها پاکسازی شده است.
وی افزود: در تفاسیر قرآن کریم سه معنا برای بیت عتیق از روایات و کتب لغت بیان شده است که هرکدام به نوبه خود جای تأمل و بررسی دارد. در قرآن کریم از خانه خدا به نامهای مختلفی چون، مکه، بکه، بیت معمور و بیت عتیق و… یاد شده است که هر کدام معانی خاص خود را دارند.
این کارشناس مذهبی یکی دیگر از معانی «بیتالعتیق» را خانهای برای همه آزادگان دانست و تصریح کرد: هرکس میخواهد جزء آزدگان عالم قرار گیرد باید قید عبودیت و بندگی خداوند را بپذیرد و از همه طاغوتها و بتها به اشکال گوناگون پرهیز کند.
حجتالاسلام وزیری با بیان اینکه در آیه «و لیطوفوا بالبیت العتیق» برخی مفسران این آیه را مربوط به طواف نساء دانستهاند، ادامه داد: در قرآن از خانه خدا بیستبار و جمعاً در شانزده آیه یاد شدهاست، بدینصورت که «کعبه» دوبار، «البیت» هفتبار، «بیت» یکبار، «بیتالحرام» دوبار، «بیت العتیق» دوبار، «بیتک المحرّم» یکبار، «بیتی» دوبار، «بکه» یکبار، «مسجدالحرام» یکبار و «بیت المعمور» هم یکبار به کار رفتهاست.
این کارشناس مذهبی با بیان اینکه اگر انسان میخواهد به مرحله آزادی و حریت برسد باید اعمال حج را به جا بیاورد، خاطرنشان کرد: خانه خدا یا همان «بیتالعتیق» جایی است که انسان و تمام آزادگان عالم به حریت و آزادگی میرسند.
انتهای پیام/