به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، محمد قوچانی از اعضای شورای اطلاع رسانی دولت، در گفت و گو با سایت انصاف نیوز به موضوع پرونده هسته ای ایران پرداخت.
وی گفت: دولت پزشکیان طرح مشخصی برای این موضوع با محوریت وزارت امور خارجه دارد و البته احتمال دارد میزان نقشآفرینی علی لاریجانی از شمخانی بیشتر باشد.
عضو شورای اطلاعرسانی دولت درباره دلیل مطرح شدن ادعای نقش داشتن در پرونده هسته ای از سوی علی شمخانی گفت: او عضو شورای عالی امنیت ملی نیست اما علاقه دارد که وجهه رازآلود و امنیتی به خود بدهد. به نظر من این ادعا مطرح شده تا سوال و جوابی دربارهاش در رسانهها شود تا به این شکل، موضوع ترویج شود.
شمخانی کمکی به مذاکرات هستهای نکرد
محمد قوچانی درباره دلیل تکذیب نشدن ادعای شمخانی از سوی دولت گفت: در دولت آقای پزشکیان قرار نیست ادعاها تکذیب شود و گذر زمان ثابت خواهد کرد که چه کسی سوار کار است.
این فعال سیاسی میانهرو درباره عملکرد علی شمخانی در دولت حسن روحانی گفت: او هیچ کمکی به برجام و مذاکرات هستهای نکرد و شاید در جهت عکس آن هم عمل کرده باشد. البته اگر این بار میخواهد کمکی کند حتما دولت استقبال کند.
قوچانی در پاسخ به این سوال که آیا دولت پزشکیان برنامه مشخصی برای مواجهه با ترامپ دارد و یا سردرگم و بلاتکلیف است، گفت: تکلیف این دولت با سیاست خارجی کاملا روشن است و هدف اصلی تبدیل بازدارندگی ایران از بازدارندگی صرفا نظامی به بازدارندگی سیاسی است.
این عضو شورای اطلاعرسانی دولت گفت: راهبردهایی برای ارتقا بازدارندگی نظامی به بازدارندگی سیاسی در دولت در حال طراحی و فکر است.
او ادامه داد: بازدارندگی نظامی لازم است و نباید تردید کرد که از نقاط پر افتخار ایران بوده که ایران به این بازدارندگی رسیده است. نباید فراموش کنیم در دوران جنگ برای دستیابی به موشک نیازمند کشورهایی مثل لیبی بودیم. نیازمند بودیم با آمریکا مذاکراتی کنیم. روسها که در طول تاریخ به ایران خیانت کردند عراق را تجهیز میکردند و ما باید در بازار سیاه دنبال موشک میگشتیم.
آغاز گفتوگوی همهجانبه در چند ماه آینده
قوچانی دربارهی زمان احتمالی اجرایی شدن این راهبردهای تازه گفت: مردم ایران قدم جدیدی را در ماههای آینده خواهند دید که رسیدن به برنامهای برای گفتوگوی همهجانبه است.
این فعال سیاسی میانهرو در پاسخ به این سوال که آیا در این طرح جایی برای مذاکرهی مستقیم با آمریکا وجود دارد، گفت: مذاکرهی غیرمستقیم با آمریکا قطعی است، مذاکرهی جمعی با حضور این کشور هم قطعا رخ خواهد داد. ممکن است منافع ما در مذاکرهی مستقیم باشد همانطور که در دولت احمدینژاد هم به دستور رهبری انجام شد، در دورهی روحانی هم همینطور. در دورهی آقای رئیسی هم تلاش کردند اما نتوانستند این کار را انجام دهند.
مذاکرهی مستقیم با آمریکا لازم است
قوچانی بر این باور است که مذاکرهی مستقیم با آمریکا لازم است و میگوید: مذاکرهی مستقیم با این کشور هم به معنای سر تسلیم فرود آوردن و پذیرش هر آنچه ترامپ گفت نیست.
او دربارهی تفاوت این طرح و طرحهای مذاکراتی در دولت روحانی گفت: در دورهی روحانی فکر میکردند که برجام یعنی پیروزی ظریف و روحانی و موضوعی اثرگذار بر آیندهی این دو خواهد بود اما برای پزشکیان و عراقچی الزاما آینده ای به این شکل متصور نیستند.
عراقچی ترکیبی از ظریف و امیرعبداللهیان را ارائه کرد
مدیرمسئول و سردبیر نشریهی آگاهی نو با اشاره به عملکرد عباس عراقچی به عنوان وزیر امور خارجه گفت: او در این دوره عملکرد شجاعانهای از خود نشان داد و ترکیبی از ظریف و امیرعبداللهیان را ارائه کرد. عراقچی هم وجوه گفتگومحور ظریف را دارد و هم وجوه مقاومتمحور امیرعبداللهیان و در حال تبدیل شدن به پدیدهی جدیدی است.
نظام کارگزاری وفادارتر و متخصصتر از عراقچی پیدا نمیکند
او با بیان اینکه نظام کارگزاری جامعتر، وفادارتر و متخصصتر از عراقچی پیدا نخواهد کرد، گفت: او نه به دنبال برندینگ شخصی خود است و نه دنبال اینکه قهرمان شود. از طرفی دیگر مورد اعتماد سران قوا با گرایش های دیگر هم قرار دارد. بدنهی حزب اللهی هم میتوانند بین احمدینژاد که یک بار هم حاضر نشد به سوریه برود از بشار حمایت کند با عراقچی قیاس کنند که آبروی خود را برای چیزی گذاشت که در خلق آن نقشی نداشت و نظرات متفاوتی هم دربارهاش داشت.
قوچانی غربزدهها و شرقزدهها را خطری برای تحقق طرح دولت در سیاست خارجی و مواجهه با ترامپ میداند و میگوید: به لحاظ راهبردی ایران همواره به جهان میانه تعلق دارد. ایران همیشه در نقطهی توازنی قرار داشته و اکنون به موازنهی مثبت ‘هم شرقی هم غربی’ نیاز داریم.
2727