شناسهٔ خبر: 70575501 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: جوان | لینک خبر

«چگونه قایق بسازیم» رمانی با شخصیت مریم میرزاخانی در کتابفروشی‌ها

الین فینی در رمانش که یکی از پرفروش‌ترین آثار نیویورک تایمز در سال ۲۰۲۳ میلادی هم بوده در قالب یک شخصیت مجازی به دانشمند فقید ایرانی، مریم میرزاخانی جان می‌بخشد و سخنرانی‌های او را درباره فلسفه جهان و هستی به منبع الهامی برای قهرمان داستان در راه رسیدن به آرزوهایش مبدل می‌کند. 

صاحب‌خبر -
جوان آنلاین: الین فینی در رمانش که یکی از پرفروش‌ترین آثار نیویورک تایمز در سال ۲۰۲۳ میلادی هم بوده در قالب یک شخصیت مجازی به دانشمند فقید ایرانی، مریم میرزاخانی جان می‌بخشد و سخنرانی‌های او را درباره فلسفه جهان و هستی به منبع الهامی برای قهرمان داستان در راه رسیدن به آرزوهایش مبدل می‌کند. 
به گزارش «جوان» رمان «چگونه قایق بسازیم» نوشته الین فینی با شمایل‌پردازی از شخصیت مریم میرزاخانی، دانشمند فقید ایرانی در قالب کاراکتر یک داستان بلند، روانه بازار کتاب ایران شد. رمان «چگونه قایق بسازیم» راوی داستانی درباره پسر ۱۳‌ساله‌ای به نام جیمی است که رؤیای ساختن یک ماشین را در سر می‌پروراند. ماجراجویی او با زندگی معلمانش، تس و تدگ، در هم آمیخته است که با هر کدام مناقشاتی خاص دارد. در این میان الین فینی در رمانش در قالب یک کاراکتر مجازی به دانشمند فقید ایرانی، مریم میرزاخانی جان می‌بخشد و او و سخنرانی‌هایش را درباره فلسفه جهان و هستی به منبع الهامی برای قهرمان داستان در راه رسیدن به آرزوهایش مبدل می‌کند؛ منبع الهامی که برای او تفسیری تازه از بنیاد‌ها و ساختار‌های زیستی و زندگی دارد. 
نویسنده در این رمان که در یک جامعه کوچک ایرلندی اتفاق می‌افتد، سعی کرده به بررسی ارتباط عشق، خانواده و جامعه نائل شود و نشان دهد که چگونه مأموریت یک نوجوان ماجراجو برای ساخت یک ماشین عجیب می‌تواند مردم را دور هم جمع و به آنها کمک کند از غم و اندوه روزمرگی رهایی یابند. الین فینی، نویسنده و شاعری از غرب ایرلند است. حس شاعرانه او در جای جای متن این رمان چشم‌نواز است و به متن داستان شورانگیزی خاصی بخشیده‌است. کلمات در دست او موجوداتی لطیف به شمار می‌روند که سعی دارند با چاشنی تخیل بر اهمیت ساختار‌های اجتماعی از جمله خانواده تأکید داشته‌باشند. 
این رمان در فهرست بلند جایزه بوکر ۲۰۲۳ و فهرست کوتاه جایزه کتاب سال ایرلند در سال ۲۰۲۳، معرفی شده و در زمره پرفروش‌ترین آثار نیویورک تایمز در سال ۲۰۲۳، به عنوان کتاب روز نیویورکر قرار داشته‌است. ترجمه فارسی این کتاب را بیتا ابراهیمی انجام داده و کتاب از سوی نشر کتاب تداعی در ۳۱۶ صفحه با قیمت ۳۴۸ هزار تومان منتشر شده‌است. زنده یاد مریم میرزاخانی ریاضیدان ایرانی در سن ۳۱ سالگی با عنوان استاد تمام در دانشگاه استنفورد تدریس می‌کرد. میرزاخانی در سال ۲۰۱۴ به دلیل کنشگری در زمینه «دینامیک و هندسه سطوح ریمانی و فضا‌های پیمانه‌ای آنها» برنده مدال فیلدز شد که بالاترین جایزه در ریاضیات است. وی نخستین زن و ایرانی برنده مدال فیلدز است.