جوان آنلاین: رسانههای غربی متعدد در گزارشات اخیر خود ضمن اشاره به احتمال دستیابی به توافق صلح بین روسیه و اوکراین اعلام کردند که احتمالا روسیه کنترل خود بر مناطق آزاد شده را حفظ کند.
به گزارش ایسنا، در همین راستا، نشریه انگلیسی «فایننشال تایمز» شامگاه سهشنبه در گزارشی نوشت که در این توافق احتمالی، «ولودیمیر زلنسکی»، رئیسجمهور اوکراین، با کنترل روسیه بر سرزمینهایی که هماکنون در اختیار دارد، موافقت خواهد کرد و برخی تغییرات سرزمینی نیز انجام خواهد شد. در مقابل، اوکراین تضمینهای امنیتی اروپایی با حمایت آمریکا دریافت خواهد کرد و پیوستن اوکراین به ناتو به تعویق خواهد افتاد.
طبق گزارش این نشریه انگلیسی، «ولادیمیر پوتین»، رئیسجمهور روسیه، نیز معتقد است که در نهایت اراده اروپاییها برای حمایت از اوکراین در برابر روسیه کاهش خواهد یافت.
این خبر توسط هفتهنامه آلمانی «دی ولت» نیز تأیید شده است. به اذعان این هفتهنامه، تسلیمات سرزمینی به روسیه تنها گزینه برای رژیم کییف در هرگونه مذاکرات صلح است.
دی ولت در گزارش تازه خود اشاره کرده که اوکراین به طور قابل توجهی از نظر نظامی ضعیف شده است، بهطوریکه «روحیه نیروهای اوکراین در حال کاهش و تعداد سربازان فراری در حال افزایش است.»
به نظر دی ولت، زلنسکی مجبور خواهد شد که برای آتشبس، سرزمینهای اوکراینی را تسلیم کند.
این گزارش پس از اظهارات «دونالد ترامپ»، رئیسجمهور منتخب آمریکا، منتشر شد که به باور او زلنسکی مایل است «توافقی» برای پایان دادن به مناقشه اوکراین که در سومین سال خود به سر میبرد انجام دهد.
پوتین پیشتر ابتکارهایی برای حل و فصل صلحآمیز مناقشه اوکراین ارائه کرده بود که بهطور خاص شامل اعلام آتشبس فوری توسط مسکو و آمادگی برای مذاکرات پس از خروج نیروهای اوکراینی از مناطق جدید روسیه است.
طبق شروط رئیسجمهور روسیه، کییف نیز باید اعلام کند که از پیوستن به ناتو صرفنظر میکند و باید به غیرنظامی و غیرنازیسازی تفکرات حاکم بر خود پرداخته و وضعیت بیطرف، غیرمتعهد و غیرهستهای را بپذیرد. همچنین، تحریمهای ضدروسیهای غرب نیز باید لغو شود.
گزارشهای رسانههای غربی و گمانهزنی آنها درباره احتمال رسیدن مسکو و کییف به توافق صلح در سال ۲۰۲۵ درحالی است که «دمیتری پسکوف» سخنگوی کاخ کرملین در گفتوگویی بیان کرد که در حال حاضر، هیچ پیششرطی برای پایان دادن به جنگ اوکراین یا هیچ یک از بخشهای آن وجود ندارد.
نزدیک به سه سال از جنگ اوکراین میگذرد و هنوز هیچ چشماندازی برای صلح در این کشور وجود ندارد. این در حالی است که برخی کشورهای غربی بهویژه ایالات متحده آمریکا به جای تمرکز بر راهحلهای دیپلماتیک جهت حلوفصل این درگیری، بر روی ارسال کمکهای مالی و نظامی به کییف پافشاری میکنند و از طرفی روسیه هم بارها خاطرنشان کرده است که تداوم چنین روندی صرفا این جنگ را طولانیتر میکند.