شناسهٔ خبر: 70575254 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

ریاست دانشگاه علوم پزشکی گناباد:

گناباد جزو شهرهای دارای وضعیت خاص سالمندی در کشور است

ریاست دانشگاه علوم پزشکی گناباد با اشاره به اینکه گناباد جزو شهرهای دارای وضعیت خاص سالمندی در کشور است، گفت: احداث کلینیک‌های حوزه سالمندی در دستور کار این دانشگاه قرار گرفته است.

صاحب‌خبر -

عبدالجواد خواجوی یازدهم دی ماه، در نشست خبری با بیان اینکه گردشگری سلامت می‌تواند دانشگاه علوم پزشکی گناباد را به قطب بهداشتی و درمانی تبدیل کند، افزود: خدمات مراقبت و آموزش سلامت در حوزه گردشگری به یکدیگر وابسته هستند.

وی با تأکید بر اینکه تقویت دانشجویان بین‌الملل باعث افزایش مراقبت سلامت در حوزه گردشگری سلامت خواهد شد، اظهار کرد: خوشبختانه اتفاقات خوبی در این خصوص در حال رخ دادن است.

وی با اشاره به اینکه شبکه‌های تحت پوشش دانشگاه اگر گسترش یابد به ۴۰۰ هزار نفر جمعیت خواهیم رسید، گفت: این جمعیت می‌تواند ماندگاری پزشکان را هم تحت تأثیر قرار دهد.

ریاست دانشگاه علوم پزشکی گناباد در ادامه سرانه مشارکت‌های خیرین در سال ۱۴۰۲ در مجموعه علوم پزشکی گناباد را ۹۵۰ هزار ریال به ازای هر نفر اعلام کرد و افزود: این مورد به طور میانگین در کشور ۶۳۰ هزار ریال بوده است.

وی با اشاره به اینکه به دلیل منابع بودجه‌ای و محدودیت‌های نظام سلامت از توان خیرین سلامت استفاده می‌شود و مردم گناباد تاکنون به موضوع سلامت توجه ویژه‌ای داشته و نقش مؤثری در این حوزه ایفا کرده‌اند، گفت: خیرین از ابتدای امسال تاکنون ۶۰ میلیارد ریال در طرح‌های بهداشتی و درمانی حوزه دانشگاه علوم پزشکی مشارکت داشته‌اند که این مقدار در سال قبل ۵۰ میلیارد ریال بوده است.

خواجوی با بیان اینکه باید برنامه‌های کیفیت بخشی خدمات در مراکز علوم پزشکی مد نظر قرار گیرد، گفت: با توجه به نیاز جامعه در حوزه بهداشتی و درمانی و سلامت نباید فقط مصرف کننده علم باشیم بلکه باید بتوانیم تولید علم داشته و به عنوان آموزش پزشکی به رشد و بالندگی برسیم.

ریاست دانشگاه علوم پزشکی گناباد در ادامه عدم حضور پزشکان متخصص دندانپزشکی در گناباد را عامل عدم راه‌اندازی کلینیک دندانپزشکی در شهرستان‌های گناباد و بجستان دانست و گفت: راه‌اندازی کلینیک دندانپزشکی در حوزه دانشگاه علوم پزشکی گناباد در حال پیگیری است و جذب پزشکان متخصص در این حوزه در دستور کار است.

وی با اشاره به اینکه گناباد جزو شهرهای داری وضعیت خاص سالمندی در کشور است، گفت: احداث کلینیک‌های حوزه سالمندی در دستور کار این دانشگاه قرار گرفته است.

خواجوی در ادامه با بیان اینکه برخی مواقع به دلیل تراکم جمعیت در اورژانس بیمارستان مشکلاتی به وجود می‌آید، افزود: مردم عادت کرده‌اند که تمامی خدمات را از بیمارستان بگیرند.

وی اظهار کرد: گرچه بیمارستان و اورژانس قرار نیست پاسخگوی سرماخوردگی عادی باشد اما به دلیل باز نبودن درمانگاه‌های خصوصی و یا سایر مراکز در ساعات پایانی شب نیروهای اورژانس مجبور به پذیرش هستند.

ریاست دانشگاه علوم پزشکی گناباد با انتقاد از اینکه تأمین اجتماعی به هیچ مسئولیت اجتماعی‌اش عمل نکرده‌ است، بیان کرد: متأسفانه تأمین اجتماعی این شهرستان هنوز بیمارستان یا درمانگاه شبانه‌روزی ندارد. گرچه خدمت ارائه می‌دهیم ولی بعد از ۱۱ ماه پول برمی‌گردد.

وی با تأکید بر اینکه ورودی به اورژانس باید کاهش یابد، ادامه داد: گناباد دارای یکی از بهترین دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور است.

خواجوی همچنین با اشاره به اینکه بیمارستان بهلول گنابادی با ۲۵ هزار مترمربع زیربنا و ۲۷۲ تخت در حوزه سلامت ارائه خدمت می‌کند، افزود: در بخش توسعه این بیمارستان بخش تخصصی با ۲۶ تخت روان‌پزشکی و ۵ تخت درمان سوختگی و بخش ناباروری با پیشرفت فیزیکی ۶۵ تا ۷۰ درصد در حال اجراست که در صورت تأمین اعتبار در سال آینده قابل بهره‌برداری خواهد بود و ظرفیت تخت‌های بیمارستان به ۳۰۲ تخت افزایش خواهد یافت.

پذیرش دانشجو برای اولین بار در مقطع phd پرستاری

رضا اسماعیلی معاونت آموزشی دانشگاه علوم پزشکی گناباد در ادامه با اشاره به اینکه ادغام آموزش و نظام ارائه خدمات ابتکار جمهوری اسلامی است، گفت: هرجایی که شبکه بهداشت و بیمارستان آموزشی داشتیم زمینه عدالت آموزشی را در استان‌ها و مناطق مختلف هم فراهم آوردیم.

وی با بیان اینکه یکی از بهترین نظام‌های آموزش عالی سلامت دنیا را به لحاظ کمیت و کیفیت داریم، افزود: حاصل این کار در حال حاضر ۶۹ دانشگاه و دانشکده علوم پزشکی و ۶۹۱۲ رشته محل مصوب است.

معاونت آموزشی دانشگاه علوم پزشکی گناباد با اشاره به اینکه اکنون ۲۲۰ هزار دانشجو در بدنه وزارت بهداشت همراه با ۲۲ هزار هیات علمی در حال تحصیل و پژوهش هستند، خاطرنشان کرد: حدود ۱۰ هزار دانشجو از ۶۰ ملیت مختلف در بدنه وزارت بهداشت ایران در حال تحصیل هستند.

وی بیان کرد: به دلیل ویژگی‌های بسیار به نامی که داریم ایران اکنون به پانزدهمین کشور در تولید علم علوم پزشکی در دنیا تبدیل شده است.

اسماعیلی افزود: اولویت‌های یک سازمان دولتی که از منابع ملی تغذیه می‌شود نیاز محوری و کیفیت آموزش پزشکی مطابق با نیاز روز کشور است که این از موهبت‌های ادغام نظام آموزشی علوم پزشکی در نظام شبکه بوده و گستردگی و عدالت آموزشی را فراهم کرده است.

وی در ادامه با اشاره به اینکه به طور متوسط طی چند سال گذشته سالیانه رشد ۱۰ درصدی را در تعداد پذیرش دانشجو داشته‌ایم، اظهار کرد: امسال برای اولین بار ۵۰۰ دانشجو در این دانشگاه پذیرش شده و تعداد دانشجویان فعال به بیش از ۲۰۰۰ نفر افزایش یافته است.

معاونت آموزشی دانشگاه علوم پزشکی گناباد با بیان اینکه برای اولین بار در مقطع phd پرستاری در این دانشگاه پذیرش دانشجو داشته‌ایم، گفت: دانشگاه علوم پزشکی گناباد به سمت جذب دانشجویان مقطع تحصیلات تکمیلی رفته و اکنون از ۳۱ رشته مقطع دایر در این دانشگاه ۱۶ رشته تحصیلات تکمیلی را دارا است.

دانشگاه علوم پزشکی گناباد ۱۳۰ عضو هیئت علمی در ۴ دانشکده پزشکی بهداشت پرستاری و پیراپزشکی فعالیت دارند و ۲۵ درصد اعضای هیئت علمی این دانشگاه به مراتب دانشیاری و استاد تمامی رسیده که در این مورد در خراسان رضوی جزو مراتب اول هستیم.

محمدحسین اسماعیل‌زاده مسئول اورژانس پیش بیمارستانی و حوادث دانشگاه علوم پزشکی گناباد هم در ادامه میانگین زمان رسیدن پرسنل اورژانس بر بالین مصدومین در حوادث جاده‌ای در گناباد و بجستان را ۸ دقیقه و ۵۰ صدم ثانیه اعلام کرد و گفت: شاخص حضور اورژانس در حوادث درون شهری شهرهای گناباد و بجستان کمتر از ۸ دقیقه است که این میزان در شاخص کشوری ۱۰ دقیقه است.

دانشگاه علوم پزشکی گناباد با ۲ بیمارستان علامه بهلول گنابادی و آیت‌الله مدنی، ۱۷ مرکز سلامت، ۴۶ خانه بهداشت و ۱۶ پایگاه اورژانس و یک پایگاه اورژانس هوایی، مشغول ارائه خدمت به مردم شهرستان‌های گناباد و بجستان در جنوب خراسان رضوی است.

انتهای پیام