شناسهٔ خبر: 70573979 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: آفتاب | لینک خبر

غذا‌هایی که دوست عفونت معده هستند

عفونت معده با مصرف برخی غذاها تشدید می‌شود لذا دانستن این نکته که چه غذایی در این شرایط برای بدن مضر است، کمک زیادی به کاهش علائم بیماری می‌شود.

صاحب‌خبر -
آفتاب‌‌نیوز :

عفونت معده، یکی از مشکلات شایع گوارشی است که می‌تواند ناشی از عوامل متعددی مانند ویروس‌ها، باکتری‌ها یا حتی مصرف برخی غذا‌ها باشد. هنگامی که معده دچار التهاب و عفونت می‌شود، انتخاب‌های غذایی ما می‌توانند تاثیرات زیادی بر روند بهبودی داشته باشند

لبنیات

یکی از گروه‌های غذایی که هضم آن به دلیل وجود قند لاکتوز سخت است، لبنیات هستند. هنگامی که لاکتوز به درستی هضم نمی‌شود، مانند افراد مبتلا به عدم تحمل لاکتوز، گاز و نفخ ایجاد می‌شود. اگر لاکتوز بیش از حد مصرف کنید، به روده بزرگ می‌رود و موجب اسهال می‌شود. هنگامی که با مشکلات گوارشی سر و کار دارید، ممکن است همچنان خوردن ماست و پنیر‌های سفت مشکلی نداشته باشد، زیرا آنها لاکتوز ندارند یا می‌توانید شیر بدون لاکتوز را امتحان کنید.

مواد غذایی اسیدی

سس گوجه فرنگی و مرکبات مانند لیمو، لیموترش، پرتقال و گریپ فروت اسیدی هستند و می‌توانند مخاط معده را تحریک کرده و باعث مشکلات گوارشی شوند. بسیاری از مردم نمی‌دانند که نوشیدنی‌های گازدار نیز اسیدی هستند. بنابراین، وقتی ناراحتی معده دارید از مصرف غذا‌های اسیدی اجتناب کنید.

غذا‌های چرب

غذا‌های چرب انقباضات دستگاه گوارش را تحریک می‌کنند و این امر می‌تواند تخلیه معده را کندتر یا سریع‌تر کند و موجب ایجاد یبوست یا اسهال شود. زمانی که دچار سوء هاضمه می‌شوید، غذا‌های کم چرب را در منوی غذایی خود قرار دهید و وعده‌های غذایی کوچک را با فاصله در طول روز بخورید تا فشار کمتری به معده شما وارد کند. حداقل برای مدتی از مواد غذایی پرچرب مانند کره، بستنی، گوشت قرمز و پنیر خودداری کنید.

غذا‌های سرخ شده

مشکل غذا‌های سرخ شده مانند غذا‌های چرب است. آنها می‌توانند به سرعت در بدن حرکت کنند و هضم نشده، منجر به اسهال شوند یا برای مدت طولانی در دستگاه گوارش شما بمانند و باعث احساس سیری و نفخ شوند. بسیاری از غذا‌های سرخ شده فیبر کمی دارند و هضم آنها به زمان بیشتری نیاز دارد؛ بنابراین اگر با اسهال یا یبوست مواجه هستید، بهتر است برای مدتی از مصرف غذا‌های سرخ شده خودداری کنید. وقتی دچار سوء هاضمه می‌شوید نیز باید از مصرف غذا‌های سرخ‌شده اجتناب کنید، زیرا باعث کاهش سرعت تخلیه معده می‌شوند.

غذا‌های فرآوری شده

اگر یبوست دارید، باید از غذا‌های فرآوری‌شده اجتناب کنید، زیرا فاقد فیبر هستند و اغلب مواد نگهدارنده و رنگ‌های مصنوعی دارند. افراد مبتلا به آلرژی یا دارای حساسیت به این افزودنی‌ها اثرات آنها را در طول دوره‌های مشکلات گوارشی احساس می‌کنند. توجه داشته باشید که برخی از غذا‌های بسته بندی شده همچنین حاوی لاکتوز هستند که می‌تواند موجب نفخ شما شود.

شیرین کننده‌های مصنوعی

شیرین کننده مصنوعی که شاید بیشتر با مشکلات گوارشی مرتبط است سوربیتول است. این قند، سخت هضم است و به طور طبیعی در برخی میوه‌ها از جمله آلو، سیب و هلو یافت می‌شود، همچنین برای شیرین کردن آدامس و غذا‌های رژیمی نیز استفاده می‌شود. هنگامی که سوربیتول به روده بزرگ می‌رسد، اغلب گاز، نفخ و اسهال ایجاد می‌کند. اگر اسهال دارید، برچسب مواد غذایی را بخوانید تا بتوانید از مصرف سوربیتول اجتناب کنید.

غذا‌های فاسد

بسیاری از غذا‌هایی که در یخچال نگهداری می‌شوند مانند تخم مرغ، محصولات لبنی و گوشت می‌توانند فاسد شوند. باکتری‌هایی مانند سالمونلا و اشریشیا کلی نیز می‌توانند از گوشت خام به سبزیجات و میوه‌ها منتقل شوند. خوردن غذا‌های آلوده نیز می‌تواند باعث مشکلات گوارشی یا بدتر شدن اسهال و استفراغ شود. مسمومیت غذایی می‌تواند تهدیدکننده زندگی باشد.

قهوه

کافئین حرکات دستگاه گوارش را تحریک می‌کند و باعث حرکت سریع‌تر محتویات آن می‌شود. بنابراین، مقادیر بیش از حد آن می‌تواند باعث اسهال شود. به یاد داشته باشید که چای، نوشابه و شکلات منابع دیگر کافئین هستند و باید تا زمانی که ناراحتی‌های شکمی از بین بروند متوقف شوند.

غذا‌های تند

اگر حالت تهوع، استفراغ و اسهال دارید، بهتر است از انتخاب‌های غذایی که سیستم گوارشی را تحریک می‌کنند، از جمله غذا‌های تند اجتناب کنید. غذا‌های تند هیچ تاثیری بر برخی افراد ندارند، اما برای برخی دیگر باعث سوء هاضمه می‌شوند. به طور کلی، زمانی که مشکلات گوارشی دارید، باید غذا‌های ملایم را انتخاب کنید و اگر به آنها حساس هستید، حتما از مصرف این ادویه‌ها اجتناب کنید.

سخن پایانی

انتخاب‌های غذایی ما نقش مهمی در مدیریت عفونت‌های معده دارند. با شناخت غذا‌هایی که می‌توانند عفونت را تشدید کنند، می‌توانیم به بهبود هرچه سریع‌تر وضعیت خود کمک کنیم. از مصرف غذا‌های چرب، تند و فرآوری شده بپرهیزید و به جای آنها، گزینه‌های ملایم و مغذی را در برنامه غذایی‌تان بگنجانید. همچنین، توجه به نشانه‌های بدن و مشورت با پزشک در هنگام بروز عفونت‌های معده بسیار اهمیت دارد.