شناسهٔ خبر: 70571605 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: بولتن‌نیوز | لینک خبر

خورشید رام کشاورزان می‌شود

کشاورزان از زمین و خورشید برق می‌گیرند و مازاد آن را به دولت می‌فروشند و یا رمز ارز قانونی استخراج می‌کنند.

صاحب‌خبر -

به گزارش  بولتن نیوز به نقل از فارس؛ «کشاورزان فقط استان یزد از قطعی برق ۷ هزار میلیارد تومان خسارت دیدند» رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان یزد می‌گوید.

به هم ریختن برنامه کشت،‌دما و محلول پاشی سیستم گلخانه‌ از بین رفتن تجهیزات چاه‌ها، افزایش تلفات دامداری‌ها و مرغداری ها از تبعات قطعی برق است با این حال کشاورز می‌تواند از زمین و زمان برق بگیرد.

رئیس سازمان امور اراضی کشاورزی رضا افلاطونی می‌گوید «برای توسعه انرژی های تجدید پذیر؛ زمین یک ماهه واگذار می‌شود» 

قطعی برق به دلیل ناترازی انرژی از آبانماه شروع شد رئیس اتاق اصناف کشاورزی قاسم پیشه‌ور می‌گوید که «خاموشی برق، کشت پاییزه را ۳۰ درصد کاهش داد».

بازرس اتحادیه مرغداران گوشتی از خسارت ۲۰ درصدی قطعی برق به مرغداری ها خبر داد.

از هر ۳۴ عدد پنل خورشیدی ۵۵۰ وات برق بدست می‌آید که برای تأمین انرژی  پمپ‌های آب، سیستم‌های آبیاری، روشنایی مزارع، و مشاغل مرتبط با کشاورزی کفایت می‌کند.

کشاورزان کشورهای ایسلند، کاستاریکا و چین در تولید انرژی‌های تجدیدپذیر پیشرو هستند. ایسلند بیشترین تکیه بر انرژی‌های تجدیدپذیر را دارد،کاستاریکا نزدیک به ۹۸ درصد از برق خود را از منابع تجدیدپذیر تامین می‌کند. چین نیز به عنوان بزرگ‌ترین تولیدکننده برق از انرژی‌های تجدیدپذیر در دنیا شناخته می‌شود.

کارشناس کشاورزی ابراهیم مرادزاده می‌گوید که محدودیت زیادی برای صدور مجوز نصب پنل خورشیدی دارد و گران است برقی که بتوان هزینه پمپاژ یک اینچ آب را تامین کرد حدود ۱۰۰ میلیون تومان تمام می‌شود.

در مقابل مدیر عامل شرکت توانیز مصطفی رجبی مشهدی می‌گوید که مشوق‌ها در دستور کار است و کشاورزانی که ۸۰ درصد برق چاه خود را از انرژی تجدید پذیر تامین کنند از برنامه مدیریت مصرف معاف می‌شوند، به علاوه دولت مازاد برق کشاورزان را خریداری می‌کند و طبق قانون آنها اجازه استخراج رمز ارز به صورت قانونی دارند.

بر اساس مطالعات اندیشکده انرژی، در سال ۲۰۲۲ نیمی از انرژی مورد استفاده در اتحادیه اروپا از انرژی‌های تجدید پذیر بوده است.

برچسب‌ها: