شناسهٔ خبر: 70570971 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: بهار | لینک خبر

نوشیدن قهوه این نوع‌سرطان را از شما‌دور می‌کند

صاحب‌خبر -
گروه علمی: خطر ابتلا به سرطان سر و گردن در افرادی که روزانه چهار فنجان یا بیشتر قهوه می‌نوشیدند در مقایسه با افرادی که قهوه نمی‌نوشیدند، ۱۷ درصد کمتر است و شامل سرطان‌هایی می‌شود که بر نواحی مانند دهان و گلو تأثیر می‌گذارند.

به گزارش ایسنا، تجزیه و تحلیل جامع دانشمندان، فواید بالقوه قهوه و چای را در کاهش خطرات سرطان روشن کرده و عادت روزانه شما به نوشیدن قهوه ممکن است بیشتر از این باشد که سبب بیداری شما شود بلکه می‌تواند به محافظت در برابر سرطان سر و گردن نیز موثر واقع شود. سرطان سر و گردن هفتمین سرطان شایع در سراسر جهان است و موارد ابتلا به این نوع سرطان در کشورهای با درآمد کم و متوسط افزایش یافته است. 
 
 
در حالی که نتایج تحقیقات علمی گذشته فوایدی در مورد مصرف قهوه و چای و کاهش خطر ابتلا به سرطان را مشخص کردند، تحقیقات علمی کنونی اثرات متفاوت آن‌ها را در زمینه‌های مختلف سرطان سر و گردن نشان می‌دهد، از جمله مشاهده این که حتی قهوه بدون کافئین نیز تأثیر مثبتی دارد. 
علی مهجوریان درباره اثرات افزایش جهانی قیمت قهوه در ایران، اظهار کرد: قیمت قهوه در جهان به صورت میانگین در سال میلادی جاری حداقل ۸۰ درصد رشد داشته و علت این افزایش قیمت هم شرایط اقلیمی کشورهای پرورش دهنده و تقاضای بالای جهانی است. 

خطر ابتلا به سرطان سر و گردن در افرادی که روزانه چهار فنجان یا بیشتر قهوه می‌نوشیدند در مقایسه با افرادی که قهوه نمی‌نوشیدند، ۱۷ درصد کمتر است و شامل سرطان‌هایی می‌شود که بر نواحی مانند دهان و گلو تأثیر می‌گذارند. مصرف‌کنندگان قهوه ۳۰ درصد کمتر در معرض خطر ابتلا به سرطان داخل دهان قرار دارند و خطر ابتلا به سرطان گلو در بین مصرف‌کنندگان قهوه تا ۲۲ درصد کاهش نشان داده است. نوشیدن سه تا چهار فنجان قهوه در روز خطر ابتلا به سرطان در قسمت پایین گلو را تا ۴۱ درصد کاهش می‌دهد. 

قهوه بدون کافئین نیز اثرات محافظتی قابل‌توجهی دارد و خطر ابتلا به سرطان حفره دهان در افرادی که قهوه بدون کافئین مصرف می‌کردند، ۲۵ درصد کمتر بود که نشان می‌دهد سایر ترکیبات موجود در قهوه ممکن است به خواص ضد سرطانی آن کمک کند. 

مصرف چای نیز در برخی موارد اثرات محافظتی دارد؛ نوشیدن چای با کاهش ۲۹ درصدی خطر ابتلا به سرطان هیپوفارنکس همراه است، با این حال، نتایج تحقیقات نشان داد، مصرف بیش از یک فنجان در روز با افزایش ۳۸ درصدی احتمال ابتلا به سرطان حنجره مرتبط بود. این پارادوکس نشان می‌دهد که عوامل دیگری مانند دمای نوشیدنی ممکن است بر نتایج تأثیر بگذارد. 

فواید قهوه فراتر از محافظت از سرطان است و قهوه حاوی بیش از ۲۰۰۰ ترکیب ازجمله عوامل ضدالتهابی و آنتی‌اکسیدان‌هایی مانند اسیدهای کلروژنیک است. این ترکیبات با کاهش خطر بیماری‌های قلبی‌عروقی، دیابت نوع ۲ و موارد التهابی مرتبط هستند. 

نرخ سرطان سر و گردن در کشورهای ثروتمند به دلیل بهبود مراقبت‌های بهداشتی و واکسیناسیون HPV رو به کاهش است، اما در مناطقی که منابع محدودی دارند، همچنان بار اقتصادی و بهداشتی به دنبال دارد. عادات مصرف قهوه و چای نسبتاً پیچیده هستند و این یافته‌ها نیاز به داده‌های بیشتر و مطالعات بیشتر در مورد تأثیر قهوه و چای بر کاهش خطر سرطان را تأیید می‌کنند. 

فراتر از عادات غذایی، ابتکارات بهداشت عمومی باید در مورد استفاده از تنباکو و الکل که به‌طور قابل‌توجهی خطر ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهد، ادامه یابد. برنامه‌های واکسیناسیون، تلاش‌های تشخیص زودهنگام و کمپین‌های آگاهی‌بخش می‌توانند بار جهانی سرطان‌های سر و گردن را کاهش دهند. 

نتایج تحقیق محققان که در مقاله «مروری بر ارتباط بین مصرف قهوه و سرطان معده» منتشر شد نشان داد، قهوه از پرمصرف‌ترین نوشیدنی‌ها در سراسر جهان است. مطالعه‌های زیادی درباره ارتباط مصرف قهوه و سرطان معده انجام شده اما نتایج متناقص بوده است. مصرف قهوه پیامدهای بسیاری داشته که شامل سوزش معده شایع‌ترین علامت بعد از نوشیدن قهوه است، همچنین ریفلاکس مری را افزایش داده است و ترشح گاسترین و ترشح اسید معده، انقباض کیسه صفرا و فعالیت حرکتی کولون را تحریک می‌کند. نتایج همچنین مشخص کرد که مصرف قهوه با سو هاضمه مرتبط نیست. 
شایان‌ذکر است که مصرف این نوشیدنی پیامدهای گوارشی برای افراد به همراه داشته و ناخوشایند بوده است اما با خطر سرطان معده ارتباطی ندارد.

برچسب‌ها: