به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز خراسان رضوی،رییس گروه پیشگیری و مقابله با بیماریهای دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: ۲۰ درصد دیگر از مبتلایان به آنفلوآنزا که نیاز به مراجعه حضوری و بستری در بیمارستان دارند، جزو گروههای پر خطر همچون مادران باردار، سالمندان، افراد دارای بیماریهای زمینهای یا بیماران خاص و صعب العلاج، بیماران سرطانی، دیابتی و افراد دارای عوارض حاد و مزمن آنفلوآنزا هستند.
دکتر زهرا نهبندانی با بیان اینکه شروع ناگهانی بیماری، تب بالای ۳۸ درجه، بی حالی و بدن درد از جمله علایم اولیه ابتلای فرد به بیماری آنفلوآنزا است، افزود: کمر درد، سر درد، درد پشت حدقه چشم، درد گردن و بی اشتهایی از دیگر علایم ابتلا به آنفلوآنزا است.
رییس گروه پیشگیری و مقابله با بیماریهای دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: علایم این بیماری در کودکان بیشتر به صورت علایم گوارشی و اسهال بروز میکند.
وی افزود: در صورت بروز علایم بیماری آنفلوآنزا در افراد توصیه میشود که فرد استراحت و خود را قرنطینه کرده، ظروف غذاخوری خود را از سایرین جدا، فاصله اجتماعی را رعایت و از ماسک استفاده کند.
نهبندانی گفت: فرد مبتلا باید به طور مستمر دستهای خود را شسته و ضدعفونی کند، دستمالهای استفاده شده را درون پلاستیک و یا ظرف دربدار قرار دهد، از حضور در تجمعات و فضاهای شلوغ سربسته خودداری و مایعات گرم، میوه، سوپ و ویتامینها مصرف کند.
وی گفت: اگر علایم بیماری آنفلوآنزا بیش از ۲۴تا ۴۸ ساعت به طول انجامید و تب بالا با مصرف قرص مسکن استامینوفن کاهش نیافت، فرد مبتلا جزو گروههای پر خطر به شمار میرود.
او افزود: این بیماران باید ابتدا با نزدیکترین مرکز خدمات جامع سلامت تماس گرفته و شرح حال خود را توضیح دهند تا اطلاعات آنان در سامانه ثبت و توصیههای لازم به آنها ارایه شود و از آن لحظه به بعد یک مراقب سلامت پیگیر احوال بیمار خواهد شد.
رییس گروه پیشگیری و مقابله با بیماریهای دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: اگر علایم بیماری بیشتر از ۴۸ ساعت طول کشید و شرایط بیمار حادتر شد، آن وقت به همان مرکز خدمات جامع سلامت با رعایت شیوه نامه های بهداشتی و استفاده از ماسک و در ساعت فعالیت مرکز به آنجا مراجعه کند تا توسط پزشک متخصص عفونی یا متخصص داخلی یا پزشک عمومی ویزیت و داروی مورد نیاز درمان بیماری ویروسی برای وی تجویز شود.
نهبندانی افزود: در صورتی که پزشک معالج تشخیص دهد بیمار جزو گروههای پر خطر یا دارای علایم حاد بیماریهای تنفسی و نیازمند دریافت خدمات بستری است، وی را به سطوح بالاتر ارجاع میدهد که این بیمار با ارایه معرفینامه در بیمارستان ارجاع داده شده زودتر پذیرش و بستری خواهد شد.