به گزارش جامجمآنلاین از ایرنا، دولت چهاردهم یکی از برنامههای مهم خود را توسعه انرژیهای تجدیدپذیر با هدف غلبه بر ناترازیهای انرژی قرار داده است.
وزیر نیرو با تایید وجود ناترازی شدید در بخش برق، توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر با نگاه ملی و یکپارچه به حوزه انرژی و با هدف کاهش ناترازی را اولویت این نهاد بیان کرد.
عباس علیآبادی گفت: ناترازی برق بخش صنعت و کشاورزی را رنج داده و این ناترازی که اکنون بسیار بزرگ شده، به دلایل مختلفی بروز کرده و تقریباً همه شئون و ساحتهای اقتصاد و صنعت و رفاه را تحت تاثیر منفی قرار داده است.
وزیر نیرو خاطرنشانکرد: بر همین اساس در دولت تلاش بر این است که از میزان ناترازی فعلی کاسته شود و اگر در طول دولت چهاردهم بتوانیم برنامهها را مطابق اهداف انجام داده و به وضعیت مطلوب برسانیم، کاهش ناترازی ممکن خواهد شد.
وی افزود: یکی از اقدامها برای رفع ناترازی که در اولویت قرار دادیم توسعه ظرفیت نیروگاههای تجدیدپذیر است چراکه توسعه تجدیدپذیرها مانع ناترازی در دیگر حوزههای انرژی خواهد بود.
موضوع انرژی خورشیدی روز به روز در دنیا اقتصادیتر میشود و با توجه به اهمیت آن برای کشاورزی و آبیاری، این مزیت بالقوه میتواند در حوزه جهش تولید مثمر ثمر باشد.
پنل خورشیدی نور خورشید را با استفاده از فناوری فتوولتائیک، مستقیما به برق قابل استفاده تبدیل میکند. سلولهای سیلیکونی داخل پنل با جذب ذرات انرژی در نور خورشید (فوتون ها)، باعث آزاد شدن الکترونها و ایجاد جریان الکتریکی میشوند، با بهبود مداوم در راندمان و کاهش هزینه تولید، پنلهای خورشیدی روز به روز کارآمدتر و مقرون به صرفهتر میشوند.
ایران یکی از کشورهای با پتانسیل بالا در زمینه دریافت انرژی خورشیدی در نواحی پرتابش واقع شده است.
شهرستان خمین در جنوب استان مرکزی با توجه به ظرفیتهای حوزه کشاورزی در شمار مناطق کمتر توسعه یافته کشور قرار گرفته و در این راستا برای افزایش سرمایه گذاری، مشوق اقتصادی ویژهای در این خطه پیش بینی شده است.
توسعه واحدهای صنعتی بزرگ، خمین را بر ریل توسعه متوازن قرار داد تا مردم این شهرستان به تدریج طعم ثمرات اقتصادی و بهبود شاخصهای زیستی و اقتصادی را حس کنند.
خمین در فهرست مناطق کمتر توسعه یافته و معافیت مالیاتی قرار گرفت و این مزیت با استقبال بالای صنعتگران داخلی و خارجی برای سرمایه گذاری در این شهرستان مواجه شد که یکی از این صنایع، شرکت مانا انرژی پاک با هدف تولید ویفر سلول و پنل خورشیدی و همچنین نصب و بهرهبرداری از نیروگاههای خورشیدی در سال ۱۳۹۷ تاسیس و در ناحیه صنعتی شهید سعیدی واقع در استان مرکزی فعالیت خود را آغاز کرده است.
این محصولات نوآورانه، با بهرهگیری از آخرین دستاوردهای فناوری خورشیدی، امکان تبدیل انرژی خورشید به برق با بازدهی بینظیر را فراهم میآورند. طراحی مدرن و کارآمد این پنلها، بهینهسازی فضای نصب و حداکثر استفاده از تابش نور خورشید را میسر میسازد. یکی دیگر از ویژگیهای منحصر به فرد پنلهای خورشیدی مانا انرژی، پایداری و دوام بالای آنهاست. این محصولات با استفاده از مواد اولیه با کیفیت بالا و فرآیندهای تولیدی دقیق و انجام تستهای تخصصی، قابلیت ارائه عمر مفید طولانی مدت در شرایط سخت محیطی را دارا میباشند.
به گفته مدیرعامل شرکت مانا انرژی پاک، ۲ محصول سلول خورشیدی و پنل خورشیدی در این شرکت تولید میشود و این واحد سالانه ظرفیت تولید ۳۲ میلیون عدد سلول خورشیدی و یک میلیون و ۵۰۰ هزار پنل خورشیدی را دارد.
علی پژوهان با اشاره به ایجاد ۲ هزار فرصت شغلی مستقیم و غیرمستقیم در این واحد تولیدی گفت: ۱۰۰ هزار میلیارد ریال سرمایهگذاری در این واحد انجام شده است.
مدیرعامل شرکت ماناانرژی پاک اظهار کرد: در راستای رسیدن به چشم انداز بزرگترین زنجیره انرژی خورشیدی در منطقه طراحی، نصب و راه اندازی خطوط پیشرفته در کل ارزش زنجیره فتوولتائیک در سال ۱۳۹۷ در خمین آغاز شد و پس از بومیسازی و راهاندازی آزمایشگاههای مجهز نخستین خط تولید در ۱۴۰۰ راه اندازی شد.
پژوهان ادامه داد: نخستین کارخانه تولید پنل خورشیدی با ظرفیت سالانه ۵۰۰ مگاوات در تیرماه سال ۱۴۰۱ آغاز به کار کرد و بهرهبرداری از دومین کارخانه با ظرفیت ۷۰۰ مگاوات، ظرفیت تولید پنل را به ۲۳۰۰ مگاوات در سال رسانده است.
وی گفت: در حال حاضر، پنلهای خورشیدی مانا انرژی در انواع مختلف تک وجهی و دو وجهی با توان ۳۰۰ الی ۷۰۰ وات و مطابق با جدیدترین فناوریها تولید میشوند.
پژوهان توضیح داد: زنجیره ارزش فتوولتائیک شامل مراحل مختلف تولید پنل خورشیدی، از جمله استخراج و پالایش سیلیکون، تبدیل پلی سیلیکون به شمش و ویفر، طراحی، ساخت و آزمایش سلولهای خورشیدی و در نهایت مونتاژ سلولها به صورت ماژول فتوولتائیک میباشد.
وی یادآو شد: در حال حاضر، پنلهای خورشیدی خانگی مانا انرژی با توان ۳۰۰ الی ۴۰۰ وات تولید میشود که با توجه به گستردگی شبکه نمایندگی فروش شرکت در ۲۶ استان، امکان سفارشگذاری و دریافت سریع محصول در سراسر کشور فراهم شده است.
مدیرعامل شرکت ماناانرژی پاک تاکید کرد: حضور گروه صنعتی مانا انرژی در هفدهمین نمایشگاههای تخصصی مانند نمایشگاه تخصصی صنعت برق مشهد بستر آشنایی صنایع مختلف با انرژی پاک و تجدید پذیر را فراهم میکند.
نماینده مردم خمین در مجلس شورای اسلامی با اشاره به ناترازی انرژی در کشور گفت: قطع مازوتسازی در نیروگاههای حرارتی نیازمند فرام کردن زیرساختهای لازم است.
محمدبیات افزود: تولید پنلهای خورشیدی بهترین زیرساخت برای تولید برق و قطع مازوت سوزی است که این ظرفیت در شهرستان خمین ایجاد شده است.
وی ادامه داد: زمینههای طرح توسعه تولید پنلهای خورشیدی در شهرستان فراهم شده است.
∎